Sari la conținut

DESCHIDERE UNUI CONT DEMO- O IDEE BUNA?


Serban.ionut

Postări Recomandate

     Majoritatea brokerilor ofera potentialilor traderi  posibilitatea de a deschide un cont de tranzactionare demonstrativ  gratis pentru a putea tranzactiona pe platforma  lor de tranzactionare si a simti senzatiile oferite de piata Forex. Multi traderi au senzatia ca pot castiga sume mari de bani fara a depune un efort semnificativ. Insa cand se pune problema tranzactionarii live acest deziderat este foarte departe de adevar. Platforma de tranzactionare este aceeasi ca la contul demonstrativ, totusi care este problema? Pe parcursul carierei mele de trader am gasit urmatoarele doua cauze.

 

1.       Lacomia si frica.  Tranzactionarea este o activitate foarte bogata in lacomie si frica. Aceste emotii sunt atat de puternice incat te fac sa actionezi irrational si sa uiti cu desavarsire de planul de tranzactionare. Cand tranzactionezi esti cu siguranta sub influenta uneia din cele doua emotii. Daca piata se misca in sus si planul tau de tranzactionare nu produce semnalul de cumparare lacomia iti spune  fa tranzactia sau o sa pierzi o suma importanta de bani pe care ai posibilitatea sa o faci. Cand esti intr-o tranzactie frica iti spune marcheaza profitul atata timp cat ai ocazia sa o faci. Daca esti intr-o tranzactie si piata merge impotriva ta frica de a fi gresit te face sa mentii pozitia  pierzatoare si apoi lacomia te indeamna sa mai intri cu inca o pozitie pentru a fi mai usor pentru tine sa revii pe plus.

 

Crezi ca tu nu esti manipulat de propriile emotii? Cei ce spun ca nu au nici o problema in a-si controla emotiile se insala singuri. Tranzactionarea demo nu contine elementele de lacomie si frica. In cadrul acestui fel de tranzactionare nu ai aceste emotii deci totul este sub control. Daca pierzi bani deschizi alt cont demo. De aceea traderii trebuie sa fie implicati in joc pentru a simti aceste emotii si pentru a vedea cum reactioneaza.

 

2.       Marimea contului de tranzactionare. Marea majoritate a brokerilor ofera conturi demo de cel putin 50000 usd sau mai mari cu care traderii sa se joace ei putand intra in piata cu o multime de pozitii. Daca ai reusita sa faci 20 de puncte ai facut 1000 usd. O multime de bani. Dar cand vine vorba sa tranzactionezi live contul tau va fi poate mult mai mic. Mental ai fost obisnuit sa castigi 1000 usd dintr-o tranzactie ceea ce live te va face sa-ti asumi riscuri foarte mari fata de contul pe care il detii. Emotiile te vor face sa uiti de risk management. Contul demo este suficient de mare pentru a-ti sustine pierderile pana cand ai dreptate. In schimb contul tau live este sub capitalizat ce te va face in final sa pierzi tot capitalul.

 

 

 

Revenind la intrebarea “deschiderea unui cont demo este o idee buna?”, raspunsul este daca vrei sa-ti pui in practica strategiile de tranzactionare nu este o idee buna. Este mai indicat sa tranzactionezi conturi micro pentru a putea simti macar o parte din emotii sa vezi cum le faci fata. Singura utilizare practica a unui cont demo este familiarizarea traderului cu platform de tranzationare a brokerului.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.