Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    113.055

Analiza Marti 2.04.2013


scuturicip

1.204 citiri

Imaginea de ansamblu

• Dezamăgitorul ISM Industrial PMI a luat toți economiștii prin surprindere, deoarece s-a contractat mai mult decât chiar cele mai pesimiste estimări. Aceasta a adăugat presiune descendentă asupra dolarului față de majoritatea valutelor, în special cele majore, așa cum a devenit evident că este probabil ca ritmul de recuperare SUA să nu aibă loc într-un ritm care ar reduce în mod semnificativ șomajul, inițiind astfel o retezare în stimul a Fed. Datele cu cheltuielile pentru construcții în SUA, cu toate acestea, a potolit preocupările deoarece acestea au aratat o creștere mai mare decât se estimase, amplificat de cel mai înalt nivel al construcțiilor de locuințe de la începutul crizei financiare din 2008.

• Yenul a fost cel mai mare câștigător față de dolarul SUA în urma datelor industriale dezastruoase, cu acţiunile japoneze continuând astăzi declinul lor, de unde au rămas ieri. Un memento de mai devreme dat de catre guvernatorul BoJ Kuroda arăta că banca centrală este dispus să facă tot ce poate pentru a combate deflația cronică, nu a contribui la sprijinirea USD / JPY, după cum am Abe a declarat că BoJ nu ar trebui să urmărească ținta de inflație de 2% , “la toate costurile“.

• Stirile din ziua de azi includ rata șomajului din zona euro, care este de așteptat pentru a vedea o continuare a tendinței crescătoare a șomajului, PMI industrial din zona euro și Marea Britanie, care sunt aşteptate să arate o continuare a contraţiei, IPC german, care este prognozat să rămână stabil; ordinele de fabrică american, în cazul în care anticipăm o creștere semnificativă, și aprobările ipotecare din Marea Britanie pentru luna februarie, la care ne așteptăm să vedem cea mai slabă cifră din octombrie.

 

EUR / USD

EUR / USD a câştigat în urma datelor slabe din SUA, găsind rezistenţa la 1.2880, nivelul de retragerea de 50% din raliul iulie-februarie. Cu date fiind astazi destul de euro-centrice, anticipăm volatilitate substanțială, aşteptând pentru a vedea dacă problemele din zona euro vor continua cu deteriorări ulterioare în piața forței de muncă și de producție. Câștiguri suplimentare improbabile pentru euro pot găsi rezistența la MA de 20 de zile, în jurul valorii de 1.2940, cu suport slab la 1.2840, iar un suport mai puternic la 1.2745.

USD / JPY

• Perechea a spart nivelul de 93, găsind suport la 92.6, nivelul de retragerea de 23.6% din raliul care a avut loc în ultimele luni, în perspectiva de stimul în continuare al BoJ. Având în vedere nivelurile in apropiere de supravânzare am ajuns la RSI și Stochastics datorită recentei ajustări, precum și conferința de presă de joi a BoJ unde putem auzi ca stimul va începe înainte de termenul așteptat de 2014, este probabil ca fim martorii unei plafonări a trendului.

AUD / USD

• RBA a decis mai devreme astăzi să mențină rata dobânzii neschimbată, după cum cursul de schimb de 9 luni AUD/USD limitează importurile, vedem că RBA se menţine în ținta de inflație. Inflația scăzută oferă flexibilitate RBA cu privire la politica sa monetară, fiind capabilă de a slăbi și mai mult politica, fapt care ar trebui să fie necesar pentru stimularea cererii, care în prezent pare puternic, cu vânzări cu amănuntul îmbunătățite și încrederea consumatorilor în creştere. Câștigurile perechii de azi a venit aproape de rezistenţa liniei de trend descendentă într-o formatiune care vede două linii de trend convergente din vara anului 2011. Rezistența de închidere viitoare poate veni la 1.0495, cu o rezistență ulterioară probabil situată la 1.0550, care a văzut patru varfuri din august 2012. Suport pare să vină de la 1.04, care vede nivelul de retragerea 23,6% din trendul ascendent care a avut loc în a doua jumătate a anului 2012.

Aur

• Aur a câștigat ieri puţin datorită datelor PMI din SUA mai slabe decât era de așteptat care adaugă presiune descendentă asupra dolarului. Metaule prețios se află în jurul valorii MA la 20 de zile și pare să continue să urmeze tendința sa ascendentă, cu suport pentru zi care se deplasează până la $ 1595, şi rezistenta slabă vine la $ 1605. Rezistență puternică se află în dolari zona 1616 - 1624.

Petrol

• WTI a scăzut inițial pe anuntul mai rău decât aşteptat, dar totuşi îmbunătăţit al PMI industrial al SUA care şi continuat scăderea, găsind suport în apropierea nivelul de retragerea de 23.6% din raliu recent, în urma estimării ISM de fabricaţie PMI total ratat. Cu toate acestea, petrolul a revenit rapid, apropiindu-se de nivelul de închidere peste nivelul de 5 ani. Rămâne de văzut dacă linia de tendința va acționa acum ca suport la 96.65 dolari, menționând că stocurile din SUA sunt la nivelul cel mai ridicat de 9 luni şi la 12% de maxima în medie la 5 ani, cu stocurile fiind cu 54% mai mare decât media. Rezistența la 97.55 dolari, care vede mai degrabă linia orizontală a formării triunghi ascendent, poate fi testat dacă ordinele industrial arată, întradevăr, a doua cea mai mare crestere în aproape doi ani.

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.