- 0
Am obtinut rezultate diferite testand aceasi strategie cu brokeri diferiti. Cum imi dau seama care rezultate sunt "adevarate"?
-
Navigare recentă 0 membri
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.
Întrebare
didina
Cer iertare daca abordez o tema care este posibil sa mai fi fost discutata (link , pls !) dar sunt in impas .
Dupa ce am incropit cateva EA m-am apucat sa le testez pe date istorice . Surpriza de proportii : pe datele fiecarui broker rezultatele sunt altele ( foarte diferite !)
Nu vorbesc despre diferenta intre rezultatele pe backtest si pe live ( am inteles ca e o tema de de discutii recurenta, am inteles si ratiunile). Este vorba despre rezultatele pe backtest (Open prices only) in cazul folosirii datelor istorice oferite de diversi brokeri. Am testat Admiral (cont live si cont demo =culmea este ca difera intre ele !! ) FXCM, si Vantage FX.
Pe linga faptul ca datele istorice furnizate de brokeri sunt atat de scurte incat nu permit o testare onarabila (back si forward) mai sunt si foarte proaste (multe bare lipsa, gapuri intre doua bare consecutive de 15-120 pips) . Daca fac download de date sunt averizata ( pe buna dreptate !) ca datele vin de la Metaquotes si nu de broker , si ca s-ar putea sa difere. Si chiar difera substantial ( am incercat niste comparatii pe blocuri de cate 1000 linii in excel si m-am ingrozit). Daca aduc date de la Dukascopy , e ok din pdv al calitatii si lungimii, dar ce folos caci un EA optimizat (chiar si sumar) pe date de la Dukas da alte rezultate pe date de la Metaquotes (diferente acceptabile, totusi) si COMPLET alte rezultate pe date istorice de la brokeri (pe fiecare alt fel...). Am mai pus intrebarea asta prin vecini si am primit des raspunsul "clasic" : foloseste pt backtest datele istorice ale brokerului la care tranzactionezi live !
Pai daca nu am 5000 usd sa deschid un cont la Dukas , iar datele istorice de la brokerii accesibili sunt de tot rahatul si uneori minuscule (2049 bare) cu mama dracului sa imi testez EA-urile ? Variant de a testa pe real cate 6 luni fiecare EA este inacceptabi;a, vesnicia fiind prea mica...
Asa incat intrebarea mea este : Domnilor, pe ce date istorice va testati EA-urile , incat sa capati incredere sa le treceti pe live ??
Cu gratie , Didina
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri
Top autori pentru această întrebare
4
6
8
9
Zile populare
Noi 18
17
Noi 19
11
Top autori pentru această întrebare
Barbones 4 postări
Apollo 6 postări
Proximus 8 postări
didina 9 postări
Zile populare
Noi 18 2013
17 postări
Noi 19 2013
11 postări
27 răspunsuri la această întrebare
Postări Recomandate
Alătură-te conversației
Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.