Sari la conținut

netinvestmen

Traders
  • Număr mesaje

    37
  • Înregistrat

  • Ultima Vizită

  • Zile Câștigate

    1

Postări postat de netinvestmen

  1. 22.02.2013 GBP/USD

     

    Mergem la o ricoșare de la un nivel istoric de suport. Se vede pe W. Pe D avem un hammer. Pentru asta avem destule semnale posibile: un climax (culminatia vinzarilor), si un posibil shake-out: luarea stoplosurilor cumparatorilor simultan cu inchiderea profiturilor vinzatorilor anteriori.

     

    Intram la retestul nivelului de rezistenta. S-a strapuns activ, cu vol mari, spreadu barului este mare. La retest avem prezenta Ask-urilor. O vedem pe Cumulativ Delta.

     

    Intram incarcati la max cu 3 loturi. Inchiem 2 loturi dupa parcurgerea a 20-30 de puncte.

     

    Succese.

    post-6652-0-97391800-1361539650_thumb.gif

    • Upvote 1
  2. Dupa un concediu mai indelungat, continuam sa analizam VSA-ul in practica.

     

    Incepem cu H1. Pe D si W avem un UP-trend determinat. Cel putin inca nu a aparut semnale slabe de slabiciune bull.

     

    Deci pe H1: dupa o corectie, s-a intrat intr-un flat. Oferta nu avem. Sa fie oare o reacumulare? S-a creat un nivel de rezisenta (dreptunghiul albastru). Asteptam ce se va intimpla.

    La strabatut cu bar de spread mare insotin cu Volume. Asteptam un retest si urmarim Order Flow in Print Tape la futures 6E.

     

    5M: Se confirma un Shake out cu volume extrem de mari. Se inchide la mijlocu barului, insa rezulatul este un mini-flat. Deci se reacumuleaza activul, deoarece Delta Cumulativa creste. Este o tranzactie cu probabilitate relativ mare, stopul deodata sub nivelu 1.3410. Intram in Buy incarcati la max. Urmarim Print-tape-u sa vedem daca initiativa de cumparare domina.

     

    Rezultat: 54 de puncte.

    post-6652-0-27152600-1360756756_thumb.gif

    post-6652-0-90778700-1360756763_thumb.gif

    • Upvote 1
  3. S-a închis 2 contracte la nivelu 1.0232 (16 pipsi) și ultimu - 1.0259 (42 pip). Retestigul REZ-ței nu e calitativ. E însoțit de volume mari. Mai așteptăm și căutăm slăbiciunea urșilor. Cred cu un contract se poate de reintrat în Buy.

     

    PS Mîine e odihnă. E vineri și e plină de noutăți.

  4. Absolut deacord ZEN. Faci analiză pe futures. Cu Volume, și tot restu. Tranzacționezi spot. În perioadele liniștite spot și futures sunt în corelație. Eu de exemplu scalpez futures, că acolo bine se primește, iar spot, cînd se poate de cizelat strategia, cu volume mai mici.

     

    Cosmin23,

    Da... piețile sunt fractalice, ciclice. Unii mai spun că și metafizice. N-am nici o părere.

  5. Blocul de știri negativ (!) de la începutul zilei din Australia, nu a fost sondat cu căderea dolarului australian. Nici nu seamănă a fi chiar un shake-out. Faza acumulării pe fon, se confirmă. Însă trebuie să vedem cum începe Chicago sesiunea aceasta. Aici putem să ne așteptăm la manipulări.

    post-6652-0-61839500-1349330430_thumb.gif

  6. Se observă o acumulare a activului. Prețul e într-un range orizontal, situat desupra unui nivel de rezistență important, istoric. Asta se vede bine pe Daily. Cele mai multe contracte s-au tranzacționat într-un pseudo up-trast. Spreadu- mai mare decît mediu. Volumes- extrem de mari (pe locu 3, din ultimele 6 zile). Închiderea barului- în treimea de sus al spreadu-lui. Delta cumulativă- crește.

    (Se vede cumpararea în josu up-trust-ului, la ceasul 9, la volumele cele mai mari. Fișieru 2 .bmp) Cine mai cumpara așa mult la Low-uri, iar prețul se menține tot acolo???

    Dacă smarții cumpăra acum atunci avem 2 scenarii:

    1. Dacă se sparge REZ cu un bar de spread mare însoțin de volume, așteptăm retestingul de cerere a acestui nivel, cu un bar de spread mic, cu volume mici, și intrăm în Buy.

    2. Va fi mai întîi un shake-out, pe tot diapazonu SUPP-ului, și mai apui up-trendu.

     

    Da, desigur, mai să uit. Este și al treilea scenariu, cînd se anulează acumularea, apărînd multă ofertă. Nici pe 26 iulie n-a fost, nici pe 6 septembrie...poate n-a fi nici acum. :-S

     

    PS Urmărim știrile si situațiile pe meleagurile Australiei.

    post-6652-0-87131500-1349302217_thumb.gif

    aud.bmp

  7. Să mă dau și eu cu opinia.

    1. Nu cred că e bun să ne punem scop să facem % anumite pe lună. Trebuie să avem scop să facem traid-uri calitative. Și un traid în minus poate fi calitativ, dacă e cel mai minimizat și rațional.

    2. Intrarea in poziție de fiecare dată, e cu diferită probabilitae a rezultatului (cel puțin în sistema mea trading). Așa că, eu văd lucrurile mai flexibile din punctul ăsta de vedere. Adică, avem probabilități foarte mari, mari și mici. Asta duce la :

    3. Intrări de o așa cantitate de loturi, ca ulterior să închidem o parte din poziții, iar restul pozițiilor să corespundă axiomei "Dați voie profitului să crească".

    Ex.

    Dacă sistema de trade ne spune că avem o probabilitate foarte mare, cu un stop mic (cel mai mic) intrăm cu 3 contracte. După o parcurgere în favoarea noastră măcar 2:1 închidem 2 contracte. Ultimu îl punem la "fără pierderi".

    Dacă sistema de spune că probabilitatea e mare, intrarea în 2 contracte. Ș.m.d.

    Intrarea cu cele mai multe loturi (cea mai probabilă) trebuie să aibă un stoploss de 2-5 % din depozit. După niște serii de stop loss-uri trebuie să vă țineți pe picioare.

  8. Mister Black 100%. AMP- sigur și accesibil. Deschide un cont de 500, dar treb de văzut ce instrumente include într-un așa cont. Ai acces la Time&Sales, Volumes, DOM etc, și mai deschizi paralel un cont mini la dealer, și te înveți pe el. Tot de vreo 500, tranzacționînd cu 0.1-0.3 lot. Important să fie cont real, nu demo. Numai așa pui în calcul factoru psihologic. Cu timpu treci cu totu pe futures.

  9. Deschide un cont demo de la Mirus cu NinjaTrader. Studiaza S&P 500 (tickeru ES) și Euro de exemplu (tickeru 6E). Platforma Ninja e foarte ușoară. La Mirus au o mulțime de prezentări. Și dacă deja cunoști și agro-instrumente ele trebuie să fie acolo, în demo versiune.

  10. Indici, S&P 500 mini (ES), DAX30 (FDAX), Nasdaq-100 (NQ). Valute Euro (6E), Dollar australian (6A), Poundu britanic (6B)

     

    Succese :D.

     

    Da cei de la Mirus au comisioanele mai mici. Cei de la ITG-Direct au instrumente mai variate, au o școală bună. Era o perioada, făceau cursuri de webbianre cu eliberarea certificatului de NFA. Costa peste 1000 dollari, dar se merita.

     

    PS Apropo, comisioanele plătite la brokeri futures (din rulaj) nici NU se compară cu cele plătite la fiecare intrare (!) la dealeri. Dealerii oferă doar (!) depozitu mai mic la intrare, asta doar presupune că vei tranzacționa împotriva lui, sau cu cineva din sistemul lui, dar NU trecut prin rigorile bursei.

  11. Stimate Bogdat, ei sunt brokeri futures derecți la bursă, nu dealeri. Reglamentați de CFTC, NFA. Dacă dorești cu adevărat să tranzacționezi profesionist ai nevoie de intrare directă la bursă, cu informație utilă (!), Open Interes, Volumes, Delta, DOM, COT-report. Aici nu vei avea spreaduri, care la intrare primești deodată minus.

     

    PS Apropo, și eu acum mă uit la grîne, boboase, porumb. Îmi par destul de prognozabile.

  12. Alssex, Cosmin, e bine ce spune Sam. Dar el se referă doar la price-acrtion. Pe cînd adevărtul barometru a depistării cererii/ofertei o are prise-action , Level (Time&Sales) și DOM-u !

    1. Cînd ne apropiem de un nivel de cerere, încep a se printa Ask-urile in Time&Sales, și dacă mai sunt însoțite de multe contracte (Volume-crește), atunci fii sigur că cererea e sănătoasă.

     

    2. Cînd începe cererea adevărată, oferta e "relativ lichidată". Asta se observă în DOM (Level2). Limit Orders pe Ask îs "puține", iar Market Orders îs în ambundență, astfel Limit Orders pe ask nu pot acoperi Marketurile.

     

    3. Cînd un nivel este străbătut (ca exemplu ești în pădure și vrei să treci printr-un rînd de tufari deși, ce faci? Îți i-ai avînt.) atunci aceasta este însoțit de creștere a Volumes, și apoi retestingu acestui nivel la Volume scăzute.

     

    PS. Doar accesu la Volume/PriseAction ne poate da o viziune clară asupra cererii și ofertei.

  13. Nu imi bat joc de tine, trebuie doar sa gasesti zonele in care cererea este mai mare ca oferta( demand) si respectiv zonele in care oferta este mai mare ca cererea( supply) si sa tranzactionezi acolo ( sa joci ). Doar e o piata nu ?

     

    Și care e criteriu unde vezi că cererea e mai mare ca oferta Cosmin23?

  14. Orice nu s-ar fi întîmplat, crede-mă NU asta e premisa pentru care a fost un rally ;) . Deobicei analiștii găsesc explicație după (!) eveniment. Știrile în masă sunt pentru alt-de-mine și de tine :) Acumularea contractelor se observă pe fonu perioadei precedente. Da, e necesar să fim atenți la știri, la rapoartele financiare, să nu nimerim sub vreo avalanșă, dar să căutăm pricina... e pierdere de timp. Naivi vom fi să credem că nu este info de inside pentru cei mari de pe piață. Totu are un preț.

    • Upvote 1
  15. Pentru a-i proteja și concomitent a-i înmulți, în așa vremuri de instabilitate, nu prea s-ar primi. Ori privatizezi terenuri, imobile sau cumperi lingouri de aur investițional pentru a proteja, ori muncește, speculează la piețele financiare pentru a înmulți. Mai poți investi în utilaje de producție, cu toate că...în depresie economică nu știu cui le-ai vinde utilajele. Pîna la urma aurul fizic va reveni ca echivalent de schimb.

  16. Ponderosa, dacă aștepți o recomandare, (și e una bună, te asigur), de ce nu tranzacționezi ca un adevărat profesionist pe piețe REGULATE, cum ar fi stocks, futures, options. Îți permit mijloacele. Așa că găsește un broker bun (îți pot recomanda unul bun și cu reputație), nu Dealer ca orișicare bancă. S-a mai spus pe aici, că toți dealerii sunt țepuitori. Ei 9/10 din informația utilă n-o arată. Tu pui miză impotriva lor.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.