Sari la conținut

Raport macroeconomic - 21 iunie 2012


Bulbrokers

Postări Recomandate

  • Centrul atentiei zilei de ieri a fost conferinta de presa a FOMC. Dolarul amerian a incheiat ziua cu modificari minore in fata contrapartidelor majore din cauza volatilitatii ridicate cauzata de Fed. Dupa doua zile de intalniri, Fed a anuntat extinderea “Operatiunii Twist” prin care banca centrala vinde active pe termen scurt si cumpara acelasi volum de active pe termen lung, in incercarea de a diminua ratele dobanzii. Programul care trebuia sa se incheie luna aceasta, va fi prelungit cu inca 267 de mld de dolari si va dura pana la finalul anului. Oficialii Fed au diminuat de asemenea previziunile asupra cresterii economice si a inflatiei pentru urmatorii trei ani, iar presedintele Ben Bernanke a declarat la conferinta ce a urmat intalnirii ca “Achizitionarea suplimentara de active ar putea fi printre lucrurile pe care le-am luat in considerare”.
  • Reactia pietei a fost mixta, dupa ce dolarul american a efectuat in primul rand un raliu pana la 1.2637 dolari pentru un euro dupa anuntul Fed, avand in vedere ca unii investitori au fost dezamagiti ca Bernanke nu a semnalat un program imediat QE3, miscarea si-a pierdut din intensitate imediat. Moneda americana a efectuat o miscare similara in fata valutelor cu randamente ridicate, precum dolarul canadian si cel australian, insa a incheiat ziua cu modificari minore pe fondul unei volatilitati ridicate.
Raportul complet poate fi gasit aici.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.