Sari la conținut

Calitatile unui trader


Serban.ionut

Postări Recomandate

     Inca din 2009 desfasuram un program de tranzactionare ce se adreseaza traderilor incepatori cat si traderilor cu experienta ce-si doresc a tranzactiona in cadrul unui prop-shop. Pentru a tranzactiona banii investitorilor solicitam tuturor traderilor sa treaca prin acest program pentru a-si putea dovedii competentele. De asemenea nu luam in considerare jurnalele de tranzactionare  trecute ale traderilor pentru dovedirea competentelor acestora deoarece acestea singure nu pot dovedi atribute, poate decat din punct de vedere financiar. De asemenea in mediul on-line exista o multitudine de programe ce pot fi utilizate pentru a modifica aceste jurnale in favoarea traderilor. Avem nevoie sa vedem obiceiurile , calitatile personale cat si stilurile de tranzactionare pentru a ne putea face o idée daca acestia se incadreaza profilului de risc al companiei.

 

     In cadrul programului traderii trebuie sa realizeze timp de trei luni consecutive un profit de minim 300 de puncte in cursul unei luni cu o pierdere maxima de 300 puncte. Programul de selectie dureaza trei luni deoarece un candidat poate avea noroc  sa faca o singura tranzactie din care sa acumuleze numarul de puncte iar noi cautam traderii care sa obtina rezultate consistente pe termen lung.Suntem adesea intrebati ce calitati ale unui trader si ce stiluri de tranzactionare cautam. In continuare sunt prezentate o serie de attribute cheie pe care ne axam.

 

1.       Din punct de vedere personal. Nu suntem cei mai buni traderi poate nici tu nu esti asa ca lasa vanitatea la usa. Trebuie sa avem tot timpul o atitudine deschisa, transparenta  si deschisa pentru a invata permanent lucruri noi. Valorile companiei sunt: transparenta, incredere, lucrul in echipa si risk management agresiv. Pentru a atinge aceste obiective este imperativ  necesar a lucra in echipa si intr-un mod profesionist;

 

2.       Obiceiul de lucru al traderului-Traderul trabuie sa depuna efort pentru a reusi in aceasta activitate. Cei ce-si imagineaza ca tranzactionand o ora pe zi sau pe saptamana este suficient pentru a deveni  un trader de succes se insala.

 

3.       Planul de tranzactionare-avem nevoie a vedea un plan de tranzactionare précis si usor de pus in practica.  Planul de tranzactionare se va discuta cu managerul identificandu-se punctele tari si punctele slabe ale fiecarui plan de tranzactionare. Traderul trebuie sa reusasca sa explice planul de tranzactionare pentru ca un plan complicat sau care nu poate fi explicat aduce elemental subiectiv in discutie si cu atat mai mult nu va putea fi pus in practica corespunzator de catre trader. Elementele cheie ale unui plan de tranzactionare sunt predictibilitatea si eliminarea elementelor aleatoare.

 

4.       Jurnalul de tranzactionare-acest element il ajuta pe trader sa vada daca a executat tranzactiile conform planului de tranzactionare sau in mod aleator. De asemenea inregistreaza progresul traderului. Devierea de la planul de tranzactionare inseamna “ghicire” si pietele nu sunt un casino.

 

5.       Executarea tranzactiilor-are fiecare tranzactie un stop? Tintele de profit pot varia. Poate traderul “lua” un stop sau se sperie si muta stopul? Realizarea target-ului este importanta dar castigurile prea rapizi sau prea mari ne atentioneaza asupra faptului ca traderul o sa fie unul pierzator pe termen lung.  Risk management este tot timpul elemental esential.

 

 

 

Intelegem faptul ca nu toti traderii pot atinge aceste obiective dar speram a va ajuta in efortul de a reusi in acest domeniu.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.