Sari la conținut

USD/CAD


iordaki

Postări Recomandate

In schimb cei care au mers dupa pinbaruri pentru short acum stau foarte bine :sad:

 

post-2415-127176984783_thumb.gif post-2415-127176985167_thumb.gif

 

Daca ai intrat short pe acest Pin-bar, ai fost ajutat si de comentariile BOC, care a sugerat viitoare cresteri ale ratei dobanzii pe CAD (ton hawkish), ducand la intarirea rapida a CAD-ului.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...

Un pinbar pe graficul daily. In ziua respectiva miscarile au fost sustinute de volume mai mari.

In acelasi timp se pare ca s-a format o divergenta clasica pe 4h iar fractalul down de aici coincide cu minimul pinbarului daily.

 

O spargere a acestui nivel s-ar putea sa fie urmata de o miscare de 100-220 de pipsi.

post-2415-127486992594_thumb.gif

post-2415-127486993069_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Apropo de DIVERGENTE :

 

Din cate am observat eu, de pe la jumatatea trendului, Oscilatorul o ia in sens contrar Pretului (apare Divergenta clasica/ascunsa), in cele din urma (de cele mai multe ori) si Pretul ia directie oscilatorului, incepe un nou trend (sau minitrend), pe la jumatatea acestui nou trend Oscilatorul isi schimba directia, etc.,etc. Adica Oscilatorul este aparent inainte Pretului cam cu jumatate din lungimea trendului. Urmarind Pretul ar fi suficient, parerea mea.

 

Nu cumva Divergentele astea sunt un surogat ? Ce parere aveti ? No offense, man.

Editat de dannad
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators
Offtopic

Divergentele se formeaza pe oscilatori de genul lui Stochastic ca sa dau un ex. Ei bine, stoch ce calculeaza ? cat de apropape este closeul curent de highul perioadelor stabilite de user(pt High/low si nu Close/Close, dar principiul ramane acelasi si acolo) El are si un pic de lag, in sensul ca valoarea de pe bara curenta este o valoare medie a ultimelor 3 bare.(daca utilizatorul pune 3 la slowing) Bun, acestea fiind stiute, a determina valoarea unui stochastic se poate face si din ochi cu o acuratete destul de mare. Iar cand vine vorba de determinat divergente, cam pentru orice swing se poate gasi o perioada si un slowing care sa produca o divergenta acolo. Asta daca ai doua swinguri diferite, bine definite. Numeri barele de high-ul curent pana la cel precedent, pui perioada la stochastic numarul de bare-1 sau 2 etc astfel incat stochasticul curent sa arate o valoare cat mai aproape de 100, iar stochasticul de pe ultimul high sa se muleze si el si sa arate o valoare cat mai mare a indicatorului. Astfel obtii doua valori ridicate ale indicatorului, iar tot ce iti ramane de facut e sa te uiti si la diferenta dintre swinguri. De f multe ori vei putea sa gasesti divergente intre anumite swinguri adaptand stochasticul. Nu zic ca merge pentru toate swingurile, nu am facut vreun studiu de amploare in ceea ce priveste divergentele, dar luand in considerare logica dupa care se calculeaza stochasticul, in mare, ceea ce am spus eu se poate face.

Teoretic asta inseamna ca stochasticul de o anumita perioada va arata din cand in cand divergente pentru ca atunci se nimeresc conditiile favorabile lui, iar in situatiile in care acel stochastic nu arata divergenta, probabil e un alt stoch de o alta perioada care o arata acolo.

Nu sunt un expert al oscilatorilor si al divergentelor, insa urmarind logica din spatele indicatorilor nu am reusit niciodata sa le gasesc utilitatea. Nu imi arata absolut nimic din ceea ce nu vad pe grafic. Cu un pic de antrenament si cu cateva cunostinte legate de formula indicatorului probabil ca poti sa realizezi intotdeauna daca ai o divergenta intre doua swinguri sau nu. Si daca am ce ? De ce s-ar vinde acolo ? Ca sa format divergenta ? Hmm...

@dannad
Acum fiecare e liber sa judece si sa perceapa piata in felul lui. Nici nu s-ar putea altfel. Sunt altii, precum dirzuandreiovidiu, care au succes urmarind astfel de divergente. Eu unul nu as fi in stare sa o fac. Ce am scris mai sus sunt cateva dintre argumentele proprii contra. Acum ar putea sa vina dirzu si sa iti ofere argumente pro. In final daca gasesti oscialtorii si divergentele lor un mod profitabil de a face trade depinde numai de tine. E la fel pentru orice metodologie.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Offtopic
Chiar nu inteleg de ce va plac offtopicurile atat de mult. Suntem intr-un post in care vorbim de analize pe usdcad. Se putea da lejer copy paste la postul meu si deschis un alt topic in care sa dezbatem divergentele... daca vreti pot crea eu un astfel de thread din offtopice :|


revin la subiectul topicului. ziceam de o miscare in jos de minim 100 poate chiar 220 pipsi. cei 100 au fost atinsi si a ajuns la un nivel de suport important. pentru cei care nu au inchis inca as avea doua alte targeturi in vedere: 1.048 si 1.04

post-2415-12749547672_thumb.gif

Editat de sian
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • 1 lună mai târziu...
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.