Sari la conținut

d3cimus

Traders
  • Număr mesaje

    124
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    7

Comentarii Blog postat de d3cimus

  1. Am urmarit conferinta de presa. Cred totusi ca Draghi a subliniat ca ECB va cumpara aceste bonduri DACA statul respectiv dubleaza printr-o politica fiscala corespunzatoare. O ziarista italiana chiar a intrebat daca nu este de fapt un default mascat sau un softdefault.

    Si sa nu uitam ca este a patra tentativa.

  2. Americanii au fost destepti. Au lansat operatiunea TWIST pentru a muta datoria SUA de pe termene mici pe termene mai lungi, castigand spatiu de manevra. Au lansat QE 1 si 2 pentru a salva intrarea in default si pentru a opri pericolul defaltionist.

    Si ei si europenii au inundat sistemele financiare cu bani (vezi azi cu Spania) pentru a evita intrarea bancilor in incapacitate de plata si a oferi statelor respective puterea de a fi finantate astfel.

    Eu cred ca o prima etapa a crizei economice globale a fost depasita cu succes. De acum vom discuta despre o crestere economica sustenabila, pe termen lung. E ceea ce a spus si BB in fata Congresului 2 zile la rand. Acest lucru il subliniam si eu mai sus.... si anume ca va dura ceva mai mult. Nu exista o data limita a crizei. Nu vina o zana sa spuna.... frate de azi iesiti din criza si sa dea din bagheta magica. Statele vor iesi cu viteze diferite din zona crizei, iar semnalul va fi cresterea economica sanatoasa cativa ani la rand. Asta cred ca realizeaza si investitorii.

    Bancile sunt gata sa finanteze afacerile. Nu exista insa putere de cumparare la nivelul populatiei. Astfel ca ciclul economic nu este complet. Aici va fi batalia la nivelul urmatorilor ani. Ne vom uita cu atentie la somaj, household spendings, home sellings, building permits and so on. Aici va fi terenul de lupta.

    Asta pentru occidentali. La noi e o gluma macabra sa discuti de asa ceva.

    PS nu va fi eur/usd la paritate la sfarsitul anului, ar insemna ca usd sa intre in zona deflationista. Am avea qe3 cu muuuuult inainte ca asa ceva sa se intample.

  3. Nu cred ca vei putea dovedi ca ti s-a spus sa tranzactionezi intr-un fel sau altul. Si chiar daca ai avea inregistrarile, cred ca au fost sub forma de sfat. Baietii astia cred ca s-au acoperit.

    De asta se tranzactioneaza indici. Daca nu le ai cu forexul, cu analiza tehnica sau cu cea fundamentala, poti cumpara / vinde (de exemplu) S&P500, adica primele 500 firma listate in SUA. Asta daca ai incredere in economia americana.

    De condamnat este ca ai intrat in lupta, in cea mai grea lupta de pe pietele de capital (foerx) fara a fi fost pregatita.

    Decizia de a cumpara / vinde e la tine. Daca nu poti / stii sa iei aceasta decizie, atunci investeste banii intr-un fond de investitii.

    Sorry daca nu-ti place ce auzi, dar asta e adevarul.

  4. Mi-ai luat-o inainte.... doream sa postez si eu ceva legat de Grecia..... ma voi folosi de postarea ta.

    Toata lumea vorbeste despre deprecierea euro din luna mai. Ma uit pe grafice si nu o vad. Chiar nu vad unde s-a depreciat euro. Euro chiar inregistreaza ceva tendinte de apreciere fata de CAD si lira.

    Nu vad decat o apreciere masiva a dolarului american fata de toate valutele, inclusiv fata de aur si argint. Apreciere care, in an electoral, lasa loc de tiparire de moneda, loc de inflatie, pentru an electoral. Probabil ca sondajele nu sunt favorabile pentru Obama. Decontul acestei tipariri de moneda va veni la anul.

    Grecia..... Grecia e subiect de presa, e praf in ochi. Refuz sa cred ca intr-o lume pragmatica, bazata pe dominatia banului, soarta a catorva sute de miliarde de euro, repet..... sute de miliarde de euro care s-au investit in Grecia la inceputul anului atarna de o mana de politicieni care nu se inteleg pe un guvern. E praf in ochi. S-o creada ei. Grecia este in acest moment parghia care misca pietele financiare. Si mai precis...... dolarul. unt sigur ca in Grecia neintelegerile vor continua atat cat Bernache are nevoie sa tina tiparnita in functiune, fara a afecta inflatia de anul acesta din state.

    Scuze de lungimea postului, apreciez analiza ta legata de cresterea economica. La fel consider si eu.

    Bafta maxima.

     

    Edit: Tibi, uita-te pe graficele weekly. Dolarul american a facut 3 black crowds sau 3 white soldiers pe toate perechile. In sensul aprecierii lui. E trend in toata regula de acum, nu?:)

    Euro e stabil. Sta cuminte la locul lui. Asta e si politica ECB din ultimul an. Isi doreste stabilitate.

    • Upvote 1
  5. Nu as fi atat de sigur ca Interventia SNB va avea loc saptamana aceasta sau prea curand, deoarece astazi a aparut in presa o declaratie a lui Jordan (SNB) care spune ca va proteja cu orice pret pragul de 1.2 pe EUR/Chf si ca francul este supra-evaluat. Mie imi suna a Sell the Roumour..Buy the fact :)

     

    Eu nu afirm ca va avea loc saptamana asta sau urmatoarea. Incerc doar sa ma luminez asupra evolutiei francului si vad daca sunt create conditiile pentru peg sau nu. Sunt foarte convins ca un eventual peg nu ma va prinde online iar presiunea bullish pusa pe franc mananca la degete.... sunt SL-uri de luat acolo.

  6. Pietele din ziua de azi se caracterizeaza prin intervetionism masiv.

    Tu vorbesti despre un indice industrial el economiei unei tari care arnul asta e in an electoral, care tipareste mai multa moneda decat de obicei ca sa aiba bani de mita electorala.

    Te astepti ca acel grafic pe termen ..... hai sa zicem mediu..... sa evolueze natural, conform legilor firesti ale cererii si ofertei?

    Am un dubiu.

    • Upvote 1
  7. Sunt de acord cu 90 % din tot ce ai afrimat. Trebuie sa fac precizari suplimentare.

    Nu consider ca miscarile de eliberare spirituala (repet, denumire ad-hoc) din anii 60-70 au fost ceva rau. Au fost ceva necesar. Numai ca in entuziasmul lor initial au uitat sa puna ratiunea economica in ecuatie. Iar cei care au fost si sunt "masters of puppets " au exploatat economic acest lucru, ceea ce a dus la situatia de acum.

    Da, ai dreptate, au fost generatii mult mai oropsite decat a noastra. Eu sunt undeva la mijloc..... am prins si 2 ore program la tv si 24. Si inca nu ma pot decide cand a fost mai bine. Cert este ca natura umana tanjeste dupa ceea ce nu are.

    Data scadentei (cred eu) a sosit pentru generatia noastra si platim datoriile generatiei de dinaintea noastra. Cei cu miscarea de eliberare spirituala. Si de platit o vom plati noi, chiar daca statele sunt cele indatorate. Uita-te in Grecia. Masurile de austeritate tot populatiei se adreseaza, desi de pe urma prosperitatii trecute artificiale de acolo cel mai mult au beneficiat multinationalele.

    Multumesc de aprecieri, sec, nu fac decat sa astern pe "hartie" preocuparile mele. In dorinta mea de a fi un trader pe termen lung (a nu se citi putinta) incerc sa vad "trendul" la o scara mai mare (daca voi putea, e ok).

  8. Nu poți generaliza opțiunile, posibilitățile pe care tu le ai. Libertatea de gândire este incompatibilă cu logica dura contabilă. Steinhardt spunea că (în Jurnalul Fericirii) ”contabilul ucide noțiunea de Dumnezeu”. Inițial m-am simțit ofensat, sunt absolvent de studii economice. Apoi am înțeles ce dorea să spună: nu poți pune egal între spiritualitate și logica rece a lui unu plus unu egal doi.

    Astfel de mișcări care propagă libertatea în gândire ucid rațiunea economică. Urmează dușul rece, pay back time. Aici suntem noi acum. La generația noastră au răbufnit acumulările negative. Nu cred că vom vedea mult bine. Natura umană este să se înrăiască atunci când dă de greu.

    Sper să mă înșel și să ai tu dreptate.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.