Sari la conținut

Strategie pe termen lung


wallye

Postări Recomandate

Ca idee de baza a mea a fost faptul ca nu s-a trecut in ultimii 7 ani de 1,15-1.60 Deci ricul sa treaca peste valorile astea ar trebui sa fie foarte mic.

Sa inteleg ca vrei sa tii deschisa o pozitie , pe o perioada lunga de timp ?

Prima intrebare :

O sa ai rabdarea necesara ?

A doua intrebare :

Sigur nu o sa inchizi cand vezi ca o ia in directia opusa ?

A treia , si ultima :

De ce ti-ar conveni sa joci intr-o miscare de range ( care este pe o perioada mare ) , in loc sa joci pe un TF-u mai mic?

 

Tin sa iti spun , ca miscarile de range sunt cele mai periculoase , daca nu sunt abordate cum trebuie.

Multi incepatori ( ca si mine ) s-au "intepat" in miscarile de range. Trendul isi schimba directia "imediat" .

Offtopic
Am pus imediat intre ghilimele , pentru ca m-am referit la o perioada lunga de timp
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Intrebarea 1 nu-si are rostul.

A 2-a : Se inchide singura la 1.05 sau la TP de 1.35

La a 3-a e mai complicat. Ar putea juca asa unul care nu vrea sa stea toata ziua pe chart si pt care aia 50 sa zicem sa fie banii pe care i-a dat ta-su sa-si ia un audi a5. :)

Si daca n-ar dura atat i-as face si o proba pe demo.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Ideea e ca dau aia 60$ pt ca nu inseamna nimic comparativ cu aia 40k ramasi liberi cateva luni si nici raportat la castigul asteptat, 25k ( sau cat vine daca inchid la 1000 pipsi pe plus ).

 

Care 40k man? pune mana pe creion! aia ii ai si daca lasi pozitia sa mearga, si daca o inchizi si redeschizi, nu e nici o diferenta. Diferenta e ca daca inchizi si redeschizi cele 300k, ai tot 40k in cont, cat aveai si daca nu inchideai deloc, dar acum ai cheltuit 60 de parai in plus. Gratis, dati brokerului. In rest nu e nici o diferenta. Pune mana si gandeste intai, si scrie dupa aceea.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Tu o tii pe a ta. Eu am inteles foarte bine ce zici tu, am inteles cum e cu rangeul ala si cu probabilitatile, nu comentez nimic legat de asta, pentru ca cei dinnaintea mea au surprins deja aspectul foarte bine (reciteste postul nr 4 al lui sec). Ceea ce ma doare pe mine e partea "tehnica". Vorbim aici de doua variante.

 

Intru long cu 300k la 1.25. Piata se misca impotriva mea aprox. 330 de pipsi si am pierdut 10k din cei 50.

 

Varinata 1: Las pozitia sa mearga. Daca o las sa mearga, am in balanta 50k, am in equity 40k, sunt expus pe piata cu 30 de parai pe pip, adica daca piata revine in sus, castig (recuperez) 30 de parai cu fiecare pip, daca continua sa cada, pierd incontinuare 30 de parai pe fiecare pip.

 

Varianta 2: Inchid pozitia si o redeschid "de unde am ramas", cum zici tu. In momentul in care inchid pozitia, eu am in balanta 40k, si in equity 40k, pentru ca toate pozitiile sunt inchise. In momentul cand redeschid aceasta pozitie, platesc spread de 2 pipsi, la 300k asta inseamna 60 de parai, deci am in balanta incontinuare 40k, dar in equity am 39940. Sunt expus pe piata cu 300k, adica 30 de parai pe pip, la fel ca in varianta 1. Adica pierd 30 de parai cu fiecare pip pt care piata continua sa se miste impotriva mea, ori castig (recuperez) 30 de parai pe fiecare pip daca piata se intoarce in sus.

 

Rezumat:

 

Varianta 1 (a mea):

Balanta 50000;

Equity 40000;

Expunere 300k (30 parai pe pip)

 

Varianta 2 (a ta):

Balanta 40000;

Equity 39940;

Expunere 300k (30 parai pe pip)

 

Care dintre aceste doua variante este mai buna pentru tine?

 

Ceea ce voiam sa intelegi, tu si altii care vor citi topicul si care se afla la inceput de drum, este ca nu are nici un sens sa inchizi o pozitie doar ca sa o redeschizi, asta inseamna BANI dati GRATUIT brokerului.

 

Are sens sa operezi o pozitie doar daca vrei sa ii schimbi parametrii, adica directia (ai semnal in sens invers si vrei sa vinzi in loc sa cumperi), numarul de loturi (sa mai adaugi, adica averaging down, sau pe romaneste piramidare in pierdere), ori sa mai iei din ea (inchideri partiale), ori daca vrei sa o iei din nou mai de sus, ori mai de jos. A inchide o pozitie doar ca sa o "reiei de unde ai ramas" este o manevra inutila si paguboasa. Mai bine o lasi sa mearga. Daca vrei sa o dublezi, atunci adaugi la ea, si platesti mai putin decat daca ai inchide-o si ai redeschide alta dubla. Daca vrei sa o injumatatesti, atunci inchizi partial, si platesti mai putin decat daca ai inchide tot si ai redeschide o jumatate din pozitia initiala, etc. Are sens sa o inchizi doar daca vrei sa redeschizi mai de sus, mai de jos, ori daca vrei sa o inversezi, ori daca pur si simplu vrei sa o inchizi si sa stai pe gard, pentru ca consideri ca piata emite semnale in directia inversa, ori ca nu mai are potential, ori ca ti-a atins limita de risc.

 

Nu operezi pozitii doar asa de dragul de a le opera si a arunca cu dolari in contul brokerului.

 

In rest, cum iti stabilesti range-ul, de ce, de unde iei semnalele, care e logica si care crezi tu ca e probabilitatea, astea nu sunt treaba mea. Te priveste ce faci cu ele.

Editat de tradelover
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Si daca n-ar dura atat i-as face si o proba pe demo.

Cum zice si domnul Tradelover

pune mana pe creion!

Faci frumos un back-tracking. Iei toate pozitiile , si vezi cum te-ai fi descurcat. Stiu ca este foarte greu si mult de munca , dar daca chiar crezi ca merita , fa-o.

 

Edit: pana am reusit eu sa scriu postul asta , Tradelover si-a exprimat opinia , si una chiar foarte buna. NU isi are rostul inchiderea/deschiderea unei pozitii , doar pentru ca atins o limita.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Fiecare cu stilu lui. Tu probabil esti indignat pe brokeri ca-si taie felia cam mare.

Eu le-as da felia si din aia 40k gasesc ocazia sa iau ceva cu 10 k si dupa o sapt si-mi ramane si mi e o mie. Si cand vad ca mi-a scazut pozitia 300 pipsi la cateva luni deschid alta si pierd aia 2 pipsi.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.