Sari la conținut

Barbones

Traders
  • Număr mesaje

    1.192
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    69

Intrări Blog postat de Barbones

  1. Barbones
    Mark Mobius, omul din spatele Fondului Proprietatea, preşedinte executiv al Templeton Emerging Markets Group, este de părere că la nivel mondial nu se poate vorbi de o criză reală, ci de una artificială, creată de speculanţi care şi-ar dori ca UE să se destrame, scrie gandul.info.
     
    http://www.ghimpele.ro/2012/09/mark-mobius-omul-care-manevreaza-284-miliarde-euro-in-romania-criza-economica-este-fabricata/
  2. Barbones
    Nu stiu cand se va semna si daca se va semna acordul intre republicani si democrati dar in secunda semnarii, daca se semneaza, prevad o nebunie pe buy la actiuni. La dolar e mai complicat caci s ar putea sa fie in ambele directii, unii marcheaza profit ce au vandut si altii intra pe risk on. Mai e si final de luna dar chiar si asa nivelele sunt bune de speculat short Dolar.
  3. Barbones
    In sfarsit avem o rezolutie pe Grecia si nu numai - inca neoficiala- dar sanse mici sa nu fie asa cum se spune.
    Miscarea Euro a fost mai mult decat previzibila: Mai rar asa zi.

     
    The euro zone bailout fund, the European Financial Stability Facility (EFSF), will provide loans to Greece, Ireland and Portugal at a lower interest rate and for longer maturities, according to draft summit conclusions seen by Reuters on Thursday.
     
    http://media.cnbc.com/i/CNBC/Sections/News_And_Analysis/__Story_Inserts/graphics/__CURRENCY/GLOBAL_CURRENCIES/euros_bills_1_200.jpgAPThe document detailed plans to extend the maturity of bailout loans, expand the bailout fund’s mandate, stimulate growth in the Greek economy and include private-sector participation.
     
    Loans from the EFSF will be extended from 7.5 years to at least 15 years and the interest rate will be lowered from around 4.5 percent currently—in the case of Greece and Portugal—to around 3.5 percent, the draft document said.
     
    “We will provide EFSF loans at lending rates equivalent to those of the balance of payments facility (currently approx 3.5 percent) without going below the EFSF funding cost,” according to the draft. “This will be accompanied by a mechanism which ensures appropriate incentives to implement the program, including through collateral arrangements where appropriate,” a nod to Finland’s demand for collateral against new loans.

    The EFSF will also be allowed to provide precautionary credit lines to countries in the euro area, including those that are not under EU/International Monetary Fund bailout programs, the draft said.
     
    It added that talks with the private sector on shouldering some of the burden of a second bailout package for Greece continue, with all options still on the table.
     
    “The financial sector has indicated its willingness to support Greece on a voluntary basis through a menu of options (bond exchange, rollover, and buyback) at lending conditions comparable to public support with credit enhancement,” it said.
     
     
  4. Barbones
    Intr-un sat stiut de multa lume isi ducea linistita zilele o banca mare mare cu bancheri foarte destoinici ce avea zeci de ani de experienta in manuirea fisicurilor de bani. Si uite asa cum trudeau ei sa agoniseasca profit de pe urma altor banci mai micute sau de pe la tot felul de firmulite mai mici sau mai mari, intr-o zi, un grup de flacai rai si hapsani au gandit ca daca vor pune foc la temelia bancii, va arde si ea dar si alte institutii cu care avea ea pod facut, iar Iarba puterii va incapea in mainile lor. Cu ajutorul ei, toate placerile din lume, stiute si nestiute, gustate si negustate, vor fi doar ale lor.
     
    http://www.picturicelebre.ro/images/monet%20capite%20la%20sfarsitul%20verii.jpg
     
     
     
    Asa s-a si intamplat.
     
    La cativa ani dupa aceea, cand flacaii au vazut cat de bine le merge si ce minunate sunt placerile lumii si cat de repede s-a intins valvataia peste mari si tari, de greu o mai puteai stinge s-au intrebat: daca ar urzi iar si ar da foc unei tari intregi nu cumva ar lua foc mai multe iar iarba puterii acum mult mai grasa a unei tari intregi ar incapea toata in capitele lor?
     
     
     
    Asa s-a si intamplat,
     
    Doar ca, in inima continentului unde acea tara a luat foc se afla o tara foarte bogata si cu flacai inalti si muncitori. Cand au vazut focul atat de mare la portile ei s-au gandit ca s-ar putea sa ajunga si la casele lor frumoase si ridicate cu exactitate si au dat o mana de ajutor saracei tari ce ardea mocnit aducand cateva galeti de apa sa mai domoleasca focul. Problema a fost ca nu s-au spetit foarte tare sa arunce cu apa peste acel foc pentru ca aveau de muncit si la industriile lor, care mergeau din ce in ce mai bine de cand focul aprinsese tarile din jur.
     
    Asa s-a intamplat.
     
    Si uite asa, incalecand pe-o banca grea, am spus povestea ce nu s-a mai povestit, decat pe anumite situri obscure si fara audienta, cum Iarba Puterii e cosita in timp ce citim asta poveste si stransa in capite grase de cativa flacai hapsani dar cu mult viclesug in suflet.
  5. Barbones
    Euro - a rezistat peste 1.40 cu un volum masiv la vanzare azi si totusi termina peste. Traiasca poporul Chinez.
     
    Jen- ma astept la o mica interventie spre 85.
     
    Lira - chiar daca e de vandut intrebarea e simpla - Contra ce?
     
    Aud - de azi se vorbeste de o eventuala scadere a ratei dobanzii. Chiar si cu rata mai mica tot in varful Carry Trade ramane.
     
    Franc - este ca si Jen ul ce ar trebui sa avem toti in buzunare pe vremurile astea, Pana nu pica Aurul nu cred ca Francul va slabi.
     
    Stress- Testul a rupt gura targului de jmecheri ce vor din toata fiinta lor sa dea cu Europa de pamant ca sa aiba pe cine imprumuta si cumpara pe 2 centi. Odaca cu Intalnirea de saptamana viitoare ce se crede ca va da verde la suta de miliarde pentru Grecia, care nu stiu ce face cu ei dar numai in investitii nu-i banga, ramane plafonul de indatorare pe SUA ce se pare ca va fi votat tot saptamana viitoare.
     
    Una peste alta, Euro e peate 1.40 , peste 200 DMA dar volatilitatea se zice ca va ramane ridicata nu numai pe Forex dar si pe restul pietelor.
  6. Barbones
    Mr. Ben Bernanke tocmai ce se pregateste sa mai scoata un iepure gras din maneca si anume QE3 – o noua infuzie masiva de capital in finantele lumii. Rata somajului si cresterea economica anemica nu-i dau mari sanse domnului Obama daca ritmul actual se mentine. E clar ca nu are de ales ca sa fie reales.
     
    Diferenta intre dobanzile celor doua monede , Euro si Dolar este acum neta in favoarea primei iar tot Banca Federala spune raspicat ca nu are de gand sa creasca dobanda la Dolar in acest an, ceea ce pune Euro in varful valutelor Carry Trade binenteles dupa Dolarul Australian.
     
    China, marele creditor al SUA a devenit de ceva vreme si un mare sustinator al Europei. Cum diversificarea rezervei valutare a bancii centrale Chineze este in plin avant iar Euro ocupa un loc bun pe podiumul achizitiilor, greu de crezut ca o eventuala devalorizare a acestuia va fi acceptata.
     
    http://scoalafx.files.wordpress.com/2011/07/blackswan3.jpg?w=288&h=354
     
    Economia Germaniei, locomotiva atomica a UE, este mai productiva acum decat cu 4 5 ani in urma, facand eventualul colaps al economiei Greciei sa para ca o “victima colaterala”.
     
    Nu in ultimul rand Rusia, ce recent a anuntat ca “intr-o zi‘ se va alatura zonei Euro si ca poate crea o valuta ce sa eclipseze Dolarul, nu va sta pe malul lacului sa se uite cum Lebedele Negre lacome canta prohodul zonei Euro pentru ca nu vor sa dea din ‘penele” acumulate de-a lungul anilor 2000.
     
    Cantecul lacom al creditorilor privati dedicat inimei fragede Europe aproape unite are sanse mari sa ramana ultimul odata cu aceasta vara si fara acompaniament din partea orchestrei.
  7. Barbones
    Continuam sellul pe Italia pana la o rezolutie pozitiva. Maine poate Spania. La 1.39 este si 50fib si tot in zona este 200 DMA. Inchiderea de azi si maine conteaza.
    Si lira este de vandut dar nu prea stiu ce sa cumpar la schimb
     
    PS. si totusi, la ora 12 Euro si-a gasit suport, miroase a ceva banci mari pe buy.
    Daca ternina aproape de open azi astept pe Big Panda maine dimineata, el e taticul zilele astea.
     
    Chiar si asa cred se poate numii "Martea Neagra"
  8. Barbones
    Un articol documentat.
     
     
     
    America a renunţat acum 40 de ani la etalonul aur. Au venit inflaţia, bulele speculative şi recesiunile.Anul acesta, pe 15 august, se împlinesc 40 de ani de când SUA au renunţat unilateral la etalonul aur, adică la covertibilitate deplină a dolarului american în aur.
     
    S-a pus astfel capăt sistemului instituit la Bretton Woods în 1945, când dolarul american a devenit moneda de referinţă şi de rezervă a statelor lumii. Cursurile de schimb au fost fixate faţă de dolar, şi implicit faţă de aur, marja de variaţie fiind de 1%
     
     
    http://www.money.ro/...ra_1021276.html
     
  9. Barbones
    Sell ul de azi si Gapul:
    Liderii europeni sunt pentru prima oară pregătiti să accepte că Atena ar trebui să intre in incapacitate de plata pe unele dintre obligaţiunile sale, ca parte a unui nou plan de salvare pentru Grecia, care ar pune datoria tarii pe un nivel sustenabil. FT.com
     
    Tot saptamana asta avem rezultatele pentru Stres-Testul bancilor Europene dar si accentuarea tensiuni privind situatia Italiei.
     
    “The news around Greece is not good -- it implies that any bailouts that may be required elsewhere could be given the same treatment, which makes sovereign bonds in those countries look less attractive,” said Greg Gibbs, a currency strategist at Royal Bank of Scotland Group Plc in Sydney. “We’re waiting on meetings of EU ministers, but it’s hard to imagine them coming out with anything that will be supportive.”
    Bloomberg.com
  10. Barbones
    De ce nu sunt short Euro. O stiti pe Doamna Lagarde acum Sefa de la FMI Iata ce zice:
     
    Intrarea Statelor Unite în incapacitate de plată ar avea "consecinţe deplorabile" atât pentru ţară, cât şi pentru restul lumii, a declarat, duminică, directorul general al fondului Monetar Internaţional (FMI), Christine Lagarde.
    continuarea pe
     
    http://www.realitatea.net/lagarde-intrarea-sua-in-incapacitate-de-plata-ar-avea-consecinte-deplorabile_851833.html
  11. Barbones
    Charles Dallara, a Bush 1-era Treasury official who helped engineer the LatAm bailouts of the 1980s, says the Frencg proposal on rolling over Greek debt may form the basis for an agreement with private creditors.
     
    According to Bloomberg, half the Greek debt held by banks and insurance companies maturing in the next three years would be swapped for 30-year bonds Another 20% would be held in a special-purpose vehicle as collateral for the banks.
     
    forexlive.com
     
    France's plan for a rollover of Greek bonds has helped restore some calm to jittery markets. Some have compared it to the Brady plan that helped end the Latin American debt crisis of the 1980s. The plan has some positive aspects, particularly for the creditors. But it's not clear whether it helps Greece, and it may yet fall foul of the ratings agencies.
    wsj.com

    http://ftalphaville.ft.com/blog/2011/06/28/607581/an-indecent-greek-proposal/
  12. Barbones
    WASHINGTON (MNI) – Federal Reserve Chairman Ben Bernanke made clear
    Wednesday, in wake of a downgrading of the Fed’s economic forecast, that
    he is keeping all of his monetary policy options open.
     
    Not only did Bernanke make clear that short-term interest rates
    will be kept lower for an even longer “extended period” than previously
    envisioned, he left the door open to further quantitative easing and
    other measures.
     
     
  13. Barbones
    Ca daca Luni, adica poimaine, nemtii si francezii ii ajuta pe greci, problemele UE vor continua cu restul tarilor aflate in vizor iar daca nu, atunci Euro ca si moneda se termina brusc.
     
    Prima varianta e posibila dar cum se poate ca Euro sa se termine brusc? Ha Ha Ha Ha. Nu mai pot de ras......
    Ce se vor intampla cu euroii ce stau acum pe post de rezerva prin bancile lumii? Se apuca sa denomineze in vechile monede? Marci, Lire etc? Se pastreaza procentele initiale? Imi e foarte greu sa cred o asemenea nebunie. Nebunia ar fi imensa pe toate pietele.
    Sigur ca rasul e c-am nervos si a inceput deja sa ma doara si capu',nu de alta dar perechea mea favorita Euro/Usd se va trasforma probabil in DM/USD .
     
     
    http://webtv.realitatea.net/actual/dinu-patriciu-crede-ca-tara-noastra-s-a-asezat-pe-acelasi-drum-cu-al-greciei?autoPlay=true#ve_video_player_a
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.