- Răspunsuri 43
- Citiri 21,4k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Zile populare
Most Popular Posts
-
Am mai spus-o si sunt nevoit sa o repet : ceva imi scapa in functionarea acestui forum . Nu mai vorbesc de vechea si buna traditie a forumurilor MT unde se puteau crea, dezvolta, coda si testa strat
-
Dupa 12 ani de meserie vii aici ca sa ce? Sa-i pui pe altii sa-ti testeze strategiile? Deci dupa 12 ani de meserie tu n-ai inca o strategie cu care sa faci bani consistent? Walk forward? Ce-i aia? Adi
-
"Oare nu imi distrug inamicul atunci cand mi-l fac prieten? – Abraham Lincoln" "Da-i unui om un peste, si va fi satul o zi intreaga: invata-l sa pescuiasca, si va si satul o viata intreaga – LAO TZU
Featured Replies
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
Toata lumea stie ca pentru o strategie capacitatea de a produce profit in viitor ("robustetea") este factorul determinant , si nu rezultatele minunata din trecut.
A devenit un loc comun afirmatia ca fara o analiza WalkForward (WFA) nu are rost sa incerci sa folosesti o strategie .
Intrebarea este cum poti sa apreciezi/calculezi/determini/estimezi "robustetea" unei strategii (EA) , fara a imbatrani langa ea ?
Este evident ca nu poti testa pe conturi demo in timp real cate 3-6-12 luni fiacare strategie care iti vine in minte (pentru a afla ca in majoritatea cazurilor este vorba desre supraoptimizari, ,conjuncturi favorabile ale pietei, etc) .
Tocmai pentru a avita pierderile de timp s-au inventat diverse WFA-uri . Problema este ca o analiza serioasa presupune serii de date lungi, precise, si un volum f.f. mare de calcul . De aia multi "creatori" de WFA fac tot felul de "simplificari/aproximari/scurtaturi" care , in final pun sub semnul intrebarii insusi rezultatul final .
(tocmai am terminat de citit un astfel de analizator WF( ieftin ! 120 lei !!) care ma asigura ca 2 MA cross EA ofera "sigur" o robustete de 58% pentru EURUSD 1H (85 USD/zi in medie...) , pentru tot restul vietii.
De aceea vin si va intreb : stimati domni/doamne , voi ce WFA folositi ? Si cata incredere aveti in rezultatele oferite ?