Sari la conținut

Strategie simpla de reversal la h4/daily

Postări Recomandate

Cu noile date am renumerotat undele.E putin diferit de primul desen, dar daca pretul trece de 143.638, atunci ramane valabil primul desen, desi eu ii dau mai multa incredere desenului acesta.

Mai avem putin pana finalizam corectia iv si vm pleca intr-o impulsiva, pentru finalizarea lui 3 (rosu)

post-1335-1227588573_thumb.jpg

Editat de MarcoTrader2007
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Semnal de sell la EUR\USD.Din cate vad eu si-a revenit piata.

Avem o divergenta clasica pe stochastic, si un pattern clar si mare de reversal.Deci ne aflam in unda 4 (rosu)

As vrea sa se faca niste analize incluzand si volumele. :P

Sunt curios cum se interpreteaza practic.

post-1335-1227628210_thumb.jpg

Link spre comentariu

as zice ca asa (desi e alta pereche :P ): uita-te la candela din virf, ce putem spune despre ea?

- forma: spinning top

- range, sau price spread (cum il denumeste VSA, de fapt distanta dintre high si low): mare in raport cu barele alaturate.

- volumul corespunzator: face un virf, se vede clar ca e mult mai mare decit toate volumele precedente; asta inseamna ca activitatea pe candela respectiva a fost foarte intensa. daca trendul in sus ar fi fost sustinut, atunci ar fi trebuit sa vedem o candela bullish cu inchidere aproape de maximul ei.

in conditiile astea, cred ca tabloul e clar: baietii au impins pretul in sus ca sa ia stopurile, si acolo si-au inchis ordinele buy (sau in orice caz au incasat o parte serioasa din profit). e posibil ca pretul sa mai mearga in sus, fie pentru un test al noului maxim fie pentru un nou maxim, dar parerea mea e ca o sa mearga din inertie si orice urcare e o oportunitate de a adauga noi ordine short.

cel mai probabil o sa vedem un 141.60, si de acolo, daca le convine, o sa trimita din nou pretul in sus.

Sunt curios cum se interpreteaza practic.

post-1398-1227629364_thumb.jpg

Editat de Scrat
Link spre comentariu

Interpretarea mea e mai simpla, in acord cu ceea ce am pictat sambata seara si cu ce a postat Marco mai sus (bravo Marco, felicitari!, ma bucur sincer ca ai deprins logica)

Poza atasata sper sa fie elocventa ptr. h1, h4, daily (avem de acum incolo h4 corectiva, h4 impulsiva, ptr. final daily sus)

Ptr. neclaritari, reply

post-1465-1227631035_thumb.jpg

Link spre comentariu

Mai era o conditie pe care a mentionat-o Manu in posturile anterioare.Cum ca lumanarea are o distanta mare intre High si Low, dar piciorusul de la Volum este mic, semnificand faptul ca acolo s-a bagat Big Shark sa mature SL-urile.Am tot cautat pe MT un asemenea caz dar n-am gasit.Oricum din cate am inteles volumul de la broker este reprezentat de numarul de ticksi.Volumul real (poate in inchipuirea mea) care este?ce masoara?de unde se poate lua?

Link spre comentariu

@Marco

Volumes de fapt indica marimea tranzactiilor din piata. Cati traderi exista si ce sume sunt vehiculate.

Putini traderi si sume mici indica volatilitate extrem de mica.

Traderi mari (institutii mari financiare) si tranzactii importante ca marime implica Volumes ridicat, trend puternic, volatilitate ridicata.

Link spre comentariu

O regula de baza a volatilitatii este ca dupa o perioada volatilitate extrem de mare, urmeaza zile cu volatilitate redusa (si invers). Asadar deoarece azi si 2,3 zile in urma a fost volatilitate uriasa, urmatoarele zile or sa fie cu miscare in range.

Asociem asta si cu sarbatorile la americani (Thanksgiving Day, etc) si zilele urmatoare ne luam vacanta... :P

Link spre comentariu

Vizitator
Acest subiect este acum închis pentru alte răspunsuri.
  • Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.