Pe eurist e un thread despre FXCM, initiat de cineva care tocmai si-a deschis cont la ei. Pentru ca asupra FXCM planeaza multe acuzatii, am sa redau o discutie asupra acestui subiect:
Lazypawn: merci de link, foarte util pentru mine eu am 20.000 USD blocaţi la refco si că am tot interesul să ştiu ce se mai petrece
Prietenul ăla al meu din Cluj, forexist, a fost la sediul lor în SUA
fatta_m0rgana: si?
Lazypawn: şi mi-a zis că efectiv refcofx şi fxcm sunt aceiaşi oameni, în aceeaşi încăpere
Asta era înainte de problemele cu refco.
E o fraudă de proporţii bine regizată
Acum fxcm pozează în fratele cuminte
Lazypawn: repet, eu am 20.000 încă blocaţi la refco în cont, aşa că am tot interesul să ştiu ce se mai petrece
fatta_m0rgana: spuneai ceva de asigurare ca Refco era asigurat
Lazypawn: de fapt nu era, dar ei aşa spuneau, că ar fi
fatta_m0rgana:
Lazypawn: au ţinut-o cu minciuna asta până în pânzele albe
Ştii ce ghinion fantastic am avut? dacă-ţi spun n-o să crezi
Inainte cu câteva zile de bomba refco, în octombrie 14 2005 eu tocmai îmi făcusem contul la gft şi îmi plăcea aşa că am hotărât să transfer banii de la refco la gft. Am trimis formele în data de 13,înainte de scandalul refco, când totul era OK. Transferul s-a aprobat
am primit şi înştiinţare de la refco
fatta_m0rgana: si a doua zi...
Lazypawn: plus că banii, cei 20.000 au dispărut din platforma refco deci contul era gol
fatta_m0rgana: adica au anuntat ca au facut transferal, au golit contul
Lazypawn: da, exact
ei bine, a doua zi banca refco a blocat conturile
fatta_m0rgana: si banii?
nu i-au trimis?
Lazypawn: deci refco a instruit banca să facă transferal, banca a primit cererea dar, exact când să facă transferul, a venit bomba şi banca a blocat toate conturile.
A fost o chestie de ORE, nu zile, dacă trimiteam cu 3 ore mai repede, prindeam transferul
Lazypawn: aşa că banii au rămas în contul refco, unde sunt şi acum şi eu sunt mai sărac cu 20.000$, până la proba contrarie
fatta_m0rgana: sper sa iti fie de folos linkul ala
Lazypawn: e un grup pe yahoo de clienţi refco care au banii blocaţi acolo ca şi mine şi caută metode de a-i recupera, pe cale legală.
Evident că m-am înscris şi eu
fatta_m0rgana: unde are FXCM sediul?
Lazypawn: am uitat, dar nu e la New York cum cred majoritatea, e un alt oraş
fatta_m0rgana: un proces nu ar fi o solutie?
Lazypawn: procesul e pe rol dar clienţii nu sunt parte civilă.
Problema e foarte spinoasă
Dacă ai răbdare îţi spun unde e chichiţa
fatta_m0rgana: da, am
Lazypawn: pentru că e un proces crucial, dacă nu îl câştigăm, toată industria forex e în pericol.
Deci, dezbaterea e axată pe următorul lucru, vital:
clienţii refco ca şi mine sau toţi ceilalţi susţin că banii din conturile refco sunt AI LOR, adică ai noştri şi Refco este doar un administrator împuternicit să facă tranzacţiile ordonate de noi, adică dacă eu apăs sell, el face sell etc.
fatta_m0rgana: pai da,asa si este
Lazypawn: sigur, aşa e normal,pe când refco vrea să demonstreze că
noi am INVESTIT în refco, la fel ca într-o bancă şi ca urmare banii sunt ai lor din acel momentşi pot să lucreze cu ei. Dacă investiţia lor a dat faliment, automat şi noi ne-am pierdut banii adică ei vor să spună că eu am băgat la ei banii ca şi cum mi-aş cumpăra nişte acţiuni şi dacă firma cade, acţiunile scad
fatta_m0rgana: nu
nimeni nu a cumparat actiuni Refco atunci cand a facut contul si nici nu cumpara vreo actiune la nici un broker
atunci cand face un cont
Lazypawn: nu trebuie să mă lămureşti pe mine, că eu ştiu că aşa este
fatta_m0rgana: ti-au trimis vreo actiune?
Lazypawn: ştii cum sunt avocaţii cu chichiţele lor
caută portiţe în textul contractelor ca să rezulte că noi am făcut o investiţie,
când de fapt noi doar am numit un broker să facă ceea ce dictăm, cu banii NOŞTRI
Lazypawn: NOŞTRI
fatta_m0rgana: contractele astea pre-formulate sunt un abuz de cele mai multe ori:
nu semnezi, nu obtii ce vrei, dar nici nu poti negocia, si e valabil cam la tot…
Lazypawn: sunt 17.000 clienţi refcofx de-ăştia mici ca mine
fatta_m0rgana: cine a dat Refco in judecata?
Lazypawn: deocamdată nimeni este un proces de faliment, statul american gestionează falimentul, procurorul districtual
fatta_m0rgana: daca te bazezi pe statul american...
Lazypawn: tocmai de-aia e nevoie şi de o acţiune deschisă de clienţi
fatta_m0rgana: da
Lazypawn: pentru asta se zbat ei acum
statul american nu are nici un interes să-mi văd eu banii înapoi nu mă reprezintă pe mine
Lazypawn: We appear to have been victims of a conspiracy, that occurred at all levels of the FXCM-REFCO marketing business, to deceive all clients about the security and regulation of funds committed to trading platform accounts
Lazypawn: Spune un reprezentant al nostru
“Se pare că am fost victimele unei conspiraţii, care a avut loc la toate nivelele afacerii FXCM-REFCO, cu scopul de a înşela toţi clienţii legat de securitatea şi reglementarea fondurilor de pe platforma de tranzacţionare.
fatta_m0rgana: in legatura cu asta: nu au fost reactii ale altor brokeri?
Lazypawn: au fost reacţii de pescuire de noi clienţi, de genul aţi văzut, v-am spus că noi suntem cei mai buni uite ce au făcut măgarii de la refco, haideţi la noi şi şi-au pus pe pagină faptul că sunt asiguraţi
Eu cred ca oamenii aia sunt mai in masura sa stie ce spun, pentru ca sunt direct interesati de problema.
Unora le e greu sa admita ca au facut o alegere gresita cand s-au orientat catre un anumit broker. Am vazut lucrul asta si pe Softpedia. Cand a venit cineva si a initiat threadul "Marketiva - atentie, sansele de teapa sunt maxime!" - au fost cativa care au sarit ca sunt OK, ca lor le merge bine cu Marketiva s.a.m.d.
Totusi, ar trebui sa va ganditi ca simplul fapt ca ati bagat banii la un broker nu-l va transforma dintr-un broker dubios intr-unul onest si nici nu va inlatura suspiciunile referitoare la el.
Sigur, ca sa pierzi bani, e bun orice broker...
Dar daca vreti sa castigati, trebuie sa va faceti bine temele inainte de a alege cu cine veti lucra.
Inca un link util pentru cei care vor sa-si faca bine temele:
Metoda pe care o folosesc si ma ajuta:
1. Cand am decis ca renunt, nu am mai fumat NICI O tigara din prima zi. La mine nu a mers treaba cu lasatul treptat, sa le raresc.
2. Evit sa mai intru in local
Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
Informații Importante
Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.
Pe eurist e un thread despre FXCM, initiat de cineva care tocmai si-a deschis cont la ei. Pentru ca asupra FXCM planeaza multe acuzatii, am sa redau o discutie asupra acestui subiect:
Inca o data, linkul este acesta: http://www2.oanda.com/cgi-bin/msgboard/ult...c;f=15;t=004945
Eu cred ca oamenii aia sunt mai in masura sa stie ce spun, pentru ca sunt direct interesati de problema.
Unora le e greu sa admita ca au facut o alegere gresita cand s-au orientat catre un anumit broker. Am vazut lucrul asta si pe Softpedia. Cand a venit cineva si a initiat threadul "Marketiva - atentie, sansele de teapa sunt maxime!" - au fost cativa care au sarit ca sunt OK, ca lor le merge bine cu Marketiva s.a.m.d.
Totusi, ar trebui sa va ganditi ca simplul fapt ca ati bagat banii la un broker nu-l va transforma dintr-un broker dubios intr-unul onest si nici nu va inlatura suspiciunile referitoare la el.
Sigur, ca sa pierzi bani, e bun orice broker...
Dar daca vreti sa castigati, trebuie sa va faceti bine temele inainte de a alege cu cine veti lucra.
Inca un link util pentru cei care vor sa-si faca bine temele:
forex[/acronym]-broker-ratings.htm"]http://www.goforex.net/forex-broker-ratings.htm
L-am mai dat, dar nu strica sa il mai dau inca o data.
Aveti grija cum alegeti!