Sari la conținut

Leverage, Margin si Margin Call


Criodi

Postări Recomandate

Buna seara. Sunt si eu un loser, tocmai mi-a tras-o piata...a 2 -a oara...

Johnny prietene, asculta-l pe Barbones: daca nu ai mai jucat pe bani reali, atunci fa-ti un cont de maxim 1000 usd si vezi 1 luna , 2 cum e... Crede-ma, pe bani reali e cu totul si cu totul altceva!!! Intervin emotiile, lacomia, frica... Te joci cu 100.000 usd pe demo? Invarti 2, 3 sau 4 loturi...mama!!! Birrrr ...ma ia cu friguri...

Sa-ti spun la mine cum a fost... Dupa cateva luni pe demo, mai bune, mai proaste, mi-am zis> Hai, e timpul sa faci un ban! Am ales brokerul, am alimentat si ... era intr-o vineri, dupa-amiaza, am deschis tranzactia si in 2 ore si ceva am facut 46 usd. Iti dai seama, erau primii banuti adevarati castigati de mine... ce mai, eram tare, eram cineva! Am asteptat ziua de luni, 4 trade-uri , trag linie si ... 135 usd...

Deja ma vedeam milionar intr-un an de zile, faceam tot felul de calcule; au urmat inca 2-3 zile la fel, cu peste 100 usd pe zi... Eram din ce in ce mai lacom, doream mai multi bani, si ii vroiam repede. Nu foloseam stop loss, doar unul mental, am crescut riscul, volumul jucat., ajunsesem sa am 3 trade-uri la 0,2 lot... in fine am deschis aiurea la un moment dat, n-am acceptat o pierdere mica la inceput de cateva sute de usd, sperand ca piata o va lua invers...Ati recunoscut pana aici greselile de baza pe care le fac incepatorii... Nu intru in detalii tehnice prea mult: de obicei cautam setup - pinbar aparute la zonele S/R, paternuri de candele pt. reversal, trasam o retragere/extensie Fibo., cand trendul era evident intram dupa o corectie... totul pe analiza TF la H1, H4, M15, deci intradaily, fara a.fundamentala. Ce vreau sa subliniez este ca oricat de bun ai fi la tehnica, daca nu stapanesti money managementul si emotiile, mai mult ca sigur NU vei rezista in piata! Iti trebuie mult CALM si DISCIPLINA. Obligatoriu sa-ti redactezi un plan de trading si sa tii un jurnal. In clipa de fata analize doar TF Daily, 1-2 tranzactii pe saptamana e suficient, incerc sa-mi redefinesc strategia, pe TF mici, sub h4, sunt prea multe semnale false, devii confuz. Acum deschid o tranzactie, setez Sl si TP, dupa care inchid calculatorul, las piata sa-si faca treaba, nu mai intervin sa mut SL , sau sa iau un trade de sens opus... Cat mai simplu, cat mai curat. 2 ema si MACD, atat! restul e price action.

Bafta tuturor!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Uite contul meu demo Corespunte cu realul. E valabil 1 luna, Asta nu inseamna ca o sa fiu pe el 1 luna. Este deschis la prinsoare cu un preten dar ideea e ca ma misc in termeni reali. Puteam sa deschid 100 de mii lejer. De ce nu am facut-o? Pentru ca NICIODATA in viata asta Reala nu am sa pus intr un cont atat.

 

https://www.ibfxconn...adarul/A/trades

 

PS. Sunt oameni care baga 50 si scot 250 pe luna. E putin? Eu zic ca e super tare treaba. Risc mic, profit mare, dar nici prea mare sa bata la ochi.

Am experienta vietii astea mai mult decat iti inchipui. Pune 500 si daca esti un tip victorios faci 1000 cat ai zice pipsulica. Lasa zecile de mii la saltea ca nu se stie in ce cade.

Eu sunt frate cu Euro/Usd si tot ma insala :)

Editat de Barbones
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 an mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.