Sari la conținut
  • intrări
    203
  • comentarii
    173
  • citiri
    2.050.386

Cu Portugalia la galop


Barbones

1.644 citiri

Maine avem Rata Dobanzii la Euro. Ultima sansa sa vedem Euro la deal de la un loc bun unde este dus acum. In caz de mentinere a ratei la acelasi nivel si daca China continua sa vanda reintru in vacanta pana in Septembrie.

  • Upvote 1

9 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu arata bine de mult si se stie tot de mult ca anumite tari vor intra in faliment in frunte cu SUA. Totul in schinb are o rezolvare, Grecia chiar daca va intra in faliment asta nu inseamna ca va dispare, Nu este prima oara cand se intampla asa ceva. SUA a mai fost in aceeasi situatie prin 80" si nu a murit nimeni doar ca acum nu este doar o tara sau doar un continent ci pentru ca intreaga lume este mai mult ca oricand conectata economic si politic orice problema economica se resimte peste tot. Criza este mondiala tocmai datorita globalizarii economiei, altfel ... sti cum se zice, : era doar la ei, acolo!

Link spre comentariu

Nu arata bine de mult

 

 

Am tot auzit chestia asta dar inca nu am vazut-o pe graficul eurusd... :)... sau din nou... poate nu vad eu bine... ma refer aici la weekly si monthly :)

Link spre comentariu

Nu ai vazut-o pentru ca default ul SUA nu se compara cu default ul Greciei.

SUA nu are o Germanie.

Asta vezi tu defapt pe grafice: cele 2 QE si acum o eventuala downgradare a mariei sale SUA.

Cum vorba aia din batrani functioneaza si azi am sa o repet:

 

Piata intotdeauna are dreptate! si se vede pe cursul Euro

 

Majoritatea covarsitoare a traderilor pe care ii cunosc sunt SELL EURO de 1 an pentru ca se uita pe grafice si le mai ciuleste urechea cand aud de criza europeana cand defapt realitatea este pe dos in raportul Euro/Dolar.

 

Dolarul a pierdut si va pierde teren pentru ca este multiplicat de Ben pe deaoparte si pentru ca a intrat in dizgratiile BRIC pe de alta parte. Asa ca, chartul iti va arata realiteatea mereu.

 

Daca faci comparatie cu ce era Euro acum 10 ani nu e bine. Nu cred ca astepti un target pe tf lunar pentru ca nu te cred.

 

Nu cred ca ma hazardez cand voi spune ca daca SUA nu se revigoreaza economic euro il putem vedea in primavara viitoare chiar si la 2.0 fata de dolar, ca cea mai agresiva masura a FED de redresare prin devaluare.

Lucrul care se vorbeste acum de Grecia, ca ar putea iesi de sub Euro , sa reintre pe Drahme si sa se devalueze si astfel sa se salveze , acelasi lucru il poate face FED ca o ultima arma (mortala in schimb pentru China).

De aceea China diversifica si nu de azi, pentru ca stie ce poate face FED si ce efecte ar avea trezoreria ei.

 

Nu privi chart ul doar din perspectiva SELL ului la Euro pentru ca perechea are 2 valute in componenta iar Dolarul puternic nu este bun pentru SUA azi. Uita te de curiozitate pe index ul dolarului si ai sa vezi tendinta la Euro defapt.

Link spre comentariu

Cred ca SUA are putere de refacere mult mai mare cam in orice tip de situatie... la europeni e mai greu si mai incet procesul... ultima oara cand am citit ce zicea Soros (acum 2 saptamani) de Europa si cele doua variante majore de viitor pentru euro, nici una nu era pozitiva cum zici tu... stiu ca omul e deja batran, dar totusi, cred ca parerea lui conteaza...

 

eu inca nu as exclude scenariul in care ce se intampla acum pe daily pe euro ne va aduce aminte peste cateva luni de perioada martie-august 2008, cu alte cuvinte poate sa mai bataie de optimism in sus si 800 de pipsi euro fata de dolar dar pana la urma poate sa se duca frumos la 1.18

Link spre comentariu

revin cu citat Soros:

 

“I think most of us actually agree that” Europe’s crisis “is actually centered around the euro,” “It’s a kind of financial crisis that is really developing. It’s foreseen. Most people realize it. It’s still developing. The authorities are actually engaged in buying time. And yet time is working against them,”

 

Asa cum zici si tu, asta nu inseamna ca in raport cu dolarul, euro ar trebui neaparat sa piarda teren, dar momentan se pare ca America se reface in timp ce Europa intra in probleme tot mai grave de pe o zi pe alta...

 

Ai dreptate cand zici

Piata intotdeauna are dreptate! si se vede pe cursul Euro
dar dreptatea asta se poate instala uneori cu o mica intarziere... Soros stia asta cand a pariat pe lira si a facut un miliard... (chiar daca probabil era foarte bine informat in privinta asta) asa ca putem vedea lejer dreptatea asta care se vedere pe curs cu o miscare de 1000-2000 de pipsi de aici, in sus sau in jos, ramane de vazut :)
Link spre comentariu

Cred ca SUA are putere de refacere mult mai mare cam in orice tip de situatie... dar pana la urma poate sa se duca frumos la 1.18

 

 

Pe ce te bazezi cand spui ca SUA e mai tare? Eu nu am date concrete,informatii care sa spuna care dintre cele 2 poate mai repede sau mai incet sa se refaca. Fiecare tara(economie) are particularitatile ei, SUA in relatie cu China iar Europa cu propria organizare financiara ( in curs de organizare de cand a aparut Euro) . deci niciuna nu ar fi mai breaza.

 

Comparand cele 2 valute azi si nu acum 5 ani pot spune ca Dolarul are nevoie sa fie slab mai mult decat are nevoie Marca Germana (Euro). Sua are creste sub nivelul asteptat pe cand Germania are boom economic de vreo 2 ani. Intr o eventuala degringolada mai mare decat prima, Germania probabil ca va putea sustine mult mai mult tarile din UE decat ar putea sa-si sustina SUA . Falimentul statelor Americane este si el asteptat sa inceapa, California deja a capitualat oficial acu ceva timp, am uitat, 1 an sau 2 parca traderii retail nu au considerat asta important. De ce oare?

 

Ca Euro poate ajunge la 1.18 candva? cu siguranta ca poate ajunge doar ca ce ne interezeaza este: cand?

Sigur ca orice se poate intampla, nimeni nu stie viitorul doar ca de 1 an, Euro e tot la deal din motivele spune un pic mai sus si nu am inca indicii clare ca cei care cumpara tare Euro se opresc in vara asta ca sa intru intr=adevar pe sell pentru final de an.

Incerc cu analiza stirilor sa fac si bani , deci sa intru pe directii previzibile pentru un target mic, 2 3 sute de pips iar perechea asta are tendinta Up. nici tehnic si nici fundamental nu am motiv de sell .

 

Astept azi sa vad rata, sa vad reactia in urma ratei, sa vad somajul la americani, sa vad aurul, petrolul ce fac, si oi vedea sapt, viitoare daca merita sa intru in piata. Oricum riscul e la minim , deci chit ca pierd sau ca voi castiga tot un drac e.

Vreau sa vad toate astea pentru a-mi face o idee pentru toamna.

 

Soros si ca multi alti speculatori nu au autoritatea lui Ben sau Trichet. Daca vrei totusi sa asculti un mare speculator citeste situl lui Pimco care este cel mai mare fond mutual de investitii in prezent . Nu intru mai mult in detalii aici pentru ca nu ma pricep dar intre ce spune o banca centrala si un speculator tind sa aplec urechea mai mult primei variante.

Link spre comentariu

de plictiseala ma bag mai nou cu nasul in fundamentale dar dupa cum vezi la capitolul asta nu sunt specialist... de aceea m-am si bagat in vorba, in speranta in care daca gresesc sa fiu corectat...

 

referitor la SUA comparativ cu UE, m-am gandit ca ei sunt o singura tara si functioneaza ca un intreg deja de mult timp si au deja experienta cand e vorba de crize economice... UE e mic copil cand vine vorba de experienta, iar faptul ca aici e vorba de 17 tari diferite face ca lucrurile sa fie un pic mai delicate dpmdv. Poate gresesc, dar eu asa am privit situatia... O criza economica nu ameninta SUA sa se destrame insa in UE se poate ajunge la schimbari drastice. In SUA in cel mai rau caz devin saraci lipiti pamantului dar dolarul va continua sa existe... cu moneda euro nu stiu daca lucrurile sunt atat de sigure referitor la viitorul ei. Poate se retrag pana la urma 2, 3 tari si atunci il vedem cum ai zis tu la peste 2 fata de dolar, sau poate ca tarile cu probleme vor trage toata corabia la fund...

 

Momentan UE pare a fi mai degraba un experiment cu improvizatia de rigoare ce vine pe parcurs acompaniata de bubuiturile din fundal... ramane de vazut ce capodopera iese din asta, dar momentan acordurile nu prea sunt de veselie sau liniste si pace...

 

Referitor la ce ziceai tu, Soros nu e doar un speculator, are si el fondul lui si chiar daca nu este cel mai mare din prezent, am considerat ca parerea lui conteaza.

Link spre comentariu
Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.