Sari la conținut

Featured Replies

Postat
  • Management

Pe 26 martie UiPath a aplicat pentru listarea la Bursa din NY. Pentru cei care nu stiu, compania a fost infiintat in 2005, in Bucuresti, de catre Daniel Dines and Marius Tirca si se ocupa de automatizari software. Practic ajuta companiile sa-si automatizeze workflowurile repetitive. 

Structura actionariatului este foarte interesanta. UiPath a emis actiuni de clasa A si clasa B. Clasa B primeste 35 de voturi pe actiune, iar clasa A primeste cate un vot pe actiune:

• Accel Partners detine 28,8% din actiunile de clasa A;
  • Earlybird Management detine 11,4% din actiunile de clasa A;
  • CapitalG detine 8,3% din actiunile de clasa A;
  • Toti directorii si directorii executivi au 38,4% din actiunile de clasa A;
  • Alti investitori includ Alkeon, Coatue Management, Credo, IVP, Kleiner Perkins si Sequoia Capital.

Partea cea mai interesanta este ca Dines detine in prezent toate actiunile de clasa B ale UiPath, oferindu-i 91% din puterea de vot. Va ramane majoritar chiar si dupa diluarea capitalului. Respectele mele pentru asta!

Cofondatorul lui Dines, Marius Tirca, nu pare sa detina o un procent semnificativ in companie.

• 2 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 2
  • Citiri 9,4k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Postat
  • Autor
  • Management

De astazi s-a inceput tranzactionarea. Simbolul este PATH. Pe Saxo Bank minimul a fost 65.13 la ora la care scriu acest mesaj.

Postat
  • Moderators

Am cumparat si eu o actiune suvenir la 69.420 :).

Citeam ieri You Can Sell the Trees You Don’t Cut - Bloomberg (scroll in jos pana la "How was your 4/20") si am zis sa particip si eu cumva.

image.png.66abfa97fcc0f2769b6a3bb032a810b2.png 

Imi place in general UiPath, am auzit in trecut lucruri bune de la niste cunostinte (legate de biroul din Bucuresti/mediul de lucru), iar cresterea lor din ultimii ani este impresionanta. Pe de alta parte produsul lor e unul enterprise nu tocmai "exciting" pentru mine, iar valoriile companiilor tech in perioada asta mi se par cam foarte umflate. UiPath are ~35B market cap la 600MM incasari si 200MM. Atat cresterea lor cat si optimismul in piata trebuie sa se mentina pentru a vedea in continuare o crestere a pretului. Am sa ii urmaresc insa cu interes.

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.