Sari la conținut

Abordarea minimalista sau Less is More in Forex!


Postări Recomandate

Apollo:

N-ai cum sa nu traiesti toata gama de sentimente atunci cand tranzactionezi, solutia la mine e sa fac trade pe daily, elimin la maxim emotiile si deciziile gresite. Provocarea cea mare a sa te tii de trading plan si sa aplici cu cap money managementul. Nu e nevoie sa ai dreptate in majoritatea deciziilor = tranzactiilor pe care le iei, ca sa iesi totusi in profit. In ce priveste corelarea tf, eu n-o aplic prea mult. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Apollo

 

Esti pe punctul de a descoperi o tehnica de tranzactionare despre care nu prea se vorbeste pe forumuri !

- Bravo!. Insista si , sint convins ca nu are sa-ti para rau !.

Pe celalalt forum, FxTrader , este un patratel verde , pe care daca il accesezi , iti spune ca " esti pe drumul cel bun " . Asa esti tu acum . :>

  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Steve Jobs:   “That’s been one of my mantras — focus and simplicity. Simple can be harder than complex: You have to work hard to get your thinking clean to make it simple. But it’s worth it in the end because once you get there, you can move mountains.”

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

audchf:

 

O intrare short super-reusita ar fi fost imediat dupa pinbarul din C - 11.04.13:  lumanarea din 12.04.13 a facut o retragere aproape de 50% din pinbar. Deci  se putea intra in data de 12.04.13, cu un sell limit pus la 40-45% din marimea pinbarului, asta pt. a avea un stop loss cat mai mic! Am fi avut un sl = 40 pips, iar azi am fi atins deja 3R= 120 pips garantat!  Dar, totul e deja trecut! 

 

Am intrat pana la urma azi dim., dar cu market order, desi dupa cum se vede ar fi mers si aici un sell limit la un 40% din bara de duminica.  Mai lucram ...

post-2904-0-91017200-1366027490_thumb.png

Editat de EdisonFx
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Miliardar:

Exista mai multe setup-uri dupa care poti deschide o tranzactie, pinbar-ul este doar unul dintre ele... Trebuie sa-ti conturezi o strategie in jurul unui astfel de setup, pe care sa o stapanesti f. bine. Referitor la grafice, lumanari/bare ... cati brokeri, atatea grafice.... La Oanda ma deranjeaza a 6-a lumanare, cea de duminica, 5 ar fi fost ok.  Bafta! 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

audchf:

 

atins 2R si inchis manual! Cand ai un cont mic, la un 2 R, mai bine inchizi si iei banii! Nu e nicio rusine, un 2R e super OK! Pretul mai are loc sa cada....

post-2904-0-27961500-1366056115_thumb.png

post-2904-0-20732200-1366056527_thumb.png

Editat de EdisonFx
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

CADJPY Daily

 

Exemplu de intrare cu pending order - buy limit dupa finalizarea pinbarului din 15.04.2013(valabil pt. mai toate perechile cu yen in coada):

- W trend up

- D trend up; 12.04 - 16.04 retragere( Fibonacci 61,8 %) si testare key level 94.500

- lumanarile din 15.04 si 17.04 indica  o respingere clara din 94.500

- incepand cu 18.04 reluare trend up

- pe 16.04 se putea lansa un buy limit, cu activare pe la 94.800, adica la 50% din marimea pinbarului din 15.04; Stop loss mai jos de minima pinbar, avem un R=SL=145-150 pips

- trb. sa tinem cont ca e o pereche f. volatila!

- ordinul ar fi fost activat pe 17.04.

- pe 19.04. am fi atins deja 1,5 R adica vreo 220 pips! dupa 4 zile.

- prima rezistenta la  98.565, adica 2,5 R, poate urca si mai sus...

post-2904-0-22341100-1366446778_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Tipuri de traderi

 

Am recitit aici http://forum.vamist.ro/topic/2717-tipuri-de-traderi/?do=findComment&comment=27297  despre cele 3  tipuri de traderi , o analogie la 3 tipuri de specializari militare: infanteristul, artileristul si lunetistul. De departe, ar trebui sa tindem sa devenim lunetisti, adica SNIPERS! De ce sniper?

 

Am sa opun conceptul de trader sniper celui de trader machine-gunner,  lunetist vs. mitralior.  

Cred ca suntem de acord ca la inceput, toti suntem niste mitraliori.

- Un mitralior trage numai la foc automat, atunci cand identifica o tinta apasa nerabdator pe tragaci, in ideea ca din cateva zeci de gloante care ies pe teava, macar 1 sau 2 tot vor nimeri tinta. Deci face risipa de munitie=bani, nu tine cont de context, pozitie ocupata, conditiile meteo( vant, umiditate, luminozitate  etc.) = pretul face trend sau range, locul unde s-a format setup-ul, daca are elemente de confluenta, deschide tranzactii des si la intamplare - overtrade, forteaza levierul pana da in margin call, fara nicio regula, fara trading plan, e condus de emotii.

- Un lunetist da dovada de autocontrol, calm si rabdare . Ca trader trb. sa faci fata tentatiei permanente care te asalteaza, adica sa deschizi trade doar atunci cand  tinta iti apare in vizorul lunetei si cand sunt indeplinite toate conditiile din trading plan: identifici un setup + confluente=edge, dupa care executi foc cu foc, asta inseamnna economie de bani. One shot, one bullet!  E  clar ca vor fi mai putine tranzactii luate, dar pe noi ne intereseaza calitatea lor! Pentru a ramane rational in actiunile tale, mai ales in faza de inceput, e bine sa sa-ti stabilesti campul de lupta pe tf daily, sunt mai putine provocari si poti selecta mai usor tinta=price action setup, iar setup-urile au o mai mare probabilitate de realizare. Odata ce stapanesti tranzactionarea pe daily, poti intra si pe h4 sau h1, in niciun caz n-ar trb. s-o iei invers. 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 2 săptămâni mai târziu...

Un Paste fericit tuturor membrilor Vamist! 

 

 

Revin la analiza din postul 118, referitor la CADJPY:

 

Dupa cum se poate vedea, dupa 2 sapt., mai precis vineri 03.05.2013  am fi atins 2R adica cca. 290 pips, situatie in care am fi putut inchide manual tranzactia si incasa banii. Uitati-va la ema 21 cum e suport dinamic, bine e doar un indicator, nimic mai mult...

 

Intr-o strategie de genul asta toata problema e sa ai rabdare si incredere. Executia setup-ului ar fi fost corecta! In caz contrar, am fi avut sl lovit, am fi pierdut o suma prestabilita, care era ok in raport cu contul . 

Dar in zilele alea am comis o serie de idiotenii care s-au soldat cu vreo 60 usd pierdere, bine, erau din banii casei, din profit.  Nu discut aici despre valoare in sine, nesemnificativa, dar daca nu esti in stare sa administreyi un cont mic, n-ai nicio sansa cu unul mai mare!  Concret, dupa vreo 2 trade castigatoare, nu m-am abtinut si am marit expunerea, tot pe jpy, aveam 3 trade dechise simultan - si doar am zis ca nu mai fac over-trading , over-leverage -  imi triplasem riscul, si dupa cateva spike-uri, bare de 1 ora de cca. 100 pips, de ... volatilitate maxima pe yen, am pierdut .... Era de asteptat, dar cand te ia valul ..... uiti esentialul: managementul riscului!!! Conservarea capitalului, a profiturilor incasate trebuie sa fie principalul obiectiv si nu trb sa uitam asta nicio secunda. 

 

Concluzie:

Nu partea de analiza tehnica - identificarea unui setup valid  e partea cea mai grea din activitatea unui trader! Nu, nu asta e cel mai greu!

Cel mai greu este sa ai permanent grija la administrarea riscului - money management, sa-ti conservi capitalul, profiturile facute! Sa nu cresti riscul, decat tarziu, dupa ce-ai dublat contul! Sa nu maresti expunerea, levierul! Sa-ti controlezi emotiile.  Dar sa faci asta zi de zi, cu consecventa! Daca te-a furat peisajul o sec., ai si muscat-o! 

Un trader de succes, adica profitabil pe termen lung - dupa ani de zile, e acel trader care stie sa-si managerieze riscul.  Stie, poate si o face constant! Sa identifici un  setup, sa faci o analiza pertinenta ... nu e suficient! 

post-2904-0-56732900-1367745345_thumb.png

Editat de EdisonFx
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.