- Răspunsuri 14
- Citiri 22,6k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Top autori în acest subiect
-
Criodi 4 postări
-
Deltatrade 3 postări
-
Proximus 2 postări
-
iulik 1 postare
Zile populare
Most Popular Posts
-
Offtopic O gramada de vorbe si cifre si bla, bla, teoriii savante. Cu banii e mai greu...Noroc ca unii au servici, ca altfel ar muri calici scriind frumos despre cum se fac banii in forex daca asa si
-
Singurul raspuns corect la intrebarea "cand functioneaza" din primul paragraf era niciodata. Martingale nu este o metoda de maximizare a profitului ci o metoda de garantare a distrugerii contului. O m
-
pai da mai tovarase poti face profit si cu 20% winrate dar asta nu inseamna ca esti bun la predictii. daca un tragator nimereste 2 din 10 asta nu inseamna neaparat ca e bun. predictie ar insemna sa st
Featured Replies
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
Cu totii am auzit despre sistemul martingale cate pareri negative are si ce mituri exista despre ea.Fiidca am cunostiinte in statistica matematica haideti sa va explic despre ce e vorba, cum functioneaza si cand functioneaza.
Sistemul martingale este folosit in jocurile de noroc precum ruleta,blackjack,poker, etc.Pe scurt este ca si vorba "double or nothing" adica dublam miza cand pierdem si o resetam cand castigam.Ex: daca avem 100$, incepem mereu cu 1$ si riscam mereu 1$ pana cand pierdem, apoi dublam, riscam 2$ daca castigam incepem iar de la 1$ daca pierdem iar atunci continuam cu 4$....
START RISK: 1$ CONT: 100$ REZULTAT
1 101 WIN
1 102 WIN
1 101 LOSE
2 103 WIN
1 102 LOSE
2 100 LOSE
4 104 WIN
1 103 LOSE
2 101 LOSE
4 97 LOSE
8 105 WIN
1 106 WIN
1 107 WIN
Si daca ne gandim la ruleta si punem mereu pe culoarea rosie vom avea 50% win rate la care martingale-ul inca NU merge, adica daca am juca ruleta pe termen lung am pierde.
Martingale-ul functioneaza doar in sisteme cu mai mare win rate decat 50%, adica cu 51% win rate putem face bani infiniti cu risc minim, dar acel 51% trebuie sa fie garantat.Desigur in jocurile de noroc nu prea vezi jocuri nici macar cu 50% mai ales nu de 51%.
Dar pe pietele forex avem o alta situatie.Ce avem nevoie este un mijloc mecanic,daca vrem sa incorporam sistemul martingale in tradeul nostru.Asta inseamna un Risk:Reward ratio constant de 1:1 pentru a oferi martingaleului un win rate de 50%.Adica la 1:1 RR avem 50% win rate nu? Pai nimeni nu ne garanteaza acea 50% fiidca piata este in miscare constanta, poate dupa 999999999999999 de tranzacti am ajunge la 49% win rate dar asta nu e de ajuns pe departe.Lipsa acelui 2% face diferenta intre castig si pierdere.
Dar avem un avantaj fata de jocurile de noroc: analiza tehnica, acest instrument ne poate ajuta sa depasim acel 2% care lipseste din strategia noastra.Adica daca luam tranzactii doar pe 1:1 RR si avem un win rate de 49%, daca analizam trendul zilnic si sa zicem avem un trend bullish, nu punem doar BUY-uri, asta ne va da cu siguranta 1% la win rate.Daca ne mai uitam si la calendaruri economice, puncte de inversiune a trendului, analiza de price action, mai castigam inca 1%.Si dupa ce avem 51% win rate putem folosi martingale-ul pentru a maximaliza profitul.Fiidca martingale-ul este o strategie de maximalizare a profitului (sau a pierderilor daca nu este utilizat corect)
Pe scurt:
Acum hai sa va arat niste poze cum arata sistemele de martingale sub 51% win rate si peste 51% win rate
=============================================$===================================================
1) SISTEM MARTINGALE CLASIC
http://www.4xproject.com/uploads/screenshots/usdbotv2_eurusd_2009.gif
=============================================$===================================================
2) SISTEM MARTINGALE PROGRESIV DINAMIC
3) SISTEM MARTINGALE PROGRESIV STATIC
4) SISTEM ANTI-MARTINGALE SAU MARTINGALE INVERS
Acest articol este creat pentru scopuri educationale.Daca vreti sa folositi sistemul pe cont real eu nu imi asum responsabilitate pentru pierderile materiale.Bafta!
Editat de Proximus