Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    113.051

Imaginea de ansamblu 17.05.2013


scuturicip

1.126 citiri

blog-0059825001368780793.jpg

Imaginea de ansamblu

• Analiza tehnică a fost la conducere: cu cererile iniţiale de şomaj din SUA urcând la maximum ultimelor șase săptămâni, și cu cifrele cererilor continue ratând de asemenea estimările, ar fi fost de așteptat ca dolarul să fi slăbit ieri, deoarece punctele slabe de pe piața muncii vor amâna probabil scăderea dozei de QE de către Fed. Ştirile bearish ale USD, însă, au venit de asemenea de pe alte fronturi, precum autorizaţiile de construcţie de locuințe din aprilie care au ratat prognozele, de asemenea, fiind cele mai scăzute din noiembrie, iar studiul Philadelphia Fed Manufacturing a consolidat imaginea negativă desenată de indicele Empire State de miercuri, sugerând, astfel, un viitor ISM de fabricaţie dezamăgitor. Cu toate acestea, această explozie de date negative din SUA a lăsat dolarul practic neschimbat de ieri dimineață. De fapt, a crescut cu 0,08%, datorat în mare parte incapacităţii euro și yenului de a valorifica știrile, cu ambele pierzând 0,06% față de dolarul american, deoarece ieri dimineață, cu monedele de mărfuri scufundându-se (NZD, AUD, și CAD au scăzut cu 1,73%, 1,23% și respectiv 0,54%), în pofida imaginii mixte pe mărfuri (țiței, cupru și paladiu câștigând, celelalte metale prețioase pierzând).

• Într-adevăr, nu toate știrile din SUA au fost negative pentru dolar ieri, cu cererile de şomaj continue arătând al doilea cel mai mic nivel din aprilie 2008, cu autorizațiile de construcţie din aprilie, un indicator important, fiind cele mai mari de la era pre-Lehman. Incapacitatea euro de ieri pentru a câştiga în mod eficient față de dolar, se adaugă la un fenomen similar la care am asistat miercuri, cu euro neperformant față de alte monede majore în urma unor ştiri bearish pentru dolar. Mișcarea de EUR / USD cu media mobilă la 50 de zile sub media mobilă la 200 de zile, care semnalează un "death cross" tehnic, care este bearish pentru pereche, și incapacitatea de a reveni de la linia “neckline” a formaţiunii head-and-shoulders, care rezistă din septembrie 2012, adăuga, de asemenea, la dificultățile aparente ale euro de a creşte faţă de dolar.

• Traderii de Indicii de acţiuni din SUA ar putea dori să rețină că indicii au închis ușor mai jos ieri, cu SPX și indicii NYA închizând mai jos pentru a doua oară în mai mult de două săptămâni. Cu toate acestea, cu Oscilatorul McClellan, un indicator de lățime bazat pe o medie mobilă a numărului de acțiuni în creștere cu cele în scădere, înclinarea negativă a Nya începând cu 08 mai, este pe punctul de a se transforma bearish, situându-se ușor peste zero. O imagine negativă semnalează, de obicei, o limitare a potențialului de mișcare având loc o corecție.

• În SUA, indicatorul de încredere a consumatorilor al Universităţii din Michigan va crește la 78,0 de la 76,4. Indicatorii principali, sunt prognozaţi să fi crescut cu 0,2% comparativ cu un declin de -0,1% în luna martie. Este important acest lucru? Un studiu din 1998 de către Fed a constatat că indicatorii Conference Board “au atât din punct de vedere economic cât și statistic o putere explicativă semnificativă pentru mai multe categorii de cheltuieli de consum." Dar ei au constatat că "prin contrast, măsurile disponibile de la Universitatea din Michigan prezintă, în general, puterea mai slabă pentru cele mai multe categorii de cheltuieli. Un studiu din 2003 a celor doi indici ai Serviciului de Cercetare al Congresului a constatat că "acești indicatori nu sunt, aparent, nesemnificativi. Pe cont propriu și, în mod concertat cu alte variabile economice care s-au dovedit a contribui la previziunile de viitor ale cheltuielilor de consum și, prin urmare, de creșterea economică în general. Dar contribuția lor poate fi ceva mai modest decât atentia pe care ar sugera-o”. Cu toate acestea, atât timp cât piața valutară le acordă atenție, trebuie să îi acordăm şi noi.

• În altă parte azi, CPI Canadei pentru luna aprilie se estimează a fi neschimbat – lună la lună - (față de +0,2%), în timp ce nucleul CPI al Băncii Canadei se estimează a fi crescut cu 0,2%, lună la lună, la fel ca și în luna martie.

 

EUR / USD

• Cifrele CPI din zona euro nu au afectat prea tare perechea, deoarece au venit în conformitate cu așteptările, așa cum se întâmplă de obicei. Datele slabe din SUA, cu toate acestea, au provocat o revenire de la 1.2855, neckline al formaţiunii head-and-shoulders, cu rezistenta trendului venind la 1.2920, cu pereche scăzând 45 de pips la scurt timp după ce rezistența a fost lovită, cu o revenire, care a urmat,ce nu a atins din nou rezistența, conducând perechea spre zona de suport 1.2855-1.2875. O evadare de la suportul neckline al formaţiunii poate duce pereche spre un suport scurt la 1.2795, cu 1.2750 fiind cel mai scăzut nivel din martie ce a urmat scăderii din februarie și cu 1.2680, fiind un minim de 6 luni și nivelul de retragerea de 61.8% din raliul bullish din iulie 2012 - februarie 2013. Rezistenţa azi poate veni mai jos, în jurul valorii de 1.2915, cu rezistenţă mai solidă la 1.2980.

 

USD/JPY

USD/JPY a format o lumânare Doji ieri, consolidând opinia că există o bătălie între tauri și urși, cu rezistenţa din nou care vine în jurul 102.70, deși la un nivel mai mic decât miercuri, suportul îl găsim din nou la 101.95, un nivel testat după publicarea de date slabe din SUA. Creșterea pe condiții tehnice care a urmat pare să fi găsit rezistenţa la 102.30, pe graficul de o ora găsind un patern care seamănă cu un dublu-top. Suport sub nivelul 101.95 vine la 101.65 și 101.35, iar la o potenţială străpungere a nivelului de rezistenţa, la 102. Ar putea vedea următorul nivel de rezistenţă notabil la 103.90.

 

USD/CAD

The Loonie a pierdut ieri, în ciuda petrolului care se aprecia, USD/CAD găsind rezistenţa la 1.0217, nivelul de retragerea de 23.6% din raliul ianuarie - martie. O linie de trend ușor înclinată care este încă din februarie 2010, ar putea acționa ca rezistenţă de la 1.0240, cu rezistenţa Fibonacci la 1.0275. Suportul vine la 1.0180, aproape de media mobilă la 50 de zile și de zona 1.0140-1.0155, care vede nivelul de retragerea de 38.2% a raliului mai sus menționat. RSI pare să fie în trend ascendent cu Stochastics în nivelurile de supracumpărare.

 

Aur

Aurul are cea mai slabă săptămână din această lună, după ce a pierdut 5,5%, care se încadrează pentru a șase zile consecutive de deprecieri odată cu reducerea deținerilor pe aur din partea "smart money" pe ETF-uri, cu Soros, BlackRock si Northern Trust fiind adaugate la listă. "Banii inteligenți" nu s-au dovedit foarte inteligenți în 2012, când aproape 90% din fondurile speculative au subperformat indicele SPX. Deprecierea tehnică pe aur în urma străpungerii nivelului de la 1400 dolari și 1385 dolari, niveluri de suport, prețul fiind condus la 1370 dolari nivel de suport. 1385 dolari, nivelul de retragerea de 23.6% din deprecierea majoră de pe luna aprilie pare să fi schimbat nivelurile de suport si rezistenţă, cu un nivel de suport sub ultimele minime fiind la 1350 dolari și 1330 dolari. Rezistență notabilă vine în zona de $ 1423 - 1431 şi 1445 dolari, nivelul de retragerea de 38.2% a evoluției bullish post crizei financiare.

 

Petrol

Petrolul a confirmat lumânarea Hammer, care s-a format, miercuri, şi care a evoluat într-o creștere majoră ieri. Activul a revenit de la 93.40 dolari nivelul de suport al trendului în ciuda datelor fundamentale din SUA care au slăbit dolarul. Cu toate acestea, raliul care a urmat a fost în principal din rațiuni tehnice la 95.50 dolari rezistenţa trendului, în ciuda dolarului care a câștigat ieri pe ansamblu. 94.50 dolari poate acționa ca un suport iniţial, cu 93.40 dolari ca vede linia de trend și de suport Fibonacci, în timp ce media mobile la 200 de zile se află la 92.35 dolari. O străpungere poate găsi rezistenţa iniţiala la 96.60 dolari, cu o rezistență puternică a liniei de trend de la 97.30 dolari.

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.