Sari la conținut

Intrebare


Postări Recomandate

 

Gheorghita, cand scalpezi trebuie sa fii rapid, sa intri repede si sa iesi repede, de aceea inchid tranzactia cu oricat. Am tranzactii in care iau doar un pip si altele in care am luat si 10 pips. Ca o medie ar fi 5-6 pips dar asta este doar o medie, deci un numar care nu reflecta neaparat realitatea. Iei oricat, deoarece cand scalpezi nu stai dupa pret sa dezvolte o anumita miscare.

 

Va sa zica, nu ai un tp fix ? Urmaresti doar pretul si la cel mai mic semn de weakness inchizi ?

 

Apolo, trebuie sa intelegi spiritul si "legile" scalpingului. Cand scalpezi exact asta faci, iei scalpul, adica decojesti, nu intri in amanunt, nu intri in adancime, nu astepti ca miscarea pretului sa se dezvolte ca sa vezi ce "este inauntru". Ca sa faci asta trebuie sa fii rapid, foarte rapid si sa iei cat de mult poti dar intr-un timp cat mai scurt, si despre asta fiind vorba nu prea ai timp sa iei mult. Din cauza ca scalpingul este ceea ce este nu folosesc SL pentru ca nu are nici o relevanta. Daca vezi ca iesi pe minus cu 5 pipsi inchizi ordinul manual si astepti o noua miscare sau o noua oportunitate.

Cel mai bine se scalpeaza plecand de la o rezistenta puternica sau un suport al pretului puternic. Intri si iesi, intri si iesi, de cat mai multe ori, uneori si de 100 de ori intr-o zi, daca piata iti permite.

Sizing-marimea ordinului: Exista diferite teorii si practici si stiluri. Se spune ca atunci cand scalpezi sa folosesti ordine mari sau destul de mari, comparativ cu ordinele dintr-o strategie intraday si multiday dar eu nu recomand lucrul asta!!!!!

Sizing. Recomandarea mea este ca indiferent de strategie sa nu folosesti ordine mai mari decat 1 microlot (00,1 lot) pentru fiecare 100 USD din cont. Bineinteles ca pe masura ce contul creste poti sa maresti valoarea ordinelor.

Exemplu practic si real dar pentru care nu am sa pun aici nici un fel de statement deoarece nu ajuta cu nimic. Scalpand, in principal, am reusit sa triplez unul dintre conturile mele in 3 luni si jumate ceea ce zic eu este foarte bine.

Pentru scalping iti trebuie ceva experienta si nervi tari, cat mai tari. Este ca la carate, pana nu exersezi o lovitura de n ori (sute-mii) nu ai sa o stapanesti.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Am inteles. Multumesc pentru explicatii detaliate. Ce spui tu se leaga cu ce zicea Barbones, ca acum faci treaba cu scalpingul pe rezistente mari si puternice sau suporti. E interesant scalpingul, n-am aprofundat niciodata asta.

Editat de apolo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Apolo, exerseaza intai pe demo. Incepe simplu, ca in orice. Incepe cu cate un ordin odata pe o singura pereche. In timp, pe masura ce stapanesti tehnica si iti dezvolti un bun autocontrol mental si emotional poti sa incerci tehnici mai complexe, cu mai multe ordine odata si mai multe perechi odata. Eu acum folosesc o tehnica ceva mai complexa. Scalpez si pe cate 3 perechi odata si deschid uneori si cate 10 ordine odata.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Deocamdata lucrez la o noua strategie o sa am timp sa testez si propunerea ta.Tu esti Cityzen , nu ?

 

Bineinteles ca pe demo. Oamenilor le e rusine sa stea pe demo ca rade lumea de ei. Eu am zis mereu si o zic oricand, peste 5 zile fac 3 ani de demo. Si o sa stau atat cat e nevoie pana invat cum trebuie si-mi pun la punct o strategie profitabila. Decat sa fiu cotizant si sa ma mandresc cu asta, mai bine om simplu nestiutor de carte cum ma vede lumea aia de pe real, dar mai fericit cu banutu in buzunar :) .

Editat de apolo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Apolo, nu sunt Cityzen!!! Sunt doar ZEN si nu mai sunt inregistrat sun un alt nume.

Sa stai pe demo nu este o rusine. Chiar si cand esti pe real trebuie sa mai testezi una-alta pe demo din cauza ca piata evolueaza si trebuie sa te adaptezi iar ca sa te adaptezi trebuie sa incerci mereu chestii noi.

Pe de alta parte cred ca trebuie sa intri pe real, chiar si cu o suma mica, pentru a-ti incepe zborul, daca pot sa ma exprim asa. Demo iti confera un anumit comfort fizic dar nu este the real thing. As face o paralela simpla cu un pui de pasare. Daca sta toata viata in cuib nu o sa stie niciodata daca poate sa zboare asa ca la un moment dat, pasarea mama il impinge afara din cuib din care acesta cade si tot ce trebuie sa faca puiul este sa-si desfaca aripile. Daca nu o face cade ca o piata pe pamant si eventual moare. Asa si cu forexul, este ok sa stai pe demo dar la un moment dat trebuie sa infrunti realitatea si de fapt, cum am spus si in alt post, cand intri pe real nu o sa faci altceva decat sa te lupti cu tine, sa-ti infrunti proprii demoni, sa-ti infrunti frica, frica de a nu pierde dar si lacomia care apare ca un impuls si te face sa intri in piata fara sa mai gandesti. Indiferent de cat de buna este strategia ta de pe demo, la inceput, cand vei intra pe real, vei pierde toti banii din cont si de aceea te sfatuiesc sa intri cu o suma mica. Dupa ce vei pierde primul cont o sa te cunosti pe tine insuti atat de bine incat te vei transforma pur si simplu. Sunt mai multe etape prin care vei trece si la un moment dat vei dori chiar sa renunti si multi renunta dar daca esti hotarat vei ajunge acolo unde o sa-ti propui.

In prima etapa vei crede ca stategia de pe demo este beton si ca vei face bani. Intr-o alta etapa vei vedea conspiratii ale brokerilor si MM peste tot, conspiratii menite sa-ti ia toti banii. Intr-o alta etapa vei crede ca preturile sunt manipulate. Intr-o alta ve dori sa renunti. Ultima etapa va fi aceea in care iti vei da seama ca totul depinde de tine si ca pentru a avea succes vei avea nevoie de foarte multa disciplina si autocontrol mental si emotional si ca vei avea nevoie de foarte multa munca si perseverenta si ca da, te poti imbogatii, in fiecare zi cate putin. La un moment dat, iti vei da seama ca fiecare zi este diferita dar si ca, foarte important, fiecare zi iti aduce noi oportunitati de castig. O alta etapa este aceea in care vei recunoaste o buna analiza si vei sti sa alegi graul de neghina din informatia gratuita de pe net. La final vei fi evoluat atat de mult incat abia atunci vei incepe sa faci banii la care visezi, cateva mii de USD sau euro pe luna si chiar pe saptamana.

Mult succes!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Mi s-a aplecat de scalpat, requote + scalping = pierdere asigurata; exemplu: aveam odata o tranzactie deschisa si se dusese in profit vreo 3 4 pipsi, m-am gandit ca e bine sa o inchid am apasat butonul close de la un script, butonul s-a blocat 2 secunde tranzactia deja se schimbase din profit in pierdere nu mult un pip sau 2 dar butonul tot blocat (ma panicasem) dupa care pretul a coborat rapid in pierdere inca 25 de pipsi si tranzactia s-a inchis singura la -27. Ce sa zic, nu cred ca a fost vina mea ca nu am inchis tranzactia la timp.

Editat de Gheorghita
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Gheorghita nu esti singurul, mi s-a intamplat ca odata sa vreau sa intru pe stire sa ciupesc si am stat mult si bine ca ordinul sa fie aprobat. Eram la FXCM pe atunci.

 

Stiu ca nu are legatura cu subiectul, dar am o intrebare care nu ii stiu raspunsul, daca am pus un expert in functiune pe mt4, acesta o sa isi faca treaba daca inchid mt4 si pc-ul?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.