Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    113.050

Imaginea de ansamblu 14.05.2013


scuturicip

1.426 citiri

blog-0476950001368518870.jpg

• Cu piața deja gata să cumpere dolari, o cifră a vânzărilor cu amănuntul din SUA mai bună decât așteptată pentru luna aprilie a amplificat sentimentul și USD a continuat să câştige. Cifrele de vânzări cu amănuntul, care au inclus o revizuire în sus la februarie și martie, au făcut firmele de brokeraj, în general, să-şi actualizeze previziunile PIB-ului SUA pentru Q2 cu 0,2 sau 0,3 ppt. Au apărut şi reduceri ale profiturilor și moneda americană se tranzacționa în această dimineață sub nivelurile de luni dimineaţă împotriva mai multor valute.

• Oare o creștere mai puternică înseamnă o monedă mai puternică? Nu neapărat. Nu există nici o corelație coerentă între diferențialele de creștere și mișcările valutare cu dolarul. De fapt, EUR / USD a avut tendința de a creşte în condiţiile în care SUA a crescut mai repede decât Europa (cu excepția cazului când aceasta nu a făcut-o). În zilele noastre o creștere puternică va fi reflectată în politica monetară. SUA este acum considerată a fi prima dintre țările importante care va reduce măsurile sale extraordinare, politicienii câştigând încredere în sustenabilitatea redresării economice. Prin contrast, cifrele PIB din Q1 al zonei Euro din această săptămână sunt susceptibile de a demonstra că regiunea a suferit de-al șaselea declin trimestrial consecutiv în producție, cea mai lungă de la începutul monedei unice. Șeful băncii centrale a Italiei, Ignazio Visco, care este, de asemenea, în consiliul BCE, a sugerat într-un interviu la CNBC ieri că BCE ar putea reduce rata de dobândă sub zero. Este această diferență politică, nu diferențialul de creștere în sine, care este de natură să conducă USD mai mare.

• În zona euro, producția industrială pentru luna martie este de aşteptat să crească +0,5%, lună la lună, o ușoară îmbunătățire de la +0,4% în luna februarie. În Germania, studiul ZEW din mai pentru indicele sentimentului economic al țării este de așteptat să crească la 40,0 de la 36,3. Aceste cifre s-ar putea adăuga la revenirea EUR / USD de azi. Miniștrii de finanțe din zona euro își încheie ședința de astăzi și vor ține un scurt discurs în această după-amiază. Dar cum nimic nu ar putea fi decis din punct de vedere bancar, este de aşteptat ca nimic care să mişte piaţa să nu fie anunţat. În SUA, sondajul NFIB al optimismului micilor afaceri este de așteptat să arate o creștere mică la 90,5 de la 89,5.

 

EUR / USD

EUR / USD a găsit rezistenţa la 1.2985, media mobilă la 200 de zile pentru cea mai mare parte a zilei de ieri, atingând nivelul de 1.2940, suportul liniei de trend și banda Bollinger inferioară, cu lansarea vânzărilor cu amănuntul din SUA îmbunătăţite, atunci când piețele au anticipat o deteriorare a lor. Câștigurile de dolari au fost, cu toate acestea, de scurtă durată. O spargere a rezistenţei fost declanșată ca urmare a creșterii mai mari decât estimate în prețurile bunurilor corporative interne japoneze, care a slăbit dolarul american față de yen și a provocat o intreaga slăbire a dolarului. Mai multă volatilitate este probabilă astăzi, cu publicarea producției industriale din zona euro, care a ratat estimările de patru ori în ultimele cinci luni, și ZEW sentimentului economic îmbunătăţit din zona euro și german, cu Italia îndreptându-se spre piețele de obligațiuni. 1.2985 poate acționa ca suport acum, cu perechea de tranzacționare în jurul mediei mobile la 50 și 200 de zile, care sunt pe punctul de a face un "death cross". Trendline și suportul benzii Bollinger pot veni la 1.2930, cu rezistenţa în zona 1.3055 - 1.3075.

 

USD/JPY

USD/JPY a găsit suport la 101.65, după străpungerea unui nivel semnificativ, însă rezistența o găsim în jurul 101.95. Creșterea mai mare decât cea preconizată lună-la-lună a indicelui japonez corporativ la prețul mărfurilor, a declanșat o străpungere a suportului, perechea găsind suport la 101.35. Prin urmare, 101.65 este probabil să acționeze atât ca și rezistenţă cât şi ca suport astăzi, înainte de publicarea mâine devreme a indicelui japonez de încredere a consumatorilor. Rezistenţa pe termen lung este probabil să fie găsită la 103.90, cu un suport mai puternic în jurul nivelului de 100.80, în timp ce perechea flirtează cu intersectări bearish ai indicatorilor.

 

GBP/USD

• Cable a confirmat ieri intersectări bearish tehnice pe graficul de o zi , văzând o defalcare semnificativă de la nivelul de suport de 1.5345 la scurt timp după lansarea vânzărilor cu amănuntul din SUA. Noul nivel de suport a fost în jurul valorii de 1.5270, un nivel de suport final testat de trei ori în perioada 2010 - 2013, care vede, de asemenea, media mobilă la 50 de zile. Un alt nivel suport foarte puternic se află în prezent în zona 1.5200-1.5220 care concentreaza cele trei niveluri distincte Fibonacci. Rezistența din canalul de trend de este probabil să vină la 1.5400, cu 1.5420 văzând două niveluri notabile Fibonacci.

 

Aur

• Aur a petrecut cea mai mare parte a şedinţei de tranzacţionare la 1,431 $, nivelul de suport, cu un spike peste noapte la rezistența de la 1,445 $ datorită unui dolar slăbit. Rezistenţa vine la nivelul de retragere Fib 38.2% din raliul 2008-2011, cu un nivel de suport în zona 1423 $ - 1431 $. O defalcare a suportului găsește suport suplimentar în jurul 1400 $ cu rezistenta mai departe de la $ 1476.

 

Petrol

• Petrolul s-a retras de la 95.60 $ rezistență după publicarea cifrelor mixte din SUA pe vânzarea cu amănuntul, care au condus marfa la 94.50 $ suport Fibonacci, înainte de revenire la rezistenţa odată cu slăbirea dolarului. Rezistenţa trendului descendent-pantă este de natură să vină mai jos la 95.50 $, cu suportul trendului si suportul MA de 50 de zile la 93.40 $. 94.50 $ încă deține funcția de suport intermediar. O străpungere a rezistenței actuale poate determina rezistența la 96.60 $ și 97.40 $. 200 de zile, MA și suport Fibonacci poate veni la 92.35 $ .

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.