-
Bine ati venit pe forumul Vamist!
Intre anii 2005-2015 aici s-a discutat activ, apoi forumul a functionat intermitent in regim read-only sau a fost inchis. In februarie 2021 a revenit online pentru a ajuta traderii retail sa fie profitabili pe pietele financiare, indiferent daca tranzactioneaza actiuni, forex, criptomonede, ETFuri, CFDuri, sau alte instrumente financiare.
Puteti sa folositi motorul de cautare pentru a gasi mesaje vechi, iar userii existenti isi pot recupera parola si autentifica. Daca sunteti interesati sa deveniti moderatori, nu ezitati sa ne contactati (userii existenti au prioritate).
Subiecte
-
- 0 răspunsuri
- 2,4k citiri
Ești dispus/ă să înveți? Dacă "DA" atunci completează Formularul următor: https://forms.gle/3QoWnQdedz23HoNJ6 Cu drag Maslow
Ultimul răspuns de maslow, -
- 1 răspuns
- 3,5k citiri
Salutare! Știe cineva să-mi spună unde pot găsi ceva mai multe informații despre smart money concepts?
Ultimul răspuns de mtkta, -
- 2 răspunsuri
- 13,9k citiri
Salutare. Daca va intereseaza cursul lui Ross, Warrior trader pro astept un mesaj An nou fericit tuturor
Ultimul răspuns de Filip07, -
- 3 răspunsuri
- 23,8k citiri
Salutare! As vrea sa stiu care facultate din Romania m-ar ajuta cel mai mult in Forex. In 2013 termin liceul si vreau sa merg in aceasta directie. Am inceput sa ma documentez si sa tranzactionez (ce-i drept, nu pe bani reali) acum aproape 3 ani. Cea mai mare performanta a mea este de 850% adica din 200 am facut 1900 in ultimele 4 luni (August-Decembrie), si inca mai continui. Oricum nu cred ca asta e important deocamdata. Revenind la intrebare. Ce ziceti de Facultatea de Finante, Banci, Asigurari si Burse de Valori, din cadrul ASE? La asta m-am gandit pana acum. Astept parerile voastre.
Ultimul răspuns de Filip07, -
- 0 răspunsuri
- 5,7k citiri
Bună tuturor. Prima mea postare pe acest forum. Sunt interesat dacă există ceva cunoscători a strategiei Gann prin preajmă? Dacă da, poate mă lămurește și pe mine careva cum se face scalarea CORECTĂ a graficelor? Am descoperit metoda Gann doar acum câteva zile și peste tot se face referire la faptul că, Gann folosea NUMAI grafice scalate, însă nu am găsit absolut nicăieri nici o referință despre metoda corectă de scalare a graficelor. O zi bună tuturor.
Ultimul răspuns de GannFan, -
- 1 răspuns
- 19,4k citiri
Platforma de tranzactioanre cTrader ofera tip grafic Renko insa nu afiseaza si umbrele barelor. La atasarea indicatorului care face sa apara umbrele consumul de memorie creste foarte mult si aplicatia se blocheaza ! Daca utilizeaza cineva Renko pe mt4 ? Am incercat mai multi indicatori insa nici unul nua afiseza nimic pe grafic... Foloseste cineva acest grafic pe MT4?
Ultimul răspuns de viktor256, -
- 8 răspunsuri
- 4,1k citiri
Salutare, Cine poate sa imi recomande un curs bun pentru trading ceva care sa poate sa ofer zeci daca nu sute la suta ca si randament pe an. Stiu de cursuri precum cele ale lui Anton Kreil. Dar pe mine ma intereseaza ceva mai mult ceva live sa am un profesor milionar in fata mea care sa imi explice cum sa face trading. Este cineva in Romania care preda asa ceva. Voi pe cine a-ti recomanda? Multumesc
Ultimul răspuns de GCBalcan, -
- 1 răspuns
- 5,4k citiri
Buna ziua numele meu este Alex si am si eu cateva intrebari dar mai intai o scurta povestioara. in luna noiembrie ma suna un broker sa depun 250$ sa dechid un cont de trading, nu am avut 250 si am transferat 197 dintrun cont de crypto ( coinbase), ok el incepe sa lucreze si zilnic suma se imulteste, cand aveam vreo 1500$ ma suna si imi spune ca are un pont pentru bitcoin dar trebuie sa am 5000$ deci sa mai depun, dar eu nu am mai multi bani deci nu depun, imi spune sa iau imprumut ce este o mare sansa...bla bla bla. Deci nu depun si el tranzactioneaza in continuare pe contul meu. suma din contul meu ajunge la 3800$, intr-o seara eu incerc sa scot 1500$ (mentionez ca nu ma…
Ultimul răspuns de Stefan, -
- 3 răspunsuri
- 3,4k citiri
Daca da, am cateva intrebari de pus in privat Din cate inteleg costa aproximativ 2000 USD pe luna inchirierea unui singur terminal, iar la asta se adauga costurile cu feed-urile de date si hardware-ul. Am nevoie sa inteleg daca este justificat acest pret sau nu.
Ultimul răspuns de Criodi, -
- 2 răspunsuri
- 3,8k citiri
Pe langa "clasicul" Google, eu folosesc https://simplywall.st/ pentru a vedea diferiti indicatori legati de o anumita companie. Imi place ca pot vedea acolo si companiile din Romania (chiar daca momentan nu investesc in actiuni de la noi). Voi ce folositi?
- 7 răspunsuri
- 4,3k citiri
Am primit azi un email care mi-a permis întradevar o călătorie cu mașina timpului în trecutul personal. Dincolo de toate senzațiile trăite rămâne întrebarea: A făcut cineva bani din forex? (Trăiește cineva din forex?) Eu personal, nu am reușit deși am încercat de multe ori. Oricum nu sistematic. Ups and downs Mai mult downs decât ups. Am pierdut ceva bani, din fericire nu atât de mulți încât să-mi deraieze total trenul vieții dar destul încât să-l oprească în stații neprevăzute :)
Ultimul răspuns de adraz, -
Cunoaște cineva vreun broker roman care oferă levrage de 1/500 pe indici ? Mulțumesc
- 0 răspunsuri
- 2,6k citiri
Un mic sondaj pentru a vedea profilul traderilor/investitorilor de pe Vamist. Se poate doar vota.
O sa gasiti o multime de definitii despre ce este, dar mai nimic despre ce nu este... Din cauza asta ne-am gandit sa va spunem noi CE NU ESTE FOREXUL (si sa spulberam si cateva mituri adiacente). Deci, ce nu este forexul? Raspunsul a fost mutat intr-un post separat: http://forum.vamist.ro/topic/3774-ce-nu-este-forexul/page-4?do=findComment&comment=52678
Ultimul răspuns de icecube112, -
- 7 răspunsuri
- 22,7k citiri
Salut tuturor desi am postat deja de cateva ori pe acest forum nu m-am prezentat ma numesc Florin am aproape 22 de ani si sunt pasionat de trading. Am tranzactionat pe conturi demo pana acum si nu intentionez sa trec inca pe real deoarece mai am mult de invatat. Pana acum am tranzactionat diferite sisteme (cu indicatori) in cautarea holy grail-ului;normal nu l-am gasit ca nu exista sau poate ca exista dupa ce am inceput sa ma uit pe un anumit site si am vazut ca unele persoane reusesc sa aibe performante notabile cu PA(price action); acum as avea cateva intrebari cateva intrebari legate de aceasta metoda de tranzactionare daca doriti, stiti sau vreti sa-mi raspundeti: …
Ultimul răspuns de Tim_isoara, -
- 2 răspunsuri
- 14,3k citiri
buna ziua ,am nevoie de un pic de ajutor sunt din alta tara aici conturile pamm in spania sunt aproape imposibile se necesita un certificat special imposibil de scos,in romania este vreo problema de a face un cont pamm pentru a gestiona conturi ale prietenilor fara am scoate nici un beneficiu? multumesc
Ultimul răspuns de Capitan, -
Exista posibilitatea de a testa si optimiza alocarea de capital catre experti multiplii in mt4?
de didina- 0 răspunsuri
- 5,4k citiri
Exista pentru MT4 vreun optimizator de portofolii ? ( Adicatelea : caz 1 : faza 1 :(sa zicem ca...) Imi place tare o pereche si am dezvoltat N EA-uri pentru ea. Vreu sa atasez 4 EA pe 4 charturi ( cu acelasi TF sau nu) si sa sa fac un backtest simultan cu toate 4 pe acelasi cont. faza 2 : atat in back cat si in live optimizatorul regleaza singur nr de loturi pentru fiecare EA in functie de rezultate, starea generale a contului , etc. astfel incat EqC sa fie cat mai "frumoasa" ( alocare automata de resurse intre strategii) caz 2 : (sa zicem ca ...) Am dezvoltat un EA fenomenal si vreu sa il aplic ( cu modificarile de parametri respective) pentru 5 instrumente ( cu acela…
Ultimul răspuns de didina, -
Cine are grija ca partile implicate intr-un contract de tip call option sa isi respecte obligatiile?
de BogdanX81- 3 răspunsuri
- 8,1k citiri
Conform art. 11 din Regulamentul nr. 4 al SIBEX, optiunea call este contractul standardizat care dă dreptul cumpărătorului opţiunii ca, până la sau la scadenţa contractului, să cumpere activul suport la preţul de exercitare, în schimbul primei plătite vânzătorului la încheierea tranzacţiei, vânzătorului opţiunii "call" revenindu-i obligaţia de a vinde activul suport dacă opţiunea este exercitată; Cu privire la aceasta ultima parte am o intrebare. Ce se intampla daca vanzatorul nu-si executa aceasta obligatie de a vinde activul suport (daca e posibil sa nu fie executata)? Avem urmatoare situatie drept exemplu: pana la scadenta contractului, vanzatorul isi vinde tot a…
Ultimul răspuns de xtrade4, -
- 1 răspuns
- 7,1k citiri
Am o gramada de nelamuriri vis-a-vis de forex, de managementul contului, etc Unii mi-au spus ca pe demo e mult mai usor ca pe real. Altii mi-au spus ca e "same shit, dar banii sunt pe bune" 1. Exista taxe? Ma refer, la taxele cand faci o depunere, sau cand faci o retragere. 2. Statul se atinge de banii tai? 3. Ce inseamna (platforma metatrader 4 pentru android) swaps, taxes, charges (initial cand deschizi o pozitie sunt 0, toate 3)
Ultimul răspuns de Proximus, -
Am obtinut rezultate diferite testand aceasi strategie cu brokeri diferiti. Cum imi dau seama care rezultate sunt "adevarate"? 1 2 3
de didina- 27 răspunsuri
- 50,8k citiri
Cer iertare daca abordez o tema care este posibil sa mai fi fost discutata (link , pls !) dar sunt in impas . Dupa ce am incropit cateva EA m-am apucat sa le testez pe date istorice . Surpriza de proportii : pe datele fiecarui broker rezultatele sunt altele ( foarte diferite !) Nu vorbesc despre diferenta intre rezultatele pe backtest si pe live ( am inteles ca e o tema de de discutii recurenta, am inteles si ratiunile). Este vorba despre rezultatele pe backtest (Open prices only) in cazul folosirii datelor istorice oferite de diversi brokeri. Am testat Admiral (cont live si cont demo =culmea este ca difera intre ele !! ) FXCM, si Vantage FX. Pe linga faptul ca datele is…
Ultimul răspuns de Proximus, -
- 3 răspunsuri
- 14,5k citiri
Buna ziua , As vrea sa atasez cate un EA (diferit !) pe EURUSD M1 si pe EURUSD M30 , dar sa nu am nici un EA atasat pe celelalte TF ale perechii. Sau altfel formulata intrebarea : cum sa fac pentru a atasa un EA pe un singur TF chart al unei perechi ? Acum , daca deschid , sa zicem , chartul de M1 si atasez un EA , il regasesc atasat pe toate TF -urile aceleiasi perechi . Multumiri anticipate !
Ultimul răspuns de Apollo, -
Cum pot in MT4 sa folosesc alte timeframe-uri decat cele standard (ex. 45 minute, 90 minute, etc)?
de thereau- 3 răspunsuri
- 27,5k citiri
Buna ziua, Am auzit ca s-ar putea introduce in MT4 mai multe time frame-uri, de ex: 45M, 90M, 120M. Am citit pe alte forumuri doar ca nu prea am inteles iar la unele am citit in alte comentarii k mergeau offline. Ma poate ajuta cineva va rog! As aprecia, multumesc anticipat!
Ultimul răspuns de thereau, -
- 9 răspunsuri
- 17,2k citiri
Salut! Foloseste cineva stirile in tranzactionare? Lamuriti-ma si pe mine cum afla unii asa de repede stirea si cum isi dau seama de efectul ei in piata. Eu incerc sa stau departe cand vad pe calendarul economic o stire cu impact asupra monedei pe care o tranzactionez dar m-a prins de cateva ori si i-am simtit puterea.Presupun ca voi stiti mai multe si probabil unii au si o strategie in privinta asta. Ms! PS. In ultima vreme m-am axat numai pe o pereche valutara: EUR/USD, din cauza faptului ca acolo am spread-ul cel mai mic.Exista vreo regula impotriva faptului ca tranzactionez o singura pereche valutara?
Ultimul răspuns de tavi_star, -
- 7 răspunsuri
- 26,5k citiri
Pentru ca s-au facut ceva modificari legate de modul de functionare al forumului, cred ca este nevoie sa explic aici cum functioneaza totul. In plus, o sa explic tot aici si ce inseamna acei termeni aparant ciudati pe care ii vedeti in meniul principal.
- 2 răspunsuri
- 21,3k citiri
Salut. Am o oarecare strategie bazata pe divergente date de indicatorul RSI si trebuie sa calculez un SL dar pentru asta am nevoie sa stiu care este formula indicatorului RSI. Pe google am gasit <a href="http://romania-forex.ro/analiza-forex/analiza-tehnica/indicatori-tehnici/relative-strength-index-rsi/">asta</a> deoarece rezultatele in engleza nu prea m-au lamurit. Insa dupa ce am aplicat formula nu imi da aceeasi valoare din MT4. Conform link-ului de mai sus, RSI = 100 – [100/(1+RS)] unde RS(n) = AVup/AVdown AVup – valoare medie a preturilor de inchidere calculate pentru perioada n, care au fost mai mari decat cele anterioare. AVdown – valoare medie a pre…
Ultimul răspuns de LuceNera, -
- 13 răspunsuri
- 8,7k citiri
Cat timp trebuie testata o strategie pana iti dai seama ca functioneaza? Am atasat si un statement, si nu vreau sa ma laud cu el pentru ca oricum e pe demo si doar o saptamana de tranzactionare. DetailedStatement2.htm
Ultimul răspuns de Deltatrade, -
- 16 răspunsuri
- 43,7k citiri
Daca ai vinde un miliard de dolari cand piata nu se misca mai deloc adica cand este volum foarte mic ar misca pretul cu cativa pipsi ?
Ultimul răspuns de LuceNera, -
- 27 răspunsuri
- 68,1k citiri
Buna ziua. Sunt la inceput de drum in forex, mi-am deschis un cont demo, si am urmatoarea intrebare: Sa zicem ca cumpar Oil (petrol) si dupa un timp eu nu vreau sa-l mai vand, sa zicem ca intru pe pierdere la vanzare, si ma decid sa nu-l mai vand, si vreau sa scot cantitatea de petrol in realitate, merg cu canistra iau cantitatea de petrol si o duc la tara la bunica-mea sa faca focul la iarna in soba, ii si spun ca e de pe piata forex !! Cum intru in posesia bunului cumparat, oricare ar fi el ?
Ultimul răspuns de danpav86, -
- 1 răspuns
- 19k citiri
Ca sa nu fie categoria goala m-am gandit sa sparg eu gheata cu o intrebare - si in mod aparent inevitabil un raspuns. In fiecare vineri vin in facultate vin niste baieti care fac trading for a living si tin o sesiune de trading live. E pentru studentii de la master dar au gasit loc si pentru mine. Nu e cine stie ce smecherie insa e un mediu in care se discuta despre trading si in care multi se lovesc pentru prima data cu capul de grafice (studenti la master care vor sa intre in asset management... chiar dezamagitor). Care-i treaba cu nfp-ul a fost una dintre chestiunile discutate vinerea asta (cam ca in fiecare vineri cu nfp de altfel). Ma gandesc ca e o intrebare buna…
Ultimul răspuns de Criodi, -
- 0 răspunsuri
- 5,4k citiri
Intrebari si raspunsuri Avem o sectiune noua, cu potential, si n-as vrea sa se transforme intr-o alta zona de discutii generale unde fiecare isi da cu parerea despre orice. Categoria se cheama Intrebari si Raspunsuri si mi-ar place sa o vad umplandu-se de intrebari inteligente si raspunsuri elocvente. Nu exista diferente majore intre aceasta sectiune si celelalte. Totul se desfasoara inca sub forma de topice unde initiatorul pune titlul si primul mesaj si ceilalti vin dupa el. Diferenta e ca aici initiatorul poate alege cel mai potrivit raspuns, iar asteptarile noastre sunt ca initiatorul sa puna strict intrebari pertinente iar ceilalti participanti sa incerce sa ofer…
Ultimul răspuns de Criodi,
-
Statistici Forum
2,8k
Total subiecte39,3k
Total postări -
Statistici Blog
52
Total Bloguri412
Total Intrări -
Statistici Membri
-
Cine e online? 0 Membri, 0 Anonim, 59 Vizitatori (Vezi listă completă)
- Nu sunt utilizatori înregistrați conectați acum