Sari la conținut

Featured Replies

Postat
  • Moderators

Acel \(n\) reprezinta numarul de tranzactii necesare pentru a putea stabili un interval de incredere de 95% de lungime \(\Delta\). Daca strategia noastra are acest numar de tranzactii facut si se incadreaza in acel interval, singura concluzie care o putem trage e ca e putin probabil ca rezultatele obtinute sa fi fost obtinute la noroc. 

Formal vorbind, cand tragem o astfel de concluzie la un interval de 95%, ceea ce spunem defapt e ca daca strategia noastra ar fi fost una random, am fi obtinut rezultatele care le-am obtinut in mai putin de 5% din cazuri. Poti sa calculezi daca vrei la 99% si atunci schimbi 5% cu 1%. Un astfel de calcul nu garnateaza insa 100% ca rezultatele nu au fost obtinute la noroc (nu exista 100%. daca am avea certitudini n-ar mai fi nevoie de statistica) si nici nu garanteaza ca strategia va merge pe real. Tot ce iti spune e ca e putin probabil ca rezultatele obtinute pana acum sa fi fost pur si simplu la noroc.

Nu e acel raspuns de DA sau NU care l-ar place sa auda unii dar cu siguranta e mai bun decat un raspuns calculat ochiometric sau pe baza de feeling, tarot, planete, horoscop etc. Raspunsul este cel putin obiectiv si aplicabil oricarei strategii fara niciun fel de prejudiciu.

PS: Am obtinut acel 138 pentru ca am folosit niste cifre nerealiste - scopul era sa demonstrez formula. In practica standard deviation-ul poate fi si de vreo 6-12 ori mai mare decat expected returns. La un astfel de raport numarul necesar de tranzactii ar fi intre 500 si 1500. Apoi daca schimbam 1.96 pe o cifra mai mare, gen 2.575, cifra pentru un interval de incredere de 99%, cifra creste.

Editat de Criodi

• Răspunsuri 13
  • Citiri 10,1k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Postat

nici nu garanteaza ca strategia va merge pe real.

imi pare rau sa te anunt dar asta este scopul a tot ce inseamna trading. daca statistica nu iti da asemenea raspunsuri inseamna ca este inutila.

Postat
  • Moderators

Nu poti spune cu certitudine ca o strategie va merge sau nu in timp real, in viitor, decat daca cunosti acest viitor. Eu care nu cunosc viitorul ma multumesc cu estimari calculate statistic. Cei care sunt capabili sa vada in viitor evident ca nu trebuie sa se deranjeze cu astfel de calcule.

Postat

si cum folosesti criodi statistica sa anticipezi viitorul? sa-ti zic eu cum se anticipeaza viitorul pe planeta pamant. se folosesc legi de functionare a naturii . odata descoperite poti sa anticipezi destul de bine ceea ce se va intampla.

Editat de testaregrupuri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.