Sari la conținut
Postat

Am doua saptamani de cand invat zilnic despre FX..am asimilat toate notiunile de baza si acum sunt la capitolul analiza tehnica caruia vreau sa ii dedic timpul necesar. din cate am vazut pana acum, in realitate este de mare ajutor si analiza fundamentala pentru a vedea imaginea de ansamblu si a cumpara/vinde pe termen mediu/lung, dar o consider secundara analizei tehnice, ..gresesc ? Mai ales daca, exista (banuiesc) site-uri care ofera informatii centralizate despre posiblia directie a unei valute sau perechi, si chiar daca aceste situri sunt contra cost !

Ceea ce vroiam pentru inceput, sunt niste sfaturi in legatura cu materialul pe care ar trebuii sa il studiez referitor la indicatoare, analiza tehinca dar chiar si forex in general, tinand cont ca timp am destul...

Tin sa precizez ca la momentul actual ma documentez pe site-ul investopedia.com ...cineva il cunoaste ? e destul de vast ?

Am vazut recomandat babypips.com ca studiu si forexfactory ca forum..a-ti mai putea aduga ceva ?

De exemplu am dat din intamplare peste http://forex-indicators.net/ si imi place stilul in care sintetizeaza informatia.

Inainte de a trece chiar si la un cont demo as vrea sa am o ideea clara despre forex, si nu mi-e frica de faptul ca multa informatie ma induce in eroare ci dimpotriva..de aceea as dori sa stiu parerea cui are timp sa posteze aici .. :)

• Răspunsuri 27
  • Citiri 14,5k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Most Popular Posts

• Cel mai bun indicator , dupa parerea mea este HH+HL&LH+LL si combinare de tf-uri.

• Da sunt total de acord, si confirm si eu printr-o teorie ca si tine >>>simplicity is the ultimate sophistication<<<   Totusi prefer sa stiu toate datele problemei inainte sa trec

• @funk, spui ca te-ai apucat de forex doar de cateva saptamani.   In acelasi timp spui ca stii cam care ar trebui sa fie drumul urmat de un incepator pt a progresa. Nu pot sa nu ma intreb de ce crezi c

Featured Replies

Postat

Pe platforma MT4 poti instala un simulator care sa-ti ruleze perioade din trecut.

Postat

@funkagenda

nu este vorba de a folosi acel sistem si doar de a vedea cat de simple pot fi unele lucrurui daca ai rabdare si o leaca de atentie ,poti folosi orice sistem doresti dar de rsi stoch si macd tot te vei lega ,cu timpul vei realiza singur ca a fost un tip pe forum care-ti spunea niste tampenii cu 2-3 ema si te ametea cu macd ,stoch si rsi ,vei spune "cata dreptate a avut acel om ,mi-am pierdut 1 an din viata incercand 700 de sisteme si indicatori" dar este bine ca vrei sa studiezi si nu stiu cum se face ca mereu se intampla acelasi lucru ,cand apare cineva incepator asa cum am fost si eu nu am luat in considerare ce-mi spunea un prieten sa folosesc ichi si sa las toate nebuniile de sisteme -si da folosesc si ichi dar nu am vrut sa te afund din prima in gura sarpelui .

spor la invatat si sa ne citim cu drag

Postat

Tot ce ai nevoie este de rabdare si atentie ,exista o gramada de strategii si de sisteme ,personal i-ti recomand cel mai simplu sistem posibil cu rezultate excelente

ema 60 sau coral de la thv

ema 10

ema 20

stoch 14 3 3 cu nivele 80 50 20

rsi 14 cu nivele 70 50 30

macd 26 12 9 cu nivel 0-dar nu il folosi pe cel cu histograma si pe cel cu 2 linii

atat spun momentan ,rugamintea mea este sa pui aceste lucruri pe harta ,marcheaza pe harta cand pretul scade si cand creste in special pe tf de la m15 in sus ,uitate atent la indicatori si observa ce fac ei si in ce pozitii sunt vezi ce se intampla la fiecare intersectie de ema (10-20) si cand o face in ce pozitie sunt indicatorii

-este suficient momentan dar daca esti baiat destept iti vei da singur seama cand sa intri cu ordin -eu dupa 6 luni de studiu am ajuns la acest sistem desigur mai sunt cateva observatii de facut la el (momentul intrari ,pozitia indicatorilor) dar nu le spun pentru ca astept de la tine un raspuns la aceste lucruri sa-mi spui ce ai descoperit ,sunt lucruri simple care dau rezultate si inca un lucru foarte important este sincronizarea indicatorilor pe tf adica daca te uiti pe m15 si pe m30 sa arate cam acelasi lucru dar nu invers

spor la treaba ,ne citim miine dupa amiaza

Spuneti va rog unde gasec MACD cu 2-ua lini,..la mine doar cel cu Histograma si Signal, ...Va Multumesc!
Postat
  • Autor

@dani2kn

@gigi

Confund eu conceptul de backtest cu simulatorul despre care vorbeste dani2kn ? vad ca forward testul la care te referi presupune un EA si introducerea manuala a ordinelor sell/buy, am inteles gresit ? Am foarte putin timp la dispozitie si am dat un search superficial. As aprecia mult daca mi-ati putea confirma sau explica pe scurt importanta acestor teste. Ele pot fi facute numai prin intermediul unui EA ? multumesc...

@XAN

Poate nu ma crezi dar din instinct atetntia mi-a fost atrasa tocmai RSI, stochastic , macd alaturi de BB in perioada de trend lateral (de fapt absenta trendului ) precum si intersectia EMA si f. putin CCI. Si ma refer strict la explicatia de pe situl unde am invatat despre ele si nu la punerea lor in practica pe care am decis ca nu are rost sa o mai intarzii, ..si cum voi dispune de putin timp o voi face. Am vazut ca se pot verifica si exceptii de la regula, altfel nu ar mai exista regula, dar din fericire ceva imi spune ca experienta poate face diferenta in anticiparea acestor exceptii, si micile detalii pot avea o importanta deosebita, poate in forex mai mult ca oriunde.

Cat despre ichimoku am citit pe investopedia, norisorul fiind tot de creatie japoneza, dupa parerea mea a adus acea dimensiune in plus pe care candelele japozeze o au fata de barile americane.

Pana acum am urmat un parcurs strict teoretic si nu i-am neglijat importanta, acum cred ca e timpul sa fac putina practica demo si atunci cand ma voi simti putin pregatit, nu voi amana nici deschiderea unui cont real cu o suma rezonabila. Gresesc ca nu ma grabesc ? Incerc sa raman ancorat in realitate, cred ca perioada de inceput e universal vazuta cu o incredere deosebita.

Nu ma abat de la planul meu de a propune spre dezbatere in threadul asta, diversi indicatori si daca cei avansati ma vor ajuta sa gasesc avantajele si dezavantajele fiecaruia in parte ma pot declara multumit de primul meu pas in aceasta directie. :)

Editat de funkagenda

Postat

@funk, poti sa citesti un rezumat despre forward/backtesting aici: http://en.wikipedia.org/wiki/Walk_forward_optimization

Oricum, eu am citit 2 carti de 500 pagini doar despre asta. Plus multe alte articole separate. Spui ca nu ai timp. Dupa ce am observat eu, majoritate traderilor au nevoie de cel putin 2 ani de experienta pana sa inceapa sa aiba o idee despre ceea ce fac. Deci sper ca esti in "for the long haul".

Postat

salutare tuturor

@funk

cci si momentum sunt destul de apropiate de rsi ca miscare ,unele mai ample altele mai putin ample ,treci cat mai repede pe demo ,este cel mai bun lucru posibil acest demo pentru ca inveti si nimic nu se compara cu practica oricat ai studia ,vei simti si pe demo emotii,nervi ,bucurii desigur la cote extrem de mici comparabile cu realul ,dar cel putin vei putea pune in parctica putin cate putin din ce inveti ,tin sa ma repet ref la indicatori ,indiferent de strtegia folosita cel putin 2 din aci 3 indicatori enumerati ii vei folosi ,joacate cu harta ,pune indicatorii pe care ii doresti ,incearca sa intelegi pe harta ce spun cei care au scris acele carti pe care le citesti si informatiile de pe forumuri ,cu timpul vei incepe sa intelegi piata si sa observi momentele in care poti intra cu ordin

cinstit iti spun lasa backtest si alte bazaconii si nici prin gand sa te joci cu EA ,inca nu sa creeat acel EA care sa aduca bani si fericire ,pretul nu stie carte si este bazat pe emotiile oamenilor si pe interventia bancilor nationale,guverne ,etc etc

invata sa observi miscarea pietei vezi unde se opreste si dece ,vezi unde creste si dece ,idem pentru scadere

ma refer >>>de dece<<< adica sa te uiti la indicatori multi au fost creeati si bazati pe ma sau ema ,deci mai tot ce misca pe forex in materie de indicatori au la baza ma ,si ideea este simpla daca da marea majoritate au la baza ma sau ema si marea majoritate a strategiilor tot pe asta se bazeaza

dar STUDIAZA STUDIAZA si sper sa pricepi ceva din atatea informatii ,eu personal m-am jucat cu atatea strategii si indicatori ca in final cand am crezut ca am facut sistemul perfect se asemana izbitor cu ichi sau cu cele 2 ema si coral de la thv -atata munca sa realizez ca le aveam deja -dar am invatat sa le folosesc si sa stiu unde sa ma uit ,sa am rabdare si sa astept ca piata sa-mi arate momentul in care sa intru

o zi buna

Postat

si acum sa continuam cu subiectul pentru care a fost facut acest thread

sa incepem cu rsi

ce face rsi ? ne arata os si ob -si ni-se spune prin minunatele carti ca trebuie sa vinzi cand trece sub 70 si sa cumperi cand trece peste 30

-dece? cica acolo sunt os si ob si piata va incepe sa se miste desigur corelat si cu ceilalti indicatori ,

Tema pentru acasa

Ce facem cand vedem ca am intrat cu sell cand rsi a trecuT SUB 70 stoch este si el in coborare si coboara ,coboara dar pretul se misca 10 pip si rsi cica tot sub 70 si ramane acolo dar pana la un anumit nivel ,stoch ajunge jos si incepe sa urce si pretul o ia invers dar rsi tot sub 70 este ,dece se intampla toate astea ? adica avem o miscare cu semnale de la indicatori cand rsi este sub 70 stoch in coborare stoch ajunge la capat si este in os si incepe sa urce ,urcare care misca si pretul mult mai puternic decat scaderea si o ia invers ordinului nostru ,incepem sa ne panicam si ne intrebam cu ce am gresit

raspuns ............

Postat
  • Autor

..... Deci sper ca esti in "for the long haul".

Sunt aici ca sa raman, iti raspund in romana desi stiu bine ca versiunea engleza suna mai bine si are mai mult sens ! :)

* ......treci cat mai repede pe demo ,este cel mai bun lucru posibil acest demo pentru ca inveti si nimic nu se compara cu practica oricat ai studia ,vei simti si pe demo emotii,nervi ,bucurii desigur la cote extrem de mici comparabile cu realul ,dar cel putin vei putea pune in parctica putin cate putin din ce inveti ......

** ......eu personal m-am jucat cu atatea strategii si indicatori ca in final cand am crezut ca am facut sistemul perfect se asemana izbitor cu ichi sau cu cele 2 ema si coral de la thv -atata munca sa realizez ca le aveam deja -dar am invatat sa le folosesc si sa stiu unde sa ma uit ,sa am rabdare si sa astept ca piata sa-mi arate momentul in care sa intru

*** Tema pentru acasa

Ce facem cand vedem ca am intrat cu sell cand rsi a trecuT SUB 70 stoch este si el in coborare si coboara ,coboara dar pretul se misca 10 pip si rsi cica tot sub 70 si ramane acolo dar pana la un anumit nivel ,stoch ajunge jos si incepe sa urce si pretul o ia invers dar rsi tot sub 70 este ,dece se intampla toate astea ? adica avem o miscare cu semnale de la indicatori cand rsi este sub 70 stoch in coborare stoch ajunge la capat si este in os si incepe sa urce ,urcare care misca si pretul mult mai puternic decat scaderea si o ia invers ordinului nostru ,incepem sa ne panicam si ne intrebam cu ce am gresit

raspuns ............

* Momentant oscilez intre a deschide un demo pe forex.com sau pe oanda, as vrea sa incep cu platforma MT4 pentru a ma familiariza cu ea deorece este ce mai populara, dara daca cazul impune pot lua in considerare si o alta varianta, te rog deci daca iti poti exprima o simmpla parere despre brokerul la care mi-ai recomanda sa deschid un demo..

** Exact faptul care l-am enuntat printre potentialele DEZAVANTAJELE ale creari unei strategi care nu se inspira din cele existante.

*** Voi analiza problema de indata ce voi deschide contul demo, deci astept pareri cu privire la broker.

Incep sa dedic din ce in ce mai mult timp forexului, si am un sentiment placut cand ma gandesc ca am de a face cu un domeniu care pe timp lung premiaza rabdarea, ambitia, inteligenta dobandita, si setea de necunoscut ...

Editat de funkagenda

Postat

poti incerca si pe xtb ,care este nelimitat contul demo ,doar ca are spread de 2 p la eu si 3 la gu ,nu prea conteaza asa mult acum cand esti pe demo si cel mic lot este de 0.1

poti incerca si la alpari cu lot de 0.01 pe demo ,personal i-ti recomand xtb

Postat
  • Autor

Sunt inca in cautarea unui broker la care sa imi deschid un cont demo. Am weekendul la dispozitie si asta inseamna ca pana luni cel tarziu vreau sa fac alegerea corecta. Am ezitat pana acum sa aleg unul dintre brokeri din motive carora acum nu le mai dau importanta (ECN sau MM) si de abia acum realizez ca dau o prea mare importanta unui amanunt neimportant pentru inceput. Cu siguranta acest aspect poate face o diferenta (mica sau mare) pe viitor si pe un cont real insa eu ca incepator si cu un cont demo nu cred ca o sa simt nici o diferenta intre un broker Market Maker si unul ECN. Ma refer la timpi de executie si la partea cu spreadul care pe demo nu ma intereseaza nefiind bani reali. Repet, stiu ca nu sunt amanunte importante pentru un cont demo, dar as dori sa am ideiile clare de acum daca se poate. Sa nu creez confuzie...am o idee insa astept si opiniile altora. A ..si un mic amanunt, nu ma aflu in Romania, deci un posibil sfat cu privire la brokerul ideal ar trebui sa tina cont si se acest aspect.

Cineva care are o parere deja formata in ceea ce priveste avantajele si dezavantajele celor doua tipuri de brokeri m-ar ajuta mult daca ar putea posta aici pe scurt acea parere, si pentru asta va multumesc anticipat !!

Intre timp privind evolutia mea din ultimile zile, marturisesc ca trec printr-o perioada foarte confuza in care imi schimb foarte des ideiile despre cum ar trebuii sa abordez lumea forex, foarte des insemnan de la zii la zii, si atunci cand vad ce scriam acum o saptamana (data la care m-am inscris pe acest forum) mi se pare depasit ca sa nu zic ca aveam si inca am un entuziasm exagerat... :D Si acesta nu se manifesta din dorinta de a face pe viitor bani din forex, (nu sunt intr-o conditie de necesitate imediata) ci mai mult din ideea de a-mi gasi o ocupatie/profesie/cariera care sa fie in stare sa ma provoace constant, si aici nu imi e frica ca cineva ma va contrazice cand spun ca mai provocator de asa este greu de gasit ..

Mi se pare totusi ca am o graba nejustificata de a aprofunda un subiect care de fapt necesita mai multa rabdare decat sunt eu dispus sa am, si sper sa fiu inteles de altii intrucat sunt constient ca entuziasmul unui incepator poate fii enervant pentru cei ce se ''lupta cu piata'' dar am inca niste intrebari esentiale la care nu am gasit raspuns niciunde pe acest forum.

Am de gand sa revin si sa postez chestiunile cu pricina dar vreau sa o fac pe topicul celor avansati intrucat vad ca aici putini dintr cei vechi au timp sau dispozitie sa intervina...pana atunci ..bafta !!! :)

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.