Sari la conținut

Analiza specializata GBP/USD GBP/JPY EUR/JPY


Postări Recomandate

Va salut pe toti traderii de aici,

Am placerea sa prezint incepatorilor si specialistilor deopotriva analiza personala asupra perechilor valutare GBP/USD GBP/JPY si EUR/JPY.

Am ales aceste perechi nu doar datorita importantei lor pe piata, ci si datorita volatilitatii lor ridicate(deci oportunitati semnificativ mai mari) in raport cu alte perechi.

Voi prezenta in continuare grafice facute de mine pe platforma MetaTrader 4, ce le voi actualiza de ficare data cand apare o schimbare majora sau o noua oportunitate de tranzactionare.

Tin sa precizez ca tot ce cititi aici este doar o parere personala ce imi apartine asupra prognosticarii viitoarei evolutii a pietei, si nu ceva ce ar trebui sa primiti fara sa adjudecati si fara sa va consultati popriile reguli de

tranzactionare. Nu fac nici o garantie asupra a ceea ce voi prezenta insa aceste grafice au o probabilitate mai mare de succes, deoarece este utlizata analiza tehnica clasica pe perioade interday(daily,weekly).

Voi tine cont si de evolutia stirilor fundamentale si factorilor economici ce pot sa influenteze aceste valute, deci de fiacare data cand imi postez graficele, voi prezenta si situatia fundamentala daca este cazul.

Sper ca aceste materiale sa va fie de un real folos.Astept intrebari, nelamuriri daca sunt.

Toate cele bune, Mircea.

Editat de tmroland
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 13
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut, uite cum vad eu lucrurile pe GBP/USD gud1.bmp

 

P.S. scuze pt. modul cum am postat poza, nu stiu sa le postez si e tarziu si n-am rabdare sa descopar :)

 

Varianta bullish - sunt de acord cu ea, daca te uiti cum e miscarea in jos, anterioara nu pare impulsiva si, desi nu contest ca nu se poate shorta, dar va manca ceva din nervii trader-ilor. Raman la ideea ca GBPUSD, pe termen mediu e neutru si e predispus spre miscari up, cu precadere insa ar trebui sa vedem un 1.6330 pentru inceput, (se schimba bias-ul pe termen scurt) iar mai apoi sa asistam la spargerea lui 1.6745 (se schimba bias-ul pe termen mediu) pentru o miscare ampla.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fundamental, perechea GBP/USD, din ce am citit eu, este vanduta de bancile de investitii, printre care Cititech si Merrill Lynch, ce au deschise pozitii Short in jurul zonei 1.6150 - 1.6250 cu SL-uri prin zona 1.6300 - 1.6350 si TP-uri pe la 1.5450.

 

Pt. mine PA-ul a confirmat intrarea acestor banci in piata, acum ramane de vazut ce o sa se intample. Rezistenta a fost minima la suportul psihologic 1.6000 unde o banca din SUA a incercat, fara succes, sa apere "option barrier"-a dar a fost spulberata de catre un UK Clearing bank, aceasi Clearing Bank a fost vazuta ca vinde rally-urile GBP-ului (1.6100 si 1.6080) iar "banii reali" au cumparat in jurul zonei 1.5970 (.50 fib of rally) pe data de 30.06 dand astfel suport Lirei.

Rally-ul GBP-ului a fost dat de evolutia buna a EURO.

 

Daca e sa comparam pozitiile, de partea ursilor stau mari banci de investitii si poate ca si hedge funds-uri iar de partea taurasilor sta doar evolutia buna a cursului EUR/USD :) (banii reali nu apara pozitii)

 

Dpdv tehnic, pe tf-ul H4 GBP/USD observam un Cup & Handle pattern cu suport la nivelul .50 fib a rally-uli (ca la carte).

 

Deci, call-ul meu pt. GBP/USD este in felul urmator. Incerc sa intru LONG pe la 1.6082 daca imi permite PA-ul sau intru long odata cu B/O-ul 1.6117 (confirmarea patternului CUP & HANDLE) cu TP 1.6550 pt ca CUP&HANDLE este trend reversal pattern iar evolutia PA-ului pe trendul descendent ma indeamna sa cred ca daca se confirma scenariul bullish 1.6550 va fi atins aproape instant in special cand 1.6300 va cadea.

 

Scenariul Bearish suna in felul urmator: Daca pretul cade sub 1.6050, urmaresc sa intru short iar B/O-ul lui 1.6000 si inchiderea sub acest nivel reprezinta confirmarea.

Tind sa-ti dau dreptate dirzuandreiovidiu, in cazul scenariului Bearish, PA-ul va cobori choppy si probabil va accelera odata cu B/O-ul lui 1.5800

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.