Sari la conținut

Postări Recomandate

Salutari,

 

GOLD, acest metal galben sclipitor mi-a atras atentia de nenumarate ori pana acum si am mai tranzactionat demo* loturi micute de 0.08 si 0.1, deseori in reverse trend pe Short.

 

*Pe real n-am inca sange sa tranzactionez orbeste

 

Ideea e ca aurul am vazut ca e foarte agitat, si parca are loc de furtisaguri scurte (micro tranzactii cu profit de 10-15 USD la un cont de 450-500 USD).

 

Ce caut: o baza strategica din care sa-mi orientez si eu liniile pe grafic, si eventual sa-mi stabilesc niste puncte de intrare cu risc mediu.

 

Sau, pe scurt, Scalp si piramidare (da, stiu ca este un "big No No") pe GOLD.

 

Vreo idee?

Editat de comanel
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Da. Ve ca in ultimu timp so inversata corelatia care era cu monedele (toate mai putin dolaru), adica crestea eur crestea goldu, acu creste dolaru creste goldu. Dar urmareste bursili de firme si companii, scade ele creste goldu sau daca vrei urmareste bursili de comoditati, creste ele creste si goldu. Adica, care-i spilu? : goldu asta este refugiu ca si alte monede care au atentat la postiura asta (pe rand); ideea e ca iei gold, il ti, dar cat? ca ala nu iti aduce profit decat daca sunt mai multi domni care cumpara si ei gold, altfel nexam.

Goldu asta, in afara de faptul ca straluceste (cum bine spuneai si matale) altceva nu prea mai face. Zic "nu prea" pentru ca de fapt mai face ceva: fiind moale, maleabil, el se trage in foite subtari, care pot lua forma de balon si cu cat e balonu mai mare cu atata e foita mai subtare. Fapt pentru care daca trece unu cu acu pe strada si il impunge, "drop like a rock".

Deci, ce poti face tu este ... nimic. Decat sa te joci cu el, ca cu oricare moneda (tinand cont de ce ti-am spus mai sus), ceva in genul ca la compoate, bagi fisa tragi maneta.

 

P.S. este supraevaluat, dar cu toate astea nu e exclus sa urce la 2-3000, speculativ ...si de acolo ... (cand o deschide Baselu, Rosia Montana), sa pice pentru vro cateva decenii.

Dar noi nu stim asta, nu avem de unde.

Si ca o parere personala (inca una), daca mai downgradeaza astia state din UE, ....goldu o sa urce.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ai grija comanel ca la gold e 5 pipsi spreadu cam peste tot si nu prea merge scalpingu.O idee ar fi sa downloadezi o platforma demo cu level 2 market depth si atunci cand vezi ratio de 2:1 sa te bagi la o tranzactie long sau short...depinde ce e mai mare,bid sau ask si sa ai si setup pe strategia ta.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O prima idee de aplicat luni: 1640,30 ca punct de referinta, cu ordine de buy la 1643 si sell la 1637, TP la 250pp amandoua, s/l la 350pp.

 

Dupa ce s-a intamplat vineri, de a scazut de la 1653 pana la 1630, n-ai cum sa ignori asa ceva.

Si da, nu am gasit nici eu spread mai mic de 50. Partea buna e ca ma lasa astia sa deschid pozitii de 0.05-0.07.

 

Nu pot sa inteleg totusi cum nu inchide cand da in T/P... trei situatii am intalnit in care a atins T/P, dar totusi continua in profit, inchizandu-se dupa 4-5 secunde (nu ca mi-ar parea rau, dar afurisitul asta poate sa sughite si pe minus, nu doar pe plus)

 

Nota: folosesc "sughit" la spike-urile astea scurte de 2 secunde cu variatii mai mari de 5-10 pipsi. :)

 

Spor luni !

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

p.d.v. : r/r >1, no good. adica mai rar am auzit sa risti 350 pp pentru 250 pp profit

p.d.v.2) , in jocul asta nu se iau decizii de vineri pentru luni, never

 

f curios ca nu ti-a inchis pozitiile in profit la fix

 

...si inca ceva, Admiralu a inchis saptamana la 1636.03/1636.53, ..deci nu stiu cum pui tu pendinguri la 1637 pt sell Posted Image , si 1640.30 pt buy

Editat de sec
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Are cum sa dea requote la order deja plasat ?

 

ii las s/l in 350 ca sa aiba loc... oricum varianta de tranzactie scurta pe gold nu pare a fi deloc o idee buna, am sa intru pe long dupa o analiza serioasa cu trailing stop... hmm.. no t/p pe termen lung maybe ?

 

Ce-mi place sa invat...

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Are cum sa dea requote la order deja plasat ?

 

Da. La Admiral este posibil. De exemplu in 2009, la un nfp, am avut un ordin de sell stop la EJ, care nu numai ca l-au recotat, dar ...l-au si executat, cu 80 pp mai jos de unde l-am pus eu. Dar asta este un fapt normal, firesc si frecvent in fx
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cand am zis pending order, intr-adevar nu m-am exprimat in termenii corecti... am dat cu manuta mea BUY la 1640 la deschiderea pietei. Proven quite right, urmarind cam ce ai zis tu in primul post, multumesc.

 

Greseala fatala e ca nu m-am uitat pe stiri, si nici nu vreau sa ma uit sincer. Sunt pe plus cu 113.6 usd pe demo, si cu 74.4 USD pe real (la un lot de 0.05 lvg 1:50), cu s/l relaxat - 300 pp (modific trailing stop din 30 in 30 de minute) si merg in lung.

 

*mentionez ca pe moment FX-ul e o distractie serioasa, ma orientez serios doar spre plata chiriei din FX - am un target de 150-160 Eur pe luna...

 

De asta sunt aici, stiu SIGUR ca tranzactionez in cel mai gresit mod posibil, chiar daca imi ies pasentele. Mi-ar prinde bine un mentor, sincer.. dar cum stiu ca toata lumea sta prost cu timpul, eh..

 

Spor la pips !

Editat de comanel
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Bravos, felicitari pentru profitul realizat.

Cat despre mentori, ... muhaha ... o gluma buna. Uita de mentori, cei mai multi sunt papusari de 2 lei, mai devreme sau mai tarziu, vor ajunge in Recycle Bin.

Dar, totusi exista si o veste buna ... cel mai bun mentor esti TU, aici trebuie sa lucrezi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.