Sari la conținut

strategie simpla bollinger band


Postări Recomandate

Nu sunt un mare fan al strategiilor pe termen scurt dar semnalele date de strategia ce am sa o prezint sunt destul de rare dar cu o probabilitate de peste 90% asa ca eu personal o folosesc pe tf de 5 min dar merge pe oricare tf si oricare pereche valutara.Singurele indicatoare folosite sunt bollinger band (20,2)si 10 ema.

Intrare long:

Identificam un pin bar care atinge banda de jos si de mijloc a BB.Intrarea se face dupa ce pretul trece deasupra acelui pin bar cu 1-2 pipsi,nu intram imediat ce se termina pin bar-ul.

Iesire long:

Asteptam ca pretul sa atinga banda de sus a BB dupa care mutam SL-ul imediat sub banda de mijloc apoi asteptam ca o lumanare sa se inchida sub 10 ema si mutam SL-ul sub acea lumanare.

Intrare short: exact invers ca la long .

Perechile pe care le folosesc sunt urmatoarele:EUR/USD;GBP/USD;USD/CHF;AUD/USD;EURJPY;USD/CAD.

post-3401-0-64052400-1317814939_thumb.gif

post-3401-0-77317300-1317814957_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 41
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salut!

M-am uita din 3 oct ora 20 pana acum pe un grafic de la Oanda 5 min, Eur/Usd...nu vad prea multe semnale...ce-i drept si cam fugitiv...tu cam cate ai in medie / zi ?

SL initial la cat il pui, pt ca am vazut niste trenduri impotriva ordinului "frumusele"...

Bafta in continuare!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut.Stop loss-ul pentru long il pun sub pin bar spread+1 pip iar pentru short deasupra pin barului.Semnalele dupa cum am spus nu sunt prea multe tocmai de aceea folosesc mai multe perechi valutare(cele prezentate mai sus).Pe 3 oct. nu am avut nici un semnal de la nici o pereche,pe 4 octombrie au fost vreo 2-3 unul din ele este chiar exemplul pt. long EUR/USD care l'am pus mai sus si astazi au fost 2 semnale pe AUDUSD chiar imediat dupa ce am postat strategia aici.Am studiat strategia cu datele din ultimele 2 luni si am observat ca in afara de cateva zile in care nu au fost semnale deloc poti gasi macar unu pe zi daca folosesti cele 6 perechi valutare.

Daca vrei sa folosesti doar o pereche poti lua mai multe semnale (bearish engulfing,bullish engulfing,inside bars)conditia ar fi sa atinga banda de sus si de mijloc pentru short si banda de jos si de mijloc pt.long.Logica ar fi ca semnalele vin odata cu contractia BB si atunci piata se afla in range unde exista zone de suport si rezistenta ceea ce face mult mai sigura intrarea.Imediat dupa contractia BB vine un trend iar daca nu vine trendul in cel mai rau caz pierzi 2-3 pipsi.

PS.:Nu aveai cum sa vezi trenduri impotriva ordinului daca zici ca te'ai uitat de pe 3 oct ora 20 doar pe EUR/USD.Singurul semnal valabil este cel din exemplu care a fost castigator.

Editat de insomniac
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

interesant, promite. Ne poti tine la curent in continuare ? eventual pe un cont demo ?

Spun asta pentru ca mai toate topicurile de pana acum sa inceput cu o strategie si nu sa tinut cont de ea mai mult timp.

 

Toate bune,

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am sa postez aici tranzactiile cu explicatii.Daca e sa mai modific ceva la strategie am sa va anunt.

Ma gandeam sa mai adaug si semnalele bullish outside bar si bearish outside bar iar stop loss-ul sa fie mutat sub banda din mijloc dupa ce o lumanare se inchide in afara bollinger-ului.

Editat de insomniac
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Semnal short pe USD/CHF .Chiar daca e tarziu am zis sa'l iau ca arata destul de bine.Stop loss'ul am sa'l mut deasuprea bandei din mijloc dupa ce vad o lumanare care se inchide in afara bollinger-ului deocamdata doar a atins banda de jos.

Pana la urma a fost o pierdere mica de 5 pipsi.Nu ar fi trebuit sa intru la ora asta tarzie.De obicei tranzactionez de la 7 GMT pana la 17 GMT.

post-3401-0-40115500-1317837765_thumb.gif

post-3401-0-78223000-1317838843_thumb.gif

post-3401-0-16273900-1317839532_thumb.gif

Editat de insomniac
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da...cam asa se intampla...cand studiezi vizual o strategie ti se pare ca nu ai nici o pierdere dar cand ajungi s'o aplici gasesti o gramada de semnale false.M'am gandit si eu la treaba asta cu semnale pe tf-uri mai mari dar de cele mai multe ori se formeaza mai intai pe tf'urile mici.Am zis sa modific un pic strategia asa ca am eliminiat 10 ema si am adaugat 50 ema ca filtru.

. LONG: bullish pin bar,bulish engulfing sau BLOB vreau sa atinga banda de jos,cea de mijloc si 50 ema.Iesirea se face cand pretul atinge banda de jos a BB.

SHORT:invers ca la long.

post-3401-0-84811100-1317879636_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

hai ca eu ma uitasem la toate lumanarile care atingeau cele 2 benzi, nu doar la pin bar-uri, si de aia am zis ca ai si semnale false multe ;-)

1. la semnal, conteaza ce culoare e lumnarea?

2. nu sunt lamurit cu nivelul de intrare...1 pips (la long sa zicem) peste varf, sau peste corpul plin al pin bar-ului?

3. SL sub umbra -1 pips, sau sub corpul plin?

4. cum zici ca ai o pierdere de doar cativa pips ?...pai daca pin bar-ul are 10 pips lungime...

5. ai reusit sa definesti CLAR care pin-bar-uri sunt valide?...adica in sensul de un procent minim al varfului / umbrei raportat la corpul plin al lumanarii ?...ca altfel e cam subiectiva intrarea (parerea mea...)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.