Sari la conținut

admiral markets

Traders
  • Număr mesaje

    51
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    5

Postări postat de admiral markets

  1. Nu vrem să luăm apărarea altor brokeri, dar, după cum bine știți, sunt multe variabile în tradingul online, iar riscurile nu sunt doar cele de piața, ci și tehnice: de sistem (probleme de soft, incluzând aici și platforma de tranzacționare, care de cele mai multe ori nu este dezvoltată de broker) sau de comunicare (conexiune, mentenanță, schimbări tehnologice, update-uri, etc).

    În tot acest proces complex de tranzacționare, sunt multe părți implicate, inclusiv dvs. ca trader și nimeni nu va garanta niciodată că tradingul electronic va fi perfect, indiferent de nivelul la care va ajunge tehnologia. Orice trader și orice broker și-ar dori, dar nu depinde în totalitate de cele două părți.

     

    Tocmai din acest motiv, pentru a evita astfel de probleme sau a le diminua în cazul în care apar probleme ce nu depind de Admiral Markets, punem la dispoziție 12 Centre de Date (Data Center) pentru protecția ambelor părți, plus call center 24 din 24, pentru tranzacționarea prin telefon.
     

    Știm cât de importantă este viteza execuției în trading și facem tot posibilul să o îmbunătățim permanent. Ați testat execuția market și ordinele nu sunt executate cu o viteză mulțumitoare? În caz contrar, vă rugăm să ne transmiteți exact problemele, pentru a solicita explicații de la provideri. Ne surprinde, pentru că nu am primit sesizări pe această temă și conform testelor de specialitate viteza este mult mai bună decât media industriei, iar recotările sunt imposibile.

    Oricum, în curând vom lansa o tehnologie nouă care va oferi una din cele mai rapide execuții din tradingul online.

    Referitor la one click trading, aveți în vedere că doar plug-in ul oferit standard de metaquotes mai este acceptat, orice alt script poate să genereze întârzieri și chiar erori. În trecut, brokerii puteau oferi scripturi ca alternativă, dar acum nu mai este posibil și am avertizat traderii în această privință. Asigurați-vă că este dezactivat.

     

    Succes.

     

     







     

    • Upvote 1
  2. Da, spike ca spike dar sa astepti sa se inchida un trade 30 de secunde cand pretul mai mult sta sau se misca 1 pip pe minut asta e culmea. Inteleg la stiri, la zapaceala dar nu la 12 noaptea cand nu misca. Si chiar si asa, pai daca vine o stire si eu sunt in profit si vreau sa inchid o parte din trade, cum fac? ca pana vine confirmarea se intoarce pretul si gata profitul. Deci? nu e logic ca e facuta cu stiinta treaba? Degeaba le nimeresti daca brokerul te blokeaza sa faci profit. 

     

     

    Aici e duda, frectie de broker ADMIRAL! 

    D-le Barbones,

     

    Dacă ați urmări cu adevărat să fiți un membru fair, care să informeze corect și obiectiv cititorii și traderii, este recomandat să încercați să rezolvați inițial problema cu brokerul. Comunicarea este mult mai eficientă când dvs. ne transmiteți problemele întâmpinate, iar noi vă oferim explicațiile de rigoare. Dacă ulterior concluzionați că brokerul nu este corect, capabil sau serios, puteți recomanda argumentat să fie evitat de traderi. Nu ne deranjează acest lucru, ci uneori limbajul și lipsa argumentelor.

     

    În primul rând, nu am primit o astfel de sesizare din partea dvs. in calitate de client live sau demo și bănuim că dacă ați fi pierdut bani din această cauză, ne-ați fi informat oficial, nu pe forum. Suplimentar, fiind un broker licențiat și înregistrat ca Sucursală în România, puteți oricând trimite o sesizare către ASF și se vor efectua verificările de rigoare.

     

    Așteptăm mai multe detalii, chiar vă rugăm să ne ajutați să investigăm problema, detaliile tranzacțiilor se salvează la dvs. in calculator (logs) și arată eventuala întârziere a execuției (momentul lansării ordinului și momentul execuției).

     

    În al doilea rând, dacă tranzacționați prin Admiral Markets, ar trebui să știți că piața este închisă la roll over, timp de 5 minute, între 23.59 si 00.04, pentru că în momentul în care băncile retrag lichiditatea, există riscul apariției unor spike-uri. Este o metodă de protecție a clienților. Dacă într-adevăr aveți aceste probleme la deschiderea și închiderea ordinelor, în timpul sesiunilor de tranzacționare (garantăm că este imposibil prin execuție market, pur și simplu tehnic nu se poate să aveți întărzieri și dacă am vrea noi), pot fi alte probleme, precum instalarea platformei, conexiunea, conflictul cu alte platforme MT4 instalate, update-uri ale dezvoltatorului (precum recentul Build 600 care a produs modificări), etc...

     

    Dacă dvs. considerați că un broker precum Admiral Markets, cu cea mai amplă dezvoltare teritorială la nivel global (peste 45 de țări), licențiat (UE, UK, Australia) și supravegheat de autoritățile statelor/regiunilor menționate anterior, poate să urmărească fiecare client în parte pentru câțiva pipși și implicit să trimită cotații diferite fiecărui client, discuțiile pe această temă sunt complet inutile.

     

     

    • Upvote 1
  3. Scuze pentru lipsa de promptitudine si interventia tardiva. Haideti sa lamurim o data pentru totdeauna misterul ordinelor Stop Loss si Take Profit.

    Ordinul Stop Loss este un ordin de tip Stop, care prin definitie este un ordin cu executie garantata, NU si pret garantat.
    Ordinul Take Profit este un ordin de tip Limita, care prin definitie este un ordin cu executie garantata si pret garantat.

    Asadar, exista o diferenta clara intre cele doua tipuri de ordine. Nu doar la Admiral Markets, la orice broker reglementat ce nu executa ordinele dupa bunul plac, pe orice bursa, de zeci de ani.

    Aceste explicatii pot fi gasite inclusiv pe Investopedia:
    http://www.investopedia.com/terms/s/stoporder.asp (stop orders)
    …stops are not a 100% guarantee of getting the desired entry/exit points.
    http://www.investopedia.com/terms/l/limitorder.asp (limit orders)
    …when the trade goes through, investors get the specified purchase or sell price.

    In concluzie, ordinele nu sunt si nu pot fi executate dupa cum considera Admiral Markets, va reamintesc ca Admiral Markets este o companie reglementata si supravegheata, iar ordinele sunt executate dupa o politica foarte clar stabilita, in conformitate cu legislatia europeana. Este posibil sa existe brokeri nereglementati care garanteaza executia ordinului Stop, cel putin pe hartie, insa este un indiciu cat se poate de clar ca sunt executate dupa bunul plac si in acest caz orice este posibil, mai ales surprize nedorite (a se cerceta pe google).

    Daca tot nu este clar, haideti sa luam un exemplu concret pentru a intelege aceasta diferenta. Sa presupunem ca plasez 3 ordine:

    Sell Instrument X@1000, cu SL@1100 (buy stop) si TP@900 (buy limit).

    Piata deschide cu gap la 1200: pentru ca ordinul meu de cumparare (SL) sa fie executat, am nevoie de un vanzator. Cine ar vinde la 1100 cand pretul este deja 1200? Nimeni, nu este un pret convenabil pentru piata. Cel mai bun pret pe care-l pot primi in acest caz, este 1200, care imi LIMITEAZA PIERDEREA, acesta fiind rolul unui Stop Loss (a se verifica inclusiv Wikipedia)!

    Ordinul Stop devine MARKET cand pretul este atins, dar daca tranzactiile se efectueaza mai sus, ordinul este executat la primul pret disponibil. Se executa la fel ca un ordin Market in conditii de piata rapida, cu lichiditate scazuta pe anumite nivele de pret (dupa cantitatea disponibila pe nivele si principiul – primul venit, primul servit) sau chiar gap de pret.

    Piata deschide cu gap la 800: pentru ca ordinul meu de cumparare sa fie executat, am nevoie de un vanzator. Cine ar vinde la 900 cand pretul este deja 800? Oricine, este un pret convenabil pentru piata, apare ca ordin limit si este executat imediat. Din acest motiv, un ordin limit nu poate fi niciodata executat la un pret mai putin favorabil!
     

    Aceasta este diferenta dintre ordinele Stop (Stop Loss, Buy Stop, Sell Stop) si Limit (Take Profit, Buy Limit, Sell Limit), inclusiv definitia acestora, pe orice bursa si la orice broker reglementat si supravegheat.
     

    Speram ca acum este putin mai clar si scuze inca o data pentru raspunsul intarziat.

    Admiral Markets AS Sucursala Romania

    • Downvote 1
  4. Admiral, (daca e cineva din reprezentanti aici)

    Cand va fi disponibila platofrma MT5 pentru conturi reale.

    Mersi.

     

    Foarte curand, iar conditiile asemanatoare cu cele de pe PRO MT4, executie Market, 5 zecimale, spread de la 0.1 pip, depozit minim necunoscut deocamdata, posibil sa nu fie nici o restrictie. Oricum, in momentul in care este disponibila MT5 Live vom anunta.

  5. Stimate Admiral. Ideea era sa dati jos izmenele de pe site! Ma gandesc ca poate va fura cineva ideea, si mai o pun pe Kim Kardashian sau pe Rambo pe situl CITI sau Goldman Sachs.Asta era ideea. Se pare ca Teodora are totusi dreptatea ei, zici una si astia pricep ce vor...

     

    V-am oferit raspunsul la comentariul anterior:

    Posted 06 May 2012 - 02:37 PM

    Am vrut sa-mi fac un cont la Admiral...acum vad ca sunt radiati din registrul CNVM inca din 2010...http://www.cnvmr.ro/RCNVM/lista.php?radiate=1&sect=1, la pozitia 102....pe site-ul lor apare ca sunt in registrul CNVM....

    • Upvote 1
  6. Stimate Johnbull,

     

    Admiral Markets nu "ademeneste" cu promotii si nici nu face promisiuni sau ofera garantii potentialilor clienti. Rolul promotiilor este acela de a face cunoscute serviciile companiei si pentru ca traderii sa experimenteze fara risc, dar si fara obligatii fata de Admiral Markets! Ne pare rau ca nu apreciati faptul ca puteti testa executia, spread-urile, costurile, alimentarile si retragerile, chiar de dvs. mentionate ca fiind relevante pentru alegerea unui broker. Admiral Markets urmareste ca un client sa cunoasca toate serviciile oferite, anterior deciziei de a investi banii proprii.

     

    Ionut Iftimoaie a fost ales pentru a reprezenta imaginea Romaniei in competitia Forex Fight, la fel cum alti 9 luptatori reprezinta alte tari participante. Este normal ca o persoana publica sa nu fie pe placul tuturor, se va intampla de fiecare data. Cum ati spus, pana la urma conteaza conditiile si serviciile, iar fiecare trader este liber sa aleaga brokerul preferat, care nu va fi niciodata pe placul tuturor traderilor. Succes!

  7. Stimate johnbull,

     

    Admiral Markets nu este radiata din registrul CNVM (http://www.cnvmr.ro/RCNVM/detalii.php?id=52114&nrcnvm=PJM01FISMEST0962), este reglementata in Uniunea Europeana (MiFID), Australia (ASIC), etc...Suplimentar, fondurile clientilor sunt garantate in plafonul a 20.000 Euro, ca broker reglementat in UE, nu in paradisuri fiscale. Admiral Markets este partener al multor banci renumite la nivel global ce ofera servicii de tranzactionare Forex pentru retail, de ex. Unicredit in Polonia, astfel ca investitorii acestui grup financiar foarte bine cotat in Europa tranzactioneaza pe Forex prin Admiral Markets! Astfel de parteneriate vor fi realizate si in Romania. In peste 10 ani de activitate, Admiral Markets si-a onorat obligatiile fata de clienti, construindu-si o reputatie ce i-a permis sa fie preferata ca partener de catre renumite banci, fonduri samd.

     

    Cu stima,

    Admiral Markets

  8. Dragi traderi,

     

    Pentru ca au aparut anumite discutii astazi, in legatura cu retragerile si credibilitatea companiei Admiral Markets, ne simtim obligati sa intervenim si sa va oferim explicatiile necesare.

     

    @Teodora, cateva raspunsuri la punctele problema enumerate:

    1. Nu ati avut optiunea de retragere activata pentru ca ati participat la doua promotii in acelasi timp, pe acelasi cont. Mai exact, ati deschis un cont cu depozit de bun venit (50Euro), iar ulterior ati participat la promotia Recomanda un Prieten (RaF - 50 Usd), desi se specifica foarte clar in regulamentul RaF ca nu este permis. Mentionam ca suma blocata se limita la cei 50 Euro depozit bonus si nu la alte fonduri depuse sau castigate de client, insa, am solicitat ieri dupa discutia pe chat cu dvs. sa fie anulata orice restrictie si sa puteti retrage in totalitate fondurile, chiar daca cel de-al doilea bonus putea fi anulat conform regulamentului.

     

    2. Comisioane Admiral Markets la retrageri sunt printre cele mai mici in domeniu, procedura este extrem de simpla - clientul poate efectua oricand o retragere, online, in doar 2 minute, fara a necesita confirmare din partea companiei, fara restrictii la suma retrasa sau numarul de retrageri:

    3 Ron pentru cont in Ron la Raiffeisen (dureaza de la cateva ore - la 1 zi)

    10 Ron pentru cont bancar in Ron la alta banca

    5 Eur/Usd pentru cont in valuta la Raiffeisen (dureaza pana la 3 zile)

    30 Eur/Usd pentru cont in valuta la alta banca (swift bancar ce nu depinde de Admiral Markets)

    *transferurile se efectueaza in maxim 1 zi - pana la finalul zilei bancare, de cele mai multe ori, termenul maxim fiind o marja luata de companie pentru ca depinde si de banca.

    *orice client poate oricand sa utilizeze un cont de tranzactionare in Ron, ca intermediar, pentru a evita Swift-ul, deci, exista solutii extrem de avantajoase.

     

    3. In momentul in care efectuati online retragerea din aplicatia personala si securizata Biroul Traderului, instant aceasta apare si se reflecta in Balanta, este procesata de departamentul de contabilitate (de doua ori pe zi) si imediat fondurile sunt transferate in contul bancar al clientului. Noi nu am spus ca dureaza 1 saptamana, v-am spus ca maxim 3 zile, iar ziua de astazi este prima zi bancara pentru transferul dvs. si nu pare deloc aberant. Transferul nu poate fi instant, fara absolut nici o verificare si procesare, in special din motive de securitate. Nu este vorba de a "stresa" departamentul de contabilitate, dar nu ar fi logic sa solicitam informatii pentru fiecare retragere care se afla in grafic, sunt mii de retrageri la nivel international si exista o procedura standard, respectata. In cazul in care retragerea intarzie, verificam cauza, intru-cat poate fi si o eroare din partea clientului (date bancare gresite). In acest caz raspundem cu promptitudine.

     

    4. Pe chat ati primit raspunsuri in max. 2 minute, va rugam sa verificati, dar intr-adevar se poate intarzia din diferite motive: mai multi clienti solicita informatii in acelasi timp, trebuie sa luam legatura cu un anumit departament pentru verificari suplimentare - cazul dvs. in care v-am mentionat ca solicitam informatii , etc...De sunat, va sunam, insa nu ati solicitat acest lucru, nici in chat, nici prin optiunea Suna-ma, disponibila pe site. Urmarim sa oferim suport prin optiunea dorita de client.

     

    Suplimentar, precizam ca de cand compania este prezenta in Romania (2008), a incercat in permanenta sa ofere suport traderilor de retail prin diferite promotii, oferindu-le sansa de a testa gratuit serviciile Admiral Markets si pietele financiare in general, prin mici bonusuri de bun venit. Din pacate, scopul traderilor nu este intotdeauna cel mentionat mai sus, ci promotiile sunt percepute ca o sansa de a obtine un venit gratuit apeland la diverse metode lipsite de fair-play, cum ar fi deschiderea a mai multor conturi pe diverse persoane, recomandari fictive, profile false, etc...ceea ce ingreuneaza metodele de lucru si buna desfasurare a acestor campanii.

     

    In incheiere, urmarind si alte comentarii, dar si din motive de TRANSPARENTA si REPUTATIE dobandita pe parcursul anilor, VA RUGAM INSISTENT, ca, in cazul in care considerati ca ADMIRAL MARKETS nu si-a onorat obligatiile, SA POSTATI IN ACEST TOPIC. Va multumim.

     

    Cu deosebita consideratie,

    Admiral Markets

  9. Expunerea bancilor internationale pe active denominate in valute emergente este de 3.4 trilioane de dolari, din care doar expunerea celor europene este de 10% din PIB, in mare parte in tarile din Centrul si Estul continentului. Zona euro este principala cauza pentru care leul se depreciaza fata de euro si dolar.

     

    Din luna mai a anului 2011, cand sentimentul fata de risc s-a deteriorat si indicii bursieri au inceput sa scada, euro s-a depreciat cu 7.5% fata de dolar. In acelasi timp, valutele emergente din regiune au inregistrat un amplu declin fata de euro si mai ales fata de dolar. Leul a fost cel mai putin afectat, depreciindu-se cu 7% fata de euro si cu 15% fata de dolar, zlotul polonez 12% fata de euro si 21% fata de dolar, in timp ce forintul a marcat un declin de 17% fata de euro si 26% fata de dolar, in doar jumatate de an.

     

    Principala cauza o reprezinta criza deficitelor din zona Euro, iar acesta problema este departe de a fi rezolvata, generand o reducere a expunerii bancilor si investitorilor in economiile emergente de teama insolventei, mentinand in continuare tendinta de depreciere a valutelor.

     

    Euro nu este o alternativa la Ron si nici invers. Ambele sunt valute de risc, apreciindu-se sau depreciindu-se fata de valutele ieftine, lichide si stabile, precum dolarul american, francul elvetian sau yenul japonez, asa numitele valute de refugiu.

     

    Cand investitorii sunt optimisti, au apetit pentru risc , fiind atrasi de active ce ofera randament superior, precum actiuni, marfuri sau valute cu dobanda mare. Valutele ieftine sunt utilizate pentru a imprumuta capitalul investit pentru randamente superioare.

     

    Cand investitorii sunt pesimisti, au aversiune fata de risc si isi retrag capitalul din aceste instrumente, preferand randamente minime, dar mai sigure. Cele mai afectate sunt cele care ofera un randament superior, din acest motiv valutele emergente sunt mai afectate decat euro, amplitudinea miscarilor fiind influentata si de factorii interni, o combinatie intre perspectivele de politica monetara si crestere economica.

     

    Autoritatile europene incearca sa rezolve problema datoriilor cu mai multe datorii, care la un moment dat pot provoca un colaps al valutei europene si chiar al UE. Acestia actioneaza precum un investitor, care are o pierdere, acceptabila la un moment dat, pe care evita sa o incaseze si care creste incet dar sigur. Pe acest fond ei incearca sa redreseze situatia insa se complica si in final consecintele sunt devastatoare. Datoriile mici duc la datorii si mai mari, de necontrolat. Declinul inceput in luna mai a reprezentant doar faza de panica, urmeaza descurajarea, care in general este mai agresiva si mai dureroasa.

     

    Cristian Cochintu

    Analist Financiar

    Admiral Markets

    cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

     

    Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare

  10. Valul de panica de la inceputul lunii Mai (sell in May and go away?) a fost doar inceputul si avertiza ca un declin de proportii este foarte probabil. Atat aspectele tehnice cat si cele fundamentale indicau ca timming ideal jumatatea lunii mai respectiv inceputul lunii iunie, ce coincide cu finalizarea programului stimulativ Quantitative Easing 2. Cei ce au speculat costul ieftin al imprumuturilor in dolari fortat de masurile neconventionale adoptate isi vor marca profiturile. Aversiunea fata de risc a crescut in mod normal avand in vedere riscurile fundamentale ridicate, neglijate datorita goanei dupa randament superior, dar si datorita perspectivelor de risc/reward subunitar. Imaginati-va in locul unui mare investitor si puneti-va intrebarea urmatoare: Cu S&P aproape de maximul dinaintea crizei (la 10%) sunt sanse mai mari ca pretul sa creasca cu sa spunem 30% in viitor, sau sa scada cu aceeasi valoare? Al doilea scenariu este mai realist indiferent de lacomia arhi-prezenta pe finalul unui trend ascendent, iar marii investitori descarca, incet si sigur. Suntem doar in prima faza a unui trend bearish, cea de distributie (cand din piata ies asa numitii "smart money" si intra "dumb money"): urmeaza panica (atunci cand pretul depaseste un prag important de suport si toti se intrec sa iasa din piata) si ultima faza, de descurajare (cand toti cauta o piata lichida pentru activele lor indiferent de cotatii). Atunci revin in piata investitorii ce vand acum la preturi supra-evaluate, ce asteapta din nou preturi sub-evaluate si investitori disperati.

     

    Logic, dolarul beneficiaza de vanzarea activelor de risc si de perspectivele negative pe care acestea le ofera. Situatia s-a schimbat acum dupa ce Rezerva Federala a confirmat expirarea programului stimulent (ce a tinut pietele sus artificial), totodata presiunile inflationiste cresc si probabil dolarul nu va mai fi cea mai ieftina valuta, sau cel putin diferenta se va reduce, iar in contextul in care aversiunea fata de risc va domina piata, va fi pretios.

     

    Sa urmarim graficul Weekly al celui mai clar indicator al sentimentul global fata de risc, principalul factor de influenta al preturilor instrumentelor financiare. Criza din zona euro nu este neaparat un factor decisiv la nivel global, care sa afecteze serios clasa activelor de risc, indicii/actiunile si marfurile, ci la fel ca la inceputul lui 2010, doar Euro. Asadar, cheia directiei o detine adevaratul barometru al riscului, cel mai important indice bursier, SP500

     

    SP500 weekly

    Pattern-urile de distributie necesita timp indelungat pentru formare, fiind o cantitate imensa ce trebuie vanduta fara a crea panica. Daca acesta este un astfel de pattern, atunci va avea o forma similara celui din 2007, anterior marii recesiuni, un triplu top sau head&shoulders. Am mai vazut astfel de figuri esuand imediat dupa strapungerea suportului static si testarea celui dinamic. Caz clasic de figura esuata, cumparatorii pe termen lung urmarind acumularea si profitand de interesul sporit a celor pe termen scurt si mediu. Asadar, depasirea suportului 1300 si iesirea din trend va da startul la declin, violent, vertical, dureros (pentru adeptii strategiei "buy and hold").

     

    US Dollar Index

    Tinta indicata pentru revenire (nu a fost suportul) a fost atinsa. Aceasta este insa doar o corectie normala de grad 1 pentru graficul saptamanal, la fel cum este cea de 1-4 zile pentru cel Daily. Exemplu clasic de corectie normala, de la 1 la 4 saptamani si 38.2 Fibbo sau 3/8 Gann. In plus, este o zona de confluenta a nivelului static (minim anterior) cu cel dinamic (linie trend - rezistenta), asadar, un punct optim de vanzare din punct de vedere tehnic. Doar o depasire a acestui prag in timp si pret va extinde cresterea la 7-12 saptamani si va confirma o crestere de durata.

     

    EurUsd Daily

    EurUsd a inregistrat un declin sever dupa esuarea counter-trendului de 4 zile, la fel ca in noimebrie 2010, depasind minimul precedent. 1.4000 este un nivel de suport important, dar si psihologic, iar daca astazi ziua este neutra sau usor negativa, atunci va fi urmata de alte cateva zile negative spre 1.3600. Cum indicele dolarului este intr-o zona cheie, vom monitoriza in paralel evolutia, indicele fiind peste 50% format din eurusd. Euro este instabil si din punct de vedere fundamental, riscand o vanzare agresiva si in perioada urmatoare. Ne apropiem de finalizarea ciclului de 1 an de la minimul acestui trend ascendent si poate fi o vibratie importanta, fie minimul pe suportul trendului, fie un maxim descendent.

     

    Cristian Cochintu

    Analist Financiar

    Admiral Markets

    cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

     

    Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

  11. Jumatatea lui Mai poate reprezenta un punct de inflexiune si inceputul unei corectii ample. Riscul unei capitulari este ridicat, dar tinand cont de evolutia recenta, preconizez un ultim val ascendent extins, ce poate duce la cresteri pe termen scurt.

     

    SP500

    Valul 5 nu s-a finalizat cu o trunchiere si mai probabil vor mai fi doua impulsuri ascendente, ultimul un exhaustion rally catre rezistenta 1430. Poate avea forma (timp si puncte) valurilor precedente evidentiate pe graficul Daily.

     

    SP500 weekly

    SP500 Daily

    EurUsd

    Depasirea pragului critic de rezistenta a fost confirmata si tinta devine 1.5000-1.5100 (US Dollar index la minimul istoric), undeva la jumatatea lui mai. Va fi urmat de o corectie cel putin pana la 1.4000.

     

    EurUsd Weekly

    EurUsd Daily

    AudUsd

    Rezistenta 1.0500 (proiectii Fibbo ale corectiilor anterioare) a fost doar temporara. 1.1000 este tinta si va fi urmata de o corectie cel putin pana la 1.0200.

     

    AudUsd Weekly

    AudUsd Daily

     

    GbpUsd

    Valul C corectiv nu este finalizat, oricum are cel mai ridicat potential de crestere dintre valutele majore raportate la dolar, pe baza imbunatatirii perspectivelor de politica monetara, ce pot chiar amortiza deprecierea sentimentului fata de risc. 1.7000 este tinta, apoi o corectie, dar are potential bullish pana la 1.8000.

     

    GbpUsd Weekly

    GbpUsd Daily

     

     

    Cristian Cochintu

    Analist Financiar

    Admiral Markets

    cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

     

    Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

  12. Aflat într-un punct extrem faţă de majoritatea valutelor, dolarul american are nevoie de o schimbare rapidă a sentimentului investitorilor și această schimbare este aproape, chiar foarte aproape, sau cel puțin așa simt eu.

    Favoritele mele pentru short sunt EurUsd, AudUsd, NzdUsd, aflate în punct cheie unde stop loss este minim, iar pentru protectie short AudCad, NzdCad si long EurNzd, EurAud, GbpNzd si GbpAud. Cel de-al doilea grup este favorizat de perspectivele de politica monetara, in cazul in care sentimentul fata de risc va continua sa se mentina la cote inalte si dolarul sa continue deprecierea. Aversiunea fata de risc este cheia, chiar daca putem spune ca in momentul de panica de la inceputul saptamanii trecute dolarul nu a reactionat ca safe heaven, ci doar yena si francul. Adevarat, ciudat, dar explicabil, cred, sau incerc sa cred. Momentul de panica a avut cauza politice, militare, iar dolarul reactioneaza mai bine la lipsa lichiditatii, in schimb conflictele determina inchiderea pozitiilor de carry trade. In al doilea rand, FED-ul a dat de inteles ca dobanda ramane minima tot anul, iar acum asteptarile sunt de maxim 0.25% majorare in urmatoarele 12 luni, si tind spre 0. Deci, sunt la nivel minim si ce mai poate afecta dolarul? QE3, dar este greu de crezut ca se va specula asa ceva. Daca employment-ul va da semne de revenire (deja somajul a scazut sub 9% in februarie), atunci perspectivele se vor imbunatati.

     

     

     

    Mai jos avem Dollar Index, cu minim pe suportul triunghiului la 2 ani de la minimul burselor in martie 2009 si 3 ani de la minimul din martie 2008. Daca acum nu creste, atunci cand? Conditiile se modifica subit, fiind vizibile si pe paritatile cu usd, aflate de asemenea in puncte extreme.

     

    http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/usdxaa.gif

     

    Principala contraparte, Euro, se află într-o situație total diferită, una extrem de favorabilă, nefiind afectată nici măcar de momentul de panică de săptămâna trecută. Optimismul este dat de îmbunătățirea perspectivelor de politică monetară, investitorii așteptând o majorare a dobânzii de referință cu 1,25% în următoarele 12 luni, primind si confirmare din partea Bancii Centrale Europene la sedința de politică monetară de joi, piata fiind acum convinsa ca prima miscare va fi chiar in aprilie. Speculatorii se uita doar la randament, neglijand fundamentele: pe de o parte dobanda e benefica, dar pe de alta parte ar limita accesul la lichiditate al statelor problema, nu putine, si ar ingreuna revenirea economiilor respective.

    Fără promisiunea unui randament superior, cumpărătorii vor fi dezamagiți și vor vinde euro, si cred ca spread-ul dintre euro si dolar in ceea ce priveste randamentul in urmatoarele 9-12 luni a ajuns la maxim si se va ingusta (corelatia dintre EurUsd si politica monetara ECB/FED pe 12 luni a fost aproape maxima in acest an). Oricum si daca asteptarile se vor mai reduce, Euro se va aprecia fata de aud sau nzd indiferent de cum va evolua apetitul fata de risc, dar mai ales Gbp-ul pentru ca BOE este mult mai indreptatita la o politica monetara mai agresiva decat ECB, desi acum piata nu crede asta.

     

     

     

    EurUsd este intr-o zona optima de vanzare, o testare a trendului ascendent anterior la nivel maxim, dar si a celui descendent din ultimii ani. O inchidere saptamanala peste 1.4100 ar ameninta serios scenariul bearish.

     

     

    http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/nzdusd_04m(1).gif

     

     

    Aud-ul si Nzd-ul sunt cele mai expuse in acest moment, si cele mai bune short-uri in cazul in care aversiunea fata de risc preia controlul. Perspectivele nu sunt favorabile aud-ului, unde tonul bancii centrale s-a moderat fiind ingrijorata de aprecierea monedei nationale, asteptarile pietei au scazut, China stopeaza boom-ul, iar o mare amenintare pentru Australia este bubble-ul imobiliar. Cad-ul este intr-o situatie mai buna si se va aprecia fata de fratii sai aud si nzd, de la care piata nu mai asteapta randamente superioare, chiar daca volatilitatea va fi mai redusa.

    In aceste conditii ma astept la un declin serios pe AudUsd si o tentativa de strapungere in sus risc sa fie falsa. Avem o testare a trendului la nivel maxim dupa strapungere, unde s-a format un triunghi ascendent. Suplimentar, divergenta bearish indica directia mai probabila, iar primul punct de vanzare in consolidare este la rezistenta in aticiparea strapungerii. Nivelul maxim in general dupa o tentativa esuata de breakout, dar intrarea poate fi sincronizata si prin analiza pe 1h a testarii rezistentei (double top cu suport la 1.0090 cu divergenta bearish). Strapungerea paritatii va confirma scenariul (intrare pe strapungere daca avem consolidare, altfel pe testare) si obiectivul este 0.9400, 38.2 retragere a ultimului val ascendent si ulterior un punct optim de long.

     

    http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/audusd_3_3(2).gif

     

    http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/audusd_waa.gif

     

    Chiar daca aspectele tehnice si fundamentale sustin aceasta evolutie, trebuie sa monitorizam atent evolutia indicelui SP500 si a apetitului fata de risc. Suntem la exact 2 ani de bottom, iar acest ultim val ascendent arata o vibratie de 90 de zile. Pare un top de distributie si ma astept la inca o tentativa de crestere inainte de caderea decisiva sub 1300.

     

    http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/sp500aa.gif

     

     

    Cristian Cochintu

    Analist Financiar

    Admiral Markets

    cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

     

    Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

    • Upvote 1
  13. Prognoza tehnica si fundamentala a principalelor instrumente financiare in format pdf - 9 pg

     

    Cum vor evolua valutele in 2011?

     

    Cristian Cochintu

    Analist Financiar

    Admiral Markets

    cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

     

    Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

  14. Tabloul macroeconomic dintre SUA și zona Euro s-a reechilibrat momentan dupa ce numarul de locuri de munca generat de economia americana in noiembrie a dezamagit crunt, doar 39.000 fata de asteptarile de aproape 150.000, in timp ce rata somajului a atins un nivel amenintator de 9.8%. Intr-un interviu recent, presedintele FED B.Bernanke a spus ca economia americana este aproape de punctul in care nu are nevoie de stimuli pentru o crestere sustenabila, fiind posibila extinderea programului quantitative easing de 600 miliarde USD anuntat luna trecuta. Totodata considera ca o crestere economica de 2.5% va stabiliza nivelul somajului, dar sunt necesari 4-5 ani pana cand va reveni la nivelul normal de 5-6%. Continuarea programului depinde de eficienta pe care o va dovedi, existand riscul de a crea presiuni inflationiste, nu de a reduce somajul. Oficialii economiilor emergente critica politica FED de depreciere a dolarului, ce duce la un bubble al preturilor si-l acuza pe Bernanke de manipulare a poporului american.

     

    In zona Euro, planau speculatiile unui bailout al Portugaliei si chiar Spaniei, care au mai scazut in intensitate. Pare doar o chestiune de timp pana cand momentele de panica vor reveni in piata, dobanzile bondurile guvernamentale ale statelor europene au crescut si alte state vor necesita sprijin financiar. Poate fi linistea dinaintea furtunii.

    Diminuarea sentimentului fata de risc la nivel global sustine dolarul, iar inlaturarea speculatiilor initiale extrem de negative din zona euro vor favoriza investitiile in activele cu risc si in pietele emergente.

     

    EurUsd continua evolutia pe trendul intermediar descendent dupa o testarea si confirmarea schimbarii trendului ascendent din a doua jumatate a anului.

    Daca pe celelalte doua trenduri minore (impulsuri descendente in directia trendului intermediar) obiectivele erau limitate de trendul primar, acum evolutia descendenta ar trebui sa aduca un nou minim, chiar daca 1.2900 este un suport puternic. Nivelul 1.25-1.26 reprezinta target-ul acestui impuls care de obicei dureaza intre 7 si 12 zile.

    Impulsul acesta este de maxim interes in special pentru traderii pe termen scurt care maximizeaza profitul pe fiecare trend minor in directia celui intermediar, in timp ce traderii pe termen mediu pastreaza pozitiile sau acumuleaza si dupa corectiile minore de 2-4 zile. Acestia parasesc pozitia doar cand trendul intermediar este supus riscului.

     

    Pe langa rezistenta (dinamica, istorica, fibbonaci) schimbarea trendului minor de cateva zile a confirmat evolutia, oferind si puncte de intrare. Principiile schimbarii de trend sunt strapungere-testare-confirmare, indicate pe graficul de 1h. Cel mai bun punct de intrare este 2, testarea, care deseori depaseste usor maximul precedent.

     

    eurusddaily

    eurusd1h

     

    Cristian Cochintu

    Analist Financiar

    Admiral Markets

    cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

     

    Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

    Admiral Markets nu îsi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor informatii.

  15. Efectul de domino a pus stapanire pe zona euro, cu efect devastator daca una din marile economii europene va necesita finantare sau bailout. Dupa o serie de parlamentari care au urmarit evidentierea solidaritatii si bunavointei marilor puteri si organizatii internationale, dar si ca populatia sa inteleaga necesitatea acestor masuri, Irlanda a obtinut in sfarsit finantare pentru a acoperi deficitul imens. Pana la urma s-au gasit si se vor gasi banii necesari pentru a ”rezolva” problemele, exista suficienta hartie si zerouri prin arhivele si computerele guvernelor, bancilor centrale si fondurilor internationale. Masurile de austeritate ce ar trebui sa fie acceptate de populatia acestor state urmaresc doar protectia profiturilor bancilor, ale marilor speculatori din pietele financiare, fondurilor, posesorilor de bonduri si in general mediului investitional care ar suferi pierderi ce sunt transferate populatiei prin imprumuturi prezentate de guvernanti drept singura salvare. Grecii, irlandezii, portughezii, samd nu-si permit sa salveze bancile din Germania, Franta sau Marea Britanie care au creat si pariat pe bubble-ul local.

     

    Acestea sunt problemele creditorilor si nu ale populatie, iar guvernantii nu ar trebui sa accepte salvarea asa zisa miraculoasa din partea oficialilor europeni condusi de Germania si a Fondurilor Internationale, care au realizat profituri uriase din manipularea pietelor si a populatiei in trecut, si acum din dobanzi uriase stabilite de agentii de raiting si market makeri.

     

    Drept exemplu putem da cazul Islandei, aflata initial intr-o situatie mult mai grava decat Grecia sau Irlanda.

    Intr-un interviu recent, presedintele Islandei a spus ca se afla intr-o situatie mai buna decat Irlanda dupa ce a lasat bancile sa falimenteze: “Nu am pompat bani in banci pentru a le salva. Statul nu si-a asumat responsabilitatea esuarii sistemului bancar privat”.

     

    In final, onorabilul presedinte Grimsson a concluzionat printr-o intrebare pe care toti liderii europeni ar trebui sa si-o puna: “Pana cand vom mai cere cetatenilor de rand, profesori, doctori, fermieri, pescari,etc. sa-si asume responsabilitatea pentru iresponsabilitatea bancilor?”

     

     

     

    EurUsd a pierdut jumatate din avansul de la inceputul verii si se indreapta catre cel mai important nivel din istoria acestei paritati 1.25-1.26. Cel de-al doilea impuls descendent a fost unul extrem de agresiv si doar corectia minora de cateva zile ce a testat suportul zonei de distributie a reprezentat un semnal real de pozitionare short. Putem spune ca si 1.3300 - strapungerea trendului ascenent a mai oferit o sansa celor care au ratat intrarea sau de acumulare, insa nu atat de viabil ca primul. Cei care nu au inchis pozitiile pe suportul trendului si cei care au intrat pe strapungere vor cauta nivele cheie pentru marcarea profitului sau a unei parti din acesta. Cei neutri vor cauta oportunitati de short in primul rand sau de cumparare de la un pret mai mic. Pe scurt, rezistenta pentru vanzare si suport pentru cumparare, pentru inchiderea pozitiilor sau pentru speculatii pe termen scurt.

     

    Cum pretul este in cadere libera, oportunitatile de vanzare le identificam dupa un scurt rally - o corectie minora de 3-4 zile, sau consolidare ce indica o probabilitate mai mare de continuare. Evolutia descendenta mai poate continua chiar si acum pana in zona de suport 1.2900, dar tehnic nu se recomanda adoptarea unei astfel de strategii. Poate functiona din cand in cand, dar pe termen lung nu va da rezultate. Acum vom cauta o alta zona de vanzare, la fel cum am identificat anterior cele doua zone.

    Nivele statice: 1.3300 si 1.3480

    Nivele fibbo: 1.3300 - 38.2 si 1.3480 - 61.8

    Nivele dinamice: suportul trendului ascendent devenit rezistenta si rezistenta celui descendent

    Zonele de confluenta vor reprezenta oportunitati de vanzare de la cel mai scum pret si cu cel mai mic risc, pentru ca strapungerea lor impune iesirea din pozitii: trendul este supus riscului.

     

    http://admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/eurusd_29_11.gif

     

    Cristian Cochintu

    Analist Financiar

    Admiral Markets

    cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

     

    Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.Admiral Markets nu isi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor informatii

    • Upvote 1
  16. La finele lui septembrie am indicat un posibil minim al dolarului si maxim al indicilor pe 5 noiembrie (analiza instrumentelor financiare ll). Sa ne reamintim un scurt fragment din analiza si prognoza de atunci, urmat de un update tehnic, fundamental si educativ.

     

    US Dollar

     

    Foarte probabil suportul triunghiului simetric va fi atins, iar de acolo evolutia descendenta ar trebui sa continue. Nu excludem prelungirea acestei evolutii spre varful figurii (ultima treime), practic inca un val ascendent inainte de strapungere.

    http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/dolardailysept.gif

     

    Trend descendent 9 luni, trend ascendent 6 luni, minim intermediar la 2 luni, corectie normala la 38.2 finalizata cu un Head&Shoulders Top si probabil minim pe suport pe 6 noiembrie +/- 1 zi.

     

     

     

    Privind evolutia indicelui S&P500 in ansamblu (weekly) cred ca suntem intr-un Distribution Pattern, oarecum similar celui din 2008 ce a insemnat capitularea trendului ascendent. Trendul bullish nu s-a incheiat rapid la acest nivel maxim, asa cum multi se asteptau pentru ca distributia este insuficienta. Sunt doua posibilitati acum: fie vom avea un nou maxim in zona 1230 care sa finalizeze acest trend (prin una din cele doua metode indicate la analiza pe Aur), fie va esua cresterea chiar in acest moment la acest nivel (un Head&Shoulders reversal format intr-o zona a trendului in care probabilitatea de esuare este ridicata). Sunt 2 nivele cheie: pe de o parte 61.8 din trendul descendent - 1230, nivelul maxim de corectie, pe de alta parte 38.2 din acelasi trend descendent (intre primul nivel normal de corectie si nivelul maxim s-a format o zona de distributie mai probabil, decat de acumulare) ce reprezinta si primul nivel normal de corectie al trendului ascendent.

    http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/spseptweek(1).gif

     

    Sa urmarim graficul daily:

    http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/sp500_sept_d(1).gif

     

    Dupa ciclul de 90 de zile (ultimul impuls ascendent) subdiviziuni ale acestuia au marcat prezentul range: minime la 60 de zile (2/3) si maxime la 45 (1/2). Inceputul lunii noiembrie (1-5, vineri 5 mai ales) va fi un punct important pentru ambele cicluri. Deasemenea 6 octombrie va fi un maxim sau un minim temporar(impulsurile au fost de aprox. 30 de zile, in plus un probabil minim al dolarului). Un maxim dupa testarea suportului sau un minim care ar reprezenta esuarea acestei strapungeri a neckline-ului, si un prim semnal bearish pentru trendul ascendent.

     

    Asadar, inceputul lui noiembrie poate aduce un ultim maxim al acestui trend ascendent in zona 61.8 sau un minim in zona 38.2 daca trendul esueaza in acest moment, la acest nivel. In ambele variante trendul ascendent pare finalizat, doar intr-o maniera diferita.

     

     

     

     

     

    Update 8 noiembrie

     

    Fundamental...

     

    Rezerva Federala a anuntat un pachet stimulativ usor peste asteptari, cat sa nu afecteze evolutia din ultimele luni a pietelor financiare. Acum traderii trebuie sa se intrebe daca aceste masuri deloc surpinzatoare vor continua sa alimenteze apetitul pentru risc. Pentru moment pare suficient, dar in perspectiva randamentul se diminueaza si riscul creste. Cand investitorii ajung la aceasta concluzie vom avea o schimbare rapida de trend. Pare mai mult un scenariu pe termen mediu poate lung. Pe termen scurt teama de dolari sustine evolutia si nu increderea in conditiile economice si stabilitatea pietelor financiare. Cresterea se datoreaza nu investitiilor pe termen lung cu suport fundamental solid, ci speculatiilor de moment deoarece piata creste si castigurile sunt facile, o piata de tip laverage in care colapsul este doar o chestiune de timp.

     

     

     

    Tehnic...

     

     

    Update la articolul din 24.09

     

    Am prognozat atunci un minim al dolarului si un maxim al indicilor bursieri pe 6 noiembrie +/- o zi. Daca scenariul se va respecta atunci ziua de vineri reprezinta un punct de inflexiune.

     

    USD Index Weekly

    http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/usdx2.gif

     

    SP500 Daily

    http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/sp500_dailu.gif

     

     

     

     

    SP500 se afla intr-o zona cheie si intr-un moment cheie, indicat in acel moment a fi un ultim maxim al acestui trend ascendent. Totusi nu imi place maniera in care indicele a atins nivelul de rezistenta (pret + timp). Nu avem nici un exhaustion rally (insuficient – minim 4 zile ar trebui) si nici un distribution pattern, dar se poate forma la acest nivel (vezi maximul precent marcat pe grafic). In primul caz am avea inca 2-3 zile puternic ascendente si apoi o revenire puternica sub nivel. Nu faptul ca ciclul de timp nu ar fi respectat, ci ca dolarul ar intra intr-o zona bearish ma face sa cred ca nu va fi acesta scenariul. Mai probabila ar fi o consolidare la acest nivel in ambele cazuri, urmata de o corectie. Deasemenea ma pot insela, si atunci e nevoie de un alt scenariu in cazul in care evolutia continua. Atata timp cat counter-trendurile minore nu depasesc 3 zile si 25 puncte (ca in cazurile precedente) trenul intermediar ramane intact. Scenariul ascendent presupune un nou maxim urmat de o corectie asemanatoare cu cea din august ca timp si puncte, urmat de un alt val ascendent – 5 – care sa finalizeze acest trend ascendent. In acest caz, voi reveni cu noi proiectii ca pret si timp in articolele viitoare.

     

     

    Educativ – tehnici de intrare...

     

     

    Am sustinut ca EurUsd se afla intr-un distribution pattern de unde se impune identificarea oportunitatilor de vanzare, nu a celor de cumparare. Chiar daca evolutia ascendenta a continuat, si poate va mai continua, cumpararea se poate face doar dupa o corectie mai ampla, nu acum sau la strapungerea maximului. Urmatorul material, deja prezentat in diferite forme, are un puternic rol educativ si trebuie insusit de orice trader. Identifica intr-un singur pattern diferite semnale de intrare si o posibila schimbare de trend, pe care am anticipat-o, dar nu s-a confirmat, cel putin deocamdata. Interpretarea este mult mai importanta aici, momentul si metoda de analiza.

     

     

    http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/eurusd_exemplu.gif

     

     

    Ca analist, sa spui ca pretul scade dintr-o anumita zona nu este suficient. Analistul este acoperit, poate sa spuna ca a avut dreptate, dar un trader trebuie sa stie cum procedeaza la acel nivel. Se intampla de multe ori sa anticipam evolutia, dar sa nu obtinem nimic sau chiar sa ne alegem cu o pierdere, sau sa ne inselam si pierderea sa fie minima sau chiar evitata. Momentul si maniera in care intram in piata sunt critice si trebuie intelese foarte bine. Pentru mine nu conteaza foarte mult daca am avut sau nu dreptate, ci ce am obtinut. Am crezut ca EurUsd o sa scada dupa consolidarea de la rezistenta 1.4000, care sa duca la o corectie pana la 1.33-1.3400. Doua din semnalele de schimbare de trend s-au adeverit (strapungere linie de trend, testare linia de trend sau maximul anterior), dar nu si cel de-al treilea, depasirea minimului local, care sa confirme schimbarea acestui trend intermediar. Cel mai bun punct de intrare este cel de al doilea, testarea trendului sau a maximului (marcat cu 2 si 3 pe grafic), cel mai riscant este anticiparea maximului (1) si cel mai dificil de tranzactionat confirmarea schimbarii de trend (minimele marcate cu doua stelute), sau cel putin pentru mine e mai dificil sa vand pe scadere, de multe ori este foarte agresiva.

     

    Asadar, acest pattern ne arata exact toate posibilitatile de vanzare de la un nivel de rezistenta, marcate pe grafic de la 1 la 3. Va prezint modul in care gandesc si actionez eu la un astfel de nivel:

     

    - in cazul 1, anticiparea unui maxim, am nevoie de proiectii foarte solide (nivel istoric si fibbo – proiectii ale corectiei precendente sau nivel corectiv al trendului ascendent actual din precedentul descendent, cicluri de timp, structuri finalizate, divergenta bearish, etc). Daca target-ul este atins dupa un rally de cateva zile plasez un ordin sell limit. Prefer ca in ziua respectiva perechea valutara gen EurUsd sa creasca peste 100 pips, peste media normala, chiar 150, pentru ca de obicei corecteaza intraday o astfel de crestere. Fiind un nivel puternic de rezistenta si o crestere verticala, probabilitatea ca imediat sa urmeze o corectie este mare. Inertia poate duce pretul peste nivel, dar de cele mai multe ori inchide sub nivel, sau revine sa-l testeze, permitand iesirea pe breakeven. De aceea evit sa plasez stop loss, daca retragerea este imediata ca in acest caz l plasez ulterior pe punctul de intrare, daca se mentine la acel nivel maxim un timp, l plasez putin peste acel nivel, iar daca depaseste nivelul plasez un take profit pe acel nivel. Daca lumanarea se inchide peste nivel si urmatoarea tinde sa continue evolutia sau minimul ei nu ajunge pe nivelul devenit suport inchid pozitia cu pierdere.

     

     

    - In cazul 2, daca am deja pozitia deschisa in punctul 1 si pretul testeaza intr-o maniera asemanatoare cu primul caz, adopt aceeasi strategie. Daca pretul consolideaza la acel nivel, cum adesea se intampla la un nivel de rezistenta, astept. Astept momentul in care scaderea pare iminenta, dupa ce restul vanzatorilor sunt scosi din joc (in plus o divergenta bearish). O strapungere falsa, precum cea din exemplele 2 si 3. Evident de multe ori asteptarea poate duce la ratarea momentului, care apoi poate duce la deschiderea uneia doar din frustrarea ratarii unui profit consistent (in cazul unui trader care regreta o pozitie pe care nu a deschis-o, dar care nu a respectat strategia initiala), dar doar o astfel de situatie reprezinta timingul ideal cu risc minim ce poate fi eliminat rapid, scaderea chiar si doar temporara fiind iminenta.

     

    In continuare, sa nu analizez doar trecutul, nivelul 1.4000 poate reprezenta o noua oportunitate de short, in cazul in care pretul scade pana la suport – 1.3800 si revine in una sau maxim doua zile la 1.4000 (sell limit) sau dupa o noua strapungere falsa (market order). In acest caz s-ar forma un Head&Shoulders Top, iar anticiparea maximului umarului drept ofera un mare avantaj, atunci cand este posibil, dar deja as trece la alt subiect. Deasemenea o strapungere a nivelului 1.3800 dupa suficienta consolidare sau o testare a lui dupa un impuls puternic descendent (o astfel de strapungere nu se vinde!)

     

     

    Am prezentat 3 tentative de short, esuate pentru ca pretul nu a depasit nivelul 1.3800 pentru a oferi sansa deplasarii stop loss ului si a proteja astfel o parte din profit. Insa, cred ca si o tranzactie inchisa pe breakeven este tot una de succes in cazul in care este rezultatul unei strategii de tranzactionare care ne spune ca pozitia trebuie deschisa si a unor reguli care sa ne indice unde si cum sa actionam.

    EurUsd poate sa ajunga si la 1.4500, dar nu am putut si nu pot identifica nici o oportunitate de cumparare acum, poate dupa o consolidare suficenta pe 1.4000, in cazul unei tentative esuate de strapungere a nivelului devenit suport.

     

     

     

     

     

    Cristian Cochintu

    Analist Financiar

    Admiral Markets Romania

    cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

     

    Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

    • Upvote 2
  17. Soarta dolarului se decide Miercuri ora 21.15

     

    Investitorii asteapta cu nerabdare sedinta Rezervei Federale de miercuri ora 21.15 dupa speculatiile din ultimele luni ce au dus la deprecierea de aproximativ 15% a dolarului. Se asteapta reluarea programului neconventional Quantitative Easing (infuzii de lichiditate in economie prin achizitii de bonduri guvernamentale sau ipotecare) in mod oficial, singura necunoscuta fiind in ce cantitate si pentru cat timp. Estimarile analistilor tind catre 500 miliarde USD pe parcursul a 6 luni aproximativ.

     

    De la inceputul lunii octombrie 30 dolarul a ramas la acelasi nivel, evolutia viitoare depinzand de cantitatea de bani creata de Rezerva Federala pentru a stimula consumul si a creste inflatia. Recent oficialii au cerut bancilor care efectueaza operatiunile in piata deschisa (dealeri) o estimare a sumei asteptata de piata, practic inclusa in pret in acest moment. Ce urmareste de fapt FED-ul? Sa intruneasca asteptarile pentru a nu crea volatilitate in piata sau continuarea evolutiei din ultima parte a anului, deprecierea benefica a monedei si aprecierea activelor denominate in dolar?

     

    Consider mai probabila cea de a doua varianta, dar “hranirea” apetitului fata de risc nu este insotita de persective economice solide, ci doar de teama de a sta in dolari datorita dobanzii inexistente si cantitatii in continua crestere, de lacomia investitorilor in a specula aprecierea activelor denominate, ce a dus la un nou bubble specualtiv. Cu siguranta efectele nu vor fi aceleasi ca in trecut, in a doua parte a lui 2009 mai exact si s-ar putea intoarce impotriva FED-ului. Programele considerate solutia revitalizarii economiei nu sunt nici eficiente si nici necesare, decat bineinteles pentru guvern si banci. Cu dobanda reala intrata deja pe un teritoriu negativ, o noua runda de infuzii nu poate face minuni, nu poate stimula consumul si crearea locurilor de munca in sectorul privat, rata somajului fiind la cel mai ridicat nivel din ultimii 24 de ani.

    Teoretic ar fi cateva beneficii, accesul facil la fonduri pentru gospodarii si micii investitori, dar stim cu totii ca in realitate doar guvernul si marile companii sunt avantajate. Practic, consumatorul de rand plateste fortat datoria guvernului si salvarea bancilor.

     

    Impactul in piata

     

    Dupa saptamani de consolidare pe un volum in continua scadere, piata se pregateste de o explozie de volatilitate si poate un nou trend intermediar de cateva luni, fie o continuare a evolutiei din a doua parte a anului, fie o corectie ampla. Interpretarea acestui eveniment este mai dificila decat de obicei, nu este un caz clasic de Trade the News, in care asteptarile sunt concrete, iar modul in care este perceputa poate fi mai usor anticipat. Sa analizam pe rand cele 3 variante posibile in cazul publicarii unui indicator:

     

    -Peste asteptari: acest scenariu este cel mai dificil de anticipat (reactia), analistii vorbesc de 500 miliarde, dealerii de mai mult, piata are deja asteptari mari (temeri anterioare pe baza carora au vandut dolari) si trebuie multumita pe deplin pentru a mentine activele cu risc.

    - In linie cu asteptarile: probabil va fi o reactie indecisa initial, dar tinand cont de ceea ce spuneam mai sus ca evolutia ascendenta a pietelor este pur speculativa si nu fundamentala, traderii probabil vor marca profitul

    - Sub asteptari: acest scenariu va genera cea mai puternica reactie, un sell off pe indici si pe paritatile cu dolar si yen valuta cotata.

    In cele mai multe cazuri un astfel de scenariu a dus la o dorinta mai mare de a marca profiturile indiferent de rezultate. Si acum ar putea fi aceeasi reactie, insa e dificil sa anticipam ce va face si ce va spune FED-ul, cel mai mult ma tem de teama lor de a nu aprecia dolarul.

     

    Cristian Cochintu

    Analist Financiar

    Admiral Markets Romania

    cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

     

    Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

    • Upvote 1
  18. Suntem încântați să vă informăm că înregistrările pentru etapa GOANA după AUR a concursului internațional de tranzacționare ForexBall 2010 sunt disponibile! Fiecare participant primește 5000 USD virtuali și are la dispoziție 2 săptămâni pentru a cumpăra sau vinde AUR în cel mai bun moment și a obține cel mare profit.

     

    Primii 5 clasați vor câștiga premii reale, dar și dreptul de a participa la Marea Finală de la sfârșitul anului. Ca de obicei, etapa durează 2 săptămâni, de la 1 Noiembrie până pe 12 Noiembrie. Clienții Admiral Markets se pot înregistra în Biroul Traderului în secțiunea ForexBall, iar dacă nu sunteți client Admiral Markets vă puteți înregistraAICI. Ca de obicei înregistrarea este liberă și gratuită, iar premiile 100% reale, așa că înregistrați-vă cât mai repede pentru a beneficia de perioada maximă de tranzacționare. Înregistrările sunt disponibile până la finalul etapei! Pentru mai multe informații vizitați pagina oficială a concursului http://www.forexball.com/ro.

     

    Pe lângă premiile substanțiale aveți șansa de a:

    1. Descoperi platforma de tranzacționare MetaTrader4;

    2. Tranzacționa pe un cont demo cu implicațiile emoționale ale unui cont real;

    3. Câștiga premii reale – fond total de premiere 50.000 USD;

    4. Reprezenta cu succes Romania în concurs și de a intra în topul celor mai buni traderi;

    5. Utiliza strategiile dovedite profitabile în concurs pe conturi reale;

     

     

     

    Vă așteptăm și vă dorim mult succes!

    Echipa Admiral Markets

  19. ORDIN LIMITA sau INSTANT?

     

    EurUsd si nu numai, continua sa se mentina intr-o zona de consolidare prelungita, pe care am anticipat-o ca fiind una de distributie. Un distribution pattern indicat de starea de divergenta, supra-cumparare, dar si nivelele de suport ale dolarului (usd index) sau ciclurile de piata ce actioneaza ca suport sau rezistenta in functie de caz. Mai important decat anticiparea directie este timingul - momentul in care decidem cand intram in tranzactie, dar si cum - ordin direct sau pending. Obiectivul principal este ca imediat piata sa urmeze o evolutie favorabila, cel putin de moment daca nu definitiva, pentru a elimina riscul. Adesea traderii nu sunt hotarati in a declansa o tranzactie, fie se grabesc, fie ezita, si chiar daca anticipeaza evolutia, nu reusesc sa obtina profit in acea pozitie.

     

    Sa spunem ca am identificat o probabiltate mai mare de short pentru EurUsd in zona 1.3800-1.4000, o puternica zona de rezistenta. Primele doua cazuri marcate pe grafic sunt un exemplu in care se impune plasarea unui ordin limit: impulsul este puternic ascendent, 400 de pipsi consecutivi si mai ales aproape 200 intr-o singura zi in primul caz. Vorbim de EurUsd, adica mult peste media zilnica, ceea ce favorizeaza un regres imediat, iminent, fie si de scurta durata (maxim 50 pips sa spunem), ce permite plasarea stop loss pe breakeven, cauzata in principal de marcarea profiturilor. Chiar daca in primul caz nu a functionat ulterior, ordinul limita permitea intrarea intr-o situatie iminenta de scadere a pretului pentru eliminarea riscului initial. Stop loss initial se poate plasa, sau nu, depinde, prefer sa nu plasez in astfel de situatii (dar atunci cand calculez riscul ma gandesc cum m-ar afecta 100-200 pips impotriva sa spunem), pentru ca si daca pretul continua sa creasca, probabilitatea de a reveni la acel nivel in scurt timp este foarte mare, permitand inchiderea tranzactiei pe breakeven (take profit este plasat in acel punct in cazul in care pretul continua sa creasca - lumanarea se inchide peste nivel).

     

    Daca pretul consolideaza la acel nivel, vom utiliza filtrele pentru a stabili probabilitatea mai mare (figuri, indicatori, nivele etc). Ordinul limita nu se impune in acest caz, ci asteptarea unui semnal puternic pentru declansarea unuia direct. Cazurile 3 si 4 sunt un exemplu. Cu cat pretul consolideaza mai mult cu atat reactia urmatoare va fi mai violenta. Daca o sa strapunga valid in sus, stop loss nu mai are valoare, oricum va fi activat. Desemenea plasarea lui peste ultimul maxim intr-o zona de consolidare are mari sanse de esec. Asteptam un semnal ca vanzatorii preiau controlul. O strapungere falsa reprezinta semnalul ideal, cel asteptat pentru declansarea imediata a unui ordin de vanzare, pentru ca tranzactia sa intre rapid in profit si sa putem elimina riscul - apoi asteptam ca evolutia sa continue, daca pretul revine, o inchidem si asteptam un nou semnal. Daca pretul are o tentativa de strapungere, multe stop lossuri vor fi activate, fiind ordine de cumparare, ce in mod normal ar duce pretul mai sus. Dar, surpriza, pretul revine puternic sub nivel si de cele mai multe ori caderea continua cel putin temporar. Este un semnal extrem de bearish ca vanzatorii au intrat in forta, absorbind ordinele de cumparare (ale celor care initial au vandut de sub nivel - ordine stop loss, si a celor care au actionat crezand ca pretul strapunge in sus). Cazul 4 este mai puternic decat 3, dar ambele sunt semnale bearish puternice. Daca pretul scade sub minimul local (cel de al treilea semnal de schimbare de trend - deplasati stop loss putin peste 1.3800)

     

    Cand pretul este intr-o zona vazuta de majoritatea ca una "sigura" de intrare, asteptati ceva neasteptat, nu suna prea bine, dar inseamna mult. Aveti rabdare, e posibil sa ratati uneori intrarea si profitul (nu l regretati - consecintele vor fi negative), dar atunci cand reusiti o astfel de tranzactie probabilitatea de a minimiza sau elimina riscul este mare, si acesta este obiectivul principal al unei tranzactii.

     

    http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/eurusd_3(1).gif

     

    Cristian Cochintu

    Analist Financiar

    Admiral Markets Romania

    cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

     

    Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

    Admiral Markets nu îsi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor informatii.

  20. Criza globala va continua pana in 2016, cand va atinge apogeul dupa o severa recesiune cauzata de datoriile suverane uriase ce necesita masuri de austeritate fara precedent si o invazie de bani de hartie aruncati in piata (SUA, UK, UE, etc) sau imprumuturie uriase (Romania, Grecia, etc), ce va afecta si mai mult puterea de cumparare deja in scadere. Urmarile vor fi dezastruose, un genocid al sistemului social global, cresterea dramatica a gradului de saracie si falimentul sistemului bancar si monetar.

    In tari ca Romania, clasa mijlocie va fi pe cale de disparitie, iar rata somajului va depasi 20%.

     

    De ce 2016? Pentru ca istoria se repeta, ciclurile economice din secolul trecut indica o astfel de evolutie. Sa ne intoarcem in timp si sa ne reamintim momentele importante:

     

    1914-1915 Primul razboi mondial – conditiile dificile au dus la inchiderea burselor, redeschise apoi de la un nivel minim

     

    1948-1949 Raportul Price/Earnings (Capitalizare/Profit Net) atinge minimul secolului. Indicele Dow Jones raportat la puterea de cumparare a dolarului a atins un nivel minim.

     

    1982-1983 Incheie o perioada de recesiune prelungita, in care indicii bursieri cotati in Aur (bani reali, cei de hartie sunt fiind doar mijloace de plata) ating minimul secolului, inflatia si dobanzile ating un nivel record.

     

    Un ciclu de 34 de ani ce ne indica un nou moment dramatic in 2016. Nu e suficient? Sa continuam cu analiza perioadelor intermediare de 17 ani:

     

    1931-1932 Cea mai severa criza financiara din istorie, cunoscuta ca Marea Depresiune din anii 30, soldata cu colapsul sistemului bancar.

     

    1965-1966 Incheie o perioada de expansiune economica in care indicele Dow Jones se apropie pentru prima oara de 1000 puncte. Economia globala isi revene dupa razboi atingand maximul.

     

    1999-2000 Marcheaza finalul celei mai favorabile perioade din punct de vedere economic, consemnand un maxim al indicilor bursieri si mai important cea mai mare valoare reala din istorie.

     

    A urmat doar un bubble speculativ (desi cotatiile activelor cu risc au crescut – vezi indicii bursieri 2000-2008, in valoare reala –aur/dolari constanti au scazut-divergenta)alimentat de lacomia manipulatoare a bancilor centrale si comerciale, sustinute de guverne, ce se va finaliza doar in 2016.

     

    Cum? Printr-o reorganizare a lumii, prin noi forme de guvernare, noi tehnologii bazate pe alocarea mai eficienta a resurselor naturale, o noua moneda globala, etc. Sa fim pregatiti, ce e mai rau va urma, si mai rau – va dura!

     

    Ce putem face? Solutia este alocarea inteligenta a veniturilor, cu o dinamica eficienta a redistribuirii, pentru a acoperi pierderile cauzate de taxe si bani creati sau imprumutati.

    Astfel, in loc sa platiti taxe reale pe venituri iluzorii, mai bine platiti taxe iluzorii pe venituri reale!

     

    Succes!

     

    http://www.admiralmarkets.ro/custom/uploads/20/34ani_ciclu.jpg

     

    Cristian Cochintu

    Analist Financiar

    Admiral Markets Romania

    cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

     

    Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

    Admiral Markets nu îsi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor informatii.

  21. @ Sec

     

    In primul rand sunt impresii personale, apoi sondajul l-am initiat pentru ca mi s-a parut interesant, la fel comparatia cu externul, dar si pentru ca traderii sa fie mai realisti. De facut la nivel general sa acopere o mare parte din traderi e dificil, apoi intrebari indiscrete (sumele investite) nu le putem adresa. Cred ca concluziile sunt destul de realiste, nu sunt de genul "veniti pe forex sa va imbogatiti peste noapte" sau altfel de lozinci emise de diversi brokeri. Am vrut ca traderii sa progreseze putin daca se poate, macar prin viziune, obiective, sperante. Eu in calitatea de analist, dvs. de cunoscator, trebuie sa i ajutam pe cei incepatori sa inteleaga fenomenul, sa tinda de la stadiul de hobist la cel de profesionalist.

     

    1. Ideea este ca traderii sa nu stea in fata cu un grafic pe 5 min, 30, 1h sa zicem, sa inchida si sa deschida pozitii haotic. Ci sa identifice trenduri, daca se poate generale, apoi poate tranzactiona si intraday daca nu poate mentine pozitia cateva zile, dar sa stie o directie pentru o anumita perioada, nu acum sa fie acum short apoi long, dupa 2 nivele, practic sa alerge dupa piata. Sa evitam sa primim raspunsuri de genul m-am falimentat peste noapte, de aceea inchid repede, sa inteleaga si traderul incepator cauza reala a acestui fapt.

     

    2. Am raspuns mai sus, nu am obiectat, dar in general un trader nu trebuie sa forteze doar pe o paritate, poate momentul e mai bun pe una strans corelata.

     

    4. Prin aceasta intrebare am vrut sa vedem cati sunt forexisti 100% (am repetat intrebarile de afara). Asa se spune, nu am spus eu,dar sustin, ca forexistii puri nu au cunostintele celor care tranzactioneaza in toate pietele.

     

    5. Normal ca e vorba de real, iar de depozit nu puteam intreba. De mult timp incerc sa conving traderii incepatori ca levierul nu conteaza prea mult. Sa mentina un risc constant si sa urmareasca profituri constante. Profitabil va fi cel ce intelege ca marimea contului nu conteaza prea mult (1 k, 100k, care e diferenta?), ca prioritar este gestionarea capitalului, detasarea de bani si de lacomie. Cel care ramane obiectiv si profitabil constant, va avea oportunitati, cel care vrea sa-i multiplice rapid o sa fie dezamagit la un anumit moment. A nu se uita ca pentru a recupera o pierdere de 50% e nevoie de un randament de 100%, care se obtine mai greu. Aveti dreptate, aici discutia e mai lunga, dar important e ca traderii incepatori sa nu creada ca vanzatoarea x a adus mii de euro pe luna cu 100$ din fotoliu. intelegeti ce vreau sa spun

     

    Sper ca data viitoare sa imbunatatim metoda

  22. In mare aveti dreptate, se poate tranzactiona si pe o paritate (eurusd, spread mic, lichiditate mare), dar asta nu inseamna ca trebuie sa urmarim doar eurusd. Pentru a intelege mai bine eurusd sau alta paritate trebuie sa intelegem piata in ansamblu, pentru ca sunt multi factori de influenta, care difera in anumite perioade (fundamentele dintr-o regiune, sentimentul fata de risc, accesul la capital, fluxul din-in, etc.) Un trader pur tehnic nu e interesat de aceste aspecte sa spunem, dar pentru a intelege evolutia dolarului trebuie sa urmareasca mai multe perechi, la fel cum un trader pe marfuri, indici sau aur urmareste evolutia dolarului, tehnica. Apoi sa spunem ca traderul crede ca tehnic dolarul o sa scada, atunci va cauta cea mai buna oportunitate de vanzare, unde potentialul e mai mare, o valuta mai puternica, la fel cum cauta o valuta mai slaba atunci cand cumpara dolari. Nu am inclus exotice aici, nici crossuri.

  23. In primul rand multumim pentru participare, atat clientilor Admiral Markets cat si celorlalti care au auzit de sondaj din media si au raspuns. Cat de curand voi realiza o statistica grafica a rezultatelor si o comparatie cu cele internationale.

     

    Cateva rezultate certe:

    1. Aproape 100% din participanti tranzactioneaza intraday

    2. Aproape 100% prefera EurUsd

    3. Aproape 100% urmaresc si tranzactioneaza maxim 5 perechi valutare.

    4. Aproape 100% tranzactioneaza doar pe Forex.

    5. Majoritatea traderilor urmaresc un randament de peste 100%, restul intre 50 si 100%, la mai putin nu se gandeste aproape nimeni!

     

    Impresii personale

     

    1. Doar intraday. De ce? Swap-ul? E mic si poate fi si pozitiv. Emotiile? Nu puteti dormi cu tranzactiile deschise? Daca riscul e controlat si asumat, atunci nu vad nici o problema. Primul pas - stop loss deplasat pe breakeven si emotiile dispar, complet daca tranzactionati confortabil (fara sa fiti afectati de pierdere sau profit)

    Replica unui trader: "Am lasat-o peste noapte si m-am trezit cu jumatate din cont pierdere!"

    Sfat: impulsurile trendurilor intermediare (in directia trendului primar de preferat) sunt cele mai profitabile. Dureaza de la cateva zile la 2-3 saptamani (de obicei 7-12 zile), fiind intrerupte de corectii minore de grad 1 de 2-4 zile.

     

    2. Un trader nu are preferinte. Actioneaza acolo unde apare o oportunitatea (conform regulilor si strategiei de tranzactionare ale fiecaruia). Asadar, 5 perechi sunt cam putine (punctul 3), trebuie urmarite nu doar paritatile cu dolar, dar si cele cu yen pentru riscul din piata, etc...Chiar si asa, tot e putin, doar Forex nu e suficient. Se spune ca forexistii sunt cei mai slabi jucatori dpdv tehnic, fundamental, psihologic. Traderii pe actiuni, indici, marfuri, metale inteleg, coreleaza si interpreteaza mai corect datele tehnice si economice. Intelegand mai multe instrumente veti intelege mai bine piata forex (fluxul de capital la nivel global, sentimentul pietei si interesele bancilor centrale sau guvernelor), veti identifica mai usor cele mai bune oportunitati investitionale, sa nu mai vorbim de diversificare.

     

    5. Randament cat mai mare. Probabil daca 500% era in lista, se gaseau adepti. Fiecare cu telul lui, sau cu visele mai exact. Unii vor 500% intraday (teoretic e posibil - marja 0.2/ fluctuatie 1%).

    Replica unui trader: "Daca dublez 1000$ pe an pierd timpul degeaba" Raspuns: In zeci ani sunteti milionar in dolari! (s-ar putea sa nu mai valoreze cine stie ce:))

    La nivel international (in mare parte traderi din SUA si UK): experienta mai mare, studiu mai mult (mii de dolari cheltuiti pe educatie profesionista), obiective mai realiste 30-50%.

    La nivel local: experienta mai mica, studiu din ce pica - miza pe inspiratie, obiective mai indraznete.

     

    Concluziile le trageti singuri.

     

    PS: Aveti 2 variante: sa va imbogatiti treptat, sau sa saraciti rapid. Alegerea va apartine!

     

    Cristian Cochintu

    Analist Financiar

    Admiral Markets Romania

    cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

     

    Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

    Admiral Markets nu îsi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor informatii.

    • Upvote 3
  24. Recent s-a initiat un sondaj online pe cele mai cunoscute site-uri financiare pentru a stabili profilul jucatorului pe piata valutara la nivel international.

     

    Statisticile arata ca:

     

    * Principalul motiv pentru care investitorii prefera piata Forex este profitabilitatea ridicata ce se poate obtine si din scaderea pietei (34%)

    * 63% din participanți tranzactioneaza doar pe Forex, restul de 37% preferand in ordine actiunile, marfurile, optiunile si instrumentele cu venit fix.

    * Doua treimi din investitori prefera serviciile unui broker in dauna bancii.

    * Doar 10% sunt manageri de fonduri sau institutii, restul de 90% fiind traderi individuali.

    * 84% tranzacționeaz de acasa, 40% full time, EurUsd fiind cea mai populara paritate cu peste 50%, urmata de GbpUsd si AudUsd.

    * Fiabilitatea este cel mai important aspect in alegerea platformei de tranzactionare (40%), urmata de spread (30%) si usurinta utilizarii (15%).

    * 77% au experienta de 1-5 ani, 16% peste 5 ani si restul peste 10 ani, iar in ceea ce priveste timpul alocat acestei activitati 30% tranzactioneaza peste 15 ore pe saptamana, si doar 20% mai putin de 5 ore saptamanal.

    * Principala sursa de informare este internetul (site-uri financiare, bloguri, forumuri, brokerul), in timp ce investitiile in resursele educationale sunt semnificative: 50% au cheltuit aproximativ 1000 USD, 20% peste 5000, si aproape 10% peste 10.000 USD!

    * Doua treimi din investitori urmaresc un randament intre 50 si 100% anualizat, restul de 30 - 50%, respectiv peste 100%.

     

    Admiral Markets a adaptat sondajul la piata din Romania pentru a stabili un profil al investitorului pe Forex la nivel local. Din primele estimari se observa ca traderii au o mai mica experienta in piata, investesc mult mai putin sau deloc in materiale educative (carti, dvd-uri, seminarii, etc). Cu toate acestea randamentul urmarit in majoritatea cazurilor depaseste 100% pe an, apetitul pentru risc fiind la cote inalte.

    Consideram ca motivul principal al acestor aspecte sunt educatia si posibilitatile financiare limitate, investitiile initiale fiind minime de multe ori, iar traderii nu au rabdare, vor sa multiplice rapid capitalul si de cele mai multe ori esueaza. Traderii inca nu inteleg ce inseamna piata Forex, care este rolul ei si ce misca pretul, de ce nivelul levierului nu este atat de important, de ce riscul nu este mai mare decat pe alte piete financiare (fluctueaza cam 1% pe zi) si poate fi controlat in permanenta, cu alte cuvinte ce inseamna cu adevarat sa fi Trader pe Forex. Din acest motiv s-a creat si imaginea oarecum negativa fata de piata Forex in Romania, iar aceste carente pot fi depasite doar prin educatie, dar una consistenta si profesionista, nu cu tenta de marketing doar pentru atragerea clientilor.

     

     

    Trimiteti raspunsurile la acest sondaj prin mail la cristian.cochintu@admiralmarkets.ro . Cu ajutorul dvs. vom determina slabiciunile traderilor si ce schimbari sunt necesare.

     

    Va multumim anticipat pentru interes si suport.

     

    PROFILUL JUCATORULUI PE PIAȚA FOREX

     

    1. Tranzacționați de:

    a. Acasă

    b. Altă parte

     

    2. Tranzacționați pe Forex:

    a. Full Time

    b. Part Time

     

    3. Cat timp acordați tranzacționării într-o săptămână?

    a. Mai puțin de 5 ore

    b. Intre 5 și 10 ore

    c. Intre 10 și 15

    d. Peste 15 ore

     

    4. Urmăriți piața utilizând și alte tehnologii (smart phone, iPad, etc)?

    a. Da

    b. Nu

     

    5. Când investiți pe Forex, preferați:

    a. O bancă

    b.Un broker

     

    6. Ce contează în alegerea unei platforme de tranzacționare?

    a. Spread

    b. Fiabilitate

    c. Ușurința utilizării

    d. Tipul de Ordine permise

    e. Viteza

     

    7. Care sunt materialele educative preferate?

    a. Cărți

    b. Webinarii și Seminarii

    c. Site-uri specializate

     

    8. Cât ați investit în resursele educaționale – cărți, DVD-uri, seminarii, webinarii, conferințe, subscrieri, etc ?

    a. Nici un leu

    b. Între 0 și 1000 RON

    c. Între 1000 si 2000 RON

    d. Peste 2000 RON

     

    9. De unde vă procurați informațiile?

    a. Bloguri

    b. Forumuri

    c. Site-uri financiare

    d. Servicii cu plată (Reuters, Bloomberg, CNBC, etc)

    e. Bancă sau Broker

     

    10. Tranzacționați doar pe Forex?

    a. Da

    b. Nu

     

    11. Dacă nu, ce altă clasă de instrumente preferați?

    a. Acțiuni

    b. Indici

    c. Mărfuri

    d. Metale

    e. Opțiuni

     

    12. De ce tranzacționați pe Forex? (alegeți cel mai puternic motiv)

    a. Potențialul randament într-o piață ascendentă sau descendentă

    b. Este cea mai fascinantă și stimulativă din punct de vedere intelectual

    c. Program de 24 de ore/zi

    d. Lichiditate ridicată

    e. Levier mare

    f. Depozit inițial scăzut

     

    13. De cât timp tranzacționați pe Forex?

    a. Mai puțin de 1 an

    b. 1-3 ani

    c. 3-5 ani

    d. Peste 5 ani

     

    14. Ce fel de trader sunteți?

    a. Individual

    b. Manager de fonduri

    c. Instituțional

    d. Altele (specificați)

     

    15. Care este cea mai tranzacționată paritate?

    a. EurUsd

    b.GbpUsd

    c. UsdJpy

    d.UsdChf

    e. AudUsd

    f. UsdCad

    g. GbpJpy

    h. EurJpy

    i. Altele (specificați)

     

    16. Câte perechi urmăriți și/sau tranzacționați?

    a. Mai puțin de 5

    b. 5-10

    c. Peste 10

     

    17. Care este obiectivul principal al tranzacționării?

    a. Speculații

    b. Hedging

    c. Altele (specificați)

     

    18. Care este orizontul de timp pe care tranzacționați?

    a. Intraday

    b. Pâna la cateva zile

    c. Până la câteva săptămâni

    d. Termen lung

     

    19. Ce elemente utilizați în tranzacționare?

    a. Analiza Tehnică

    b. Analiza Fundamentală

    c. Ambele

    d. Programe automatizate

     

    20. Ce randament anualizat urmăriți

    a. Aproximativ 30%

    b. 30-50%

    c. 50-100%

    d. Peste 100%

  25. Stenogramele ultimei sedinte de politica monetara din Statele Unite au aratat dezamagirea oficialilor fata de activitatea economica si inflatie, considerate la un nivel incacceptabil (scazut) fata de asteptarile comitetului federal. Previziunile pentru finalul lui 2010 și 2011 au fost usor ajustate in sens negativ. În cea ce privește opțiunile de a contracara aceste slabiciuni, FED-ul se va concentra pe achizitionarea de bonduri guvernamentale pentru a impulsiona perspectivele inflationiste. A fost mentionat cuvantul Curand in ceea ce priveste masurile aditionale de Quantitative Easing, oficialii fiind ingrijorati de modalitatea prin care va comunica publicului noile masuri stimulente si pasii pentru a stimula consumul prin generarea artificiala a inflatiei.

     

    EurUsd se mentine la nivelul psihologic 1.4000, iar UsdJpy la 82.00, minimul ultimilor 15 ani. Pentru moment dolarul se mentine in zona de congestie ce s-a dezvoltat in ultimile zile pe baza puternicelor aspecte tehnice. Reactia a fost destul de limitata, nu la nivelul evenimentelor fundamentale. Intrebarea pe care multi traderi si-o pun este De ce dolarul nu a reactionat la aceste comentarii, ce indică masuri stimulente chiar din sedinta urmatoare din 3 noiembrie? Este un semn ca in mare parte piata astepta asa ceva, ceea ce "nu stie pretul" acum este in ce maniera vor rezolva oficialii necesitatea stimularii suplimentare a economiei, care va fi suma creata de Banca Centrala? Este dificil pentru speculatori sa aprecieze si acesta va fi punctul de atractie in perioada urmatoare.

     

    Cristian Cochintu

    Analist Financiar

    Admiral Markets Romania

    cristian.cochintu@admiralmarkets.ro

     

    Risk Disclaimer: Acest material are scop informativ, si nu reprezinta o recomandare de tranzactionare pe pietele financiare.

    Admiral Markets nu îsi asuma responsabilitatea pentru tranzactiile efectuate pe baza acestor informatii.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.