Sari la conținut

vonmario_mc

Traders
  • Număr mesaje

    4
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

Trader profile

  • Trading since
    2010
  • My broker
    la cerere
  • My strategy
    trendlines, fiboretracement, ema200, si altele

Profile Information

  • Job title
    Economist

Vizitatori Recenți Profil

Blocul vizitatori recenți este dezactivat și nu este arătat altor utilizatori.

vonmario_mc's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

0

Reputație Comunitate

  1. Lasand la parte analiza tehnica, market sentiment sau directiile luate de W. Buffet, C. Wood sau altii, dintre cei care folositi analiza proprie, ce indicatori folositi cand evaluati o companie? Sau ce site-uri folositi care ofera analize? In ultima perioada tind sa cred ca nici nu mai conteaza acest aspect tinand cont ca toata lumea e pusa pe buy datorita "cheap money". Vad cresteri spectaculoase chiar si in cazul unor companii cu cifre negative gen EPS, P/E, Net income,etc. Mai e si nebunia SPAC-urilor care in opinia mea mi se pare ceva absurd. Ma astept la corectie in piata anul acesta tocmai din motivele expuse mai sus, la care mai adaug si recenta frica de inflatie. Sunt in faza de watch&learn de ceva timp si inca nu am investitii proprii in actiuni dar prefer sa mai stau pe margine o perioada sa prind niste preturi mai decente de buy&hold.
  2. vonmario_mc

    Interactive Brokers

    Salutare! Incerc sa imi deschid un cont la IB pentru a putea tranzactiona. Pentru a nu fi limitat doar pe anumite instrumente trebuie sa iti completezi un profil de risc. Intrebarea mea este daca pot declara fictiv sau daca mai sunt altii care au facut la fel cu intrebarile privind net income/net worth. La cerinta privind net worth ma incadrez la cel putin 45k usd, dar la net income nu (se cere tot 45k net anual). Pot sa imi suspende sau inchida contul pe acest motiv? Am incercat si la T212 sa imi deschid cont dar momentan sunt blocate aplicatiile noi, dar dpdv al sigurantei capitalului as prefera IB.
  3. Aveam si eu in vedere acest fond inca de acum 2 ani si am ezitat sa investesc in el alaturi de ROBO, IGM sau QQQ. Rau am facut. Si acum ca si atunci imi pun aceeasi intrebare: De ce as investi acum in acest fond sau celelalte mentionate mai sus tinand cont ca piata pare cam supraevaluata?! Poate daca ai in vedere un orizont de timp mai mare de 10 ani, atunci poate s-ar justifica o achizitie la pretul actual.
  4. De ce spui ca nu se poate 20%? Recent citisem un articol pe Cnbc parca de o firma de investitii care avuse randament de 40% in 2020. In plus sunt carti de genul "The NEW MARKET WIZZARDS" in care se mentioneaza ca au fost oameni care au facut si pana la 2900% intr-o perioada de 10 ani. Personal am avut un randament de 37% in 18 luni bazandu-ma doar pe analiza tehnica, asta dupa ce in trecut am pierdut 2 conturi reale in mai putin de 1 an axandu-ma doar pe emotii si instict. Greseli mari inca fac si acum pentru ca nu sunt destul de "invatat" in domeniu. Si fara carte in domeniu nu cred ca pot obtine mai mult de atat si in anii urmatori. In continuare caut si eu cu disperare orice sursa reala de la cei care obtin randamente mai mari de atat (indiferent de instrument). Cred ca mai toti traderii de succes nu doresc sa isi impartaseasca secretele. Probabil ca nici eu nu as face-o public.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.