Sari la conținut

Criza Financiara in lume


harif

Postări Recomandate

Intalniri la varf g7, g20 si liderii politici UE la Paris.

In principiu s-a luat decizia ca toate statele implicate sa devina co-proprietari ai bancilor; sa garanteze depozitele bancare si eventual chiar liniile de credit intre banci. Nimic nou sub soare; doar ca s-a oficializat nationalizarea in forta a capitalului "privat"...

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...re-bugetara.htm

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...ernamentale.htm

Brusc, bursele si-au revenit, toti oficialii canta in cor ca s-a terminat partea mai importanta a crizei:

http://economie.hotnews.ro/stiri-burse-477...pate-planul.htm

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_b...-financiare.htm

Probabil urmatoarea etapa e sa salveze firmele private, cumparandu-le.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ia uitati cat banet aici:

http://www.realitatea.net/europa-este-gata...ile_365396.html

1500 de mld. de euro disponibili...

Inchipuiti-va cate s-ar fi putut construi cu atata banet.

 

Zice acolo:

Ţările mari din Uniunea Europeană (UE) şi-au publicat, luni, planurile naţionale de salvare a sistemului bancar, care prevăd, în total, acordarea a circa 1.500 miliarde euro pentru recapitalizarea băncilor sau garantarea finanţării.

A vazut careva "planul"? Unde a fost publicat? Cica e un plan in 5 pcte. Dar nici un ziar, post TV nu zice care ar fi pctele alea.

 

In fine, minciuna prin omisiune si manipulare cat cuprinde. N-o sa mai scriu aici ca sa nu va panichez aiurea; are cine s-o faca.

Sunt curios ce ne mai pregatesc "liderii"; si cu multa parere de rau, cati or sa mai sufere ptr. tampeniile lor.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

exact aceeasi reteta ca peste ocean. planul salvator s-a aprobat, se lucreaza deja la el, nimeni nu stie ce inseamna si cum se aplica si nici macar cum sa-l interpreteze, dar oameni suntem asa ca s-a lasat loc suficient pentru interpretari ca sa nu se impiedice baietii in niste cioate legislative si sa nu mai poata cara bidoanele cu lichiditati in garajele cui trebuie.

dow jones et comp au avut azi un bull run fain (1000 de puncte pe dji). azi e bank holiday in US... asa ca va dati seama ce inseamna de fapt acest bull run.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

in weekend m-am uitat peste site-ul acesta: http://www.chrismartenson.com/, si va recomand in special http://www.chrismartenson.com/crash-course

poate il stiti deja, poate nu... contine suficiente lucruri interesante si m-am gindit ca e instructiv pentru cine nu intelege criza actuala.

distractie placuta!

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Isărescu la frizer

 

Isărescu la frizer. Tzâc, tzâc,tzâc! Frizeru: Domnu Guvernator, cum mai merge economia? Isărescu : mm, bine… Tzâc, tzâc,tzâc! După câteva minute Frizeru: Domnu Guvernator, cum mai merge economia? Isărescu : mm, bine… Tzâc, tzâc,tzâc! După câteva minute.. Frizeru: Domnu' Guvernator… Isărescu: Auzi, da ce mă tot intrebi? Frizeru: Păi când vă întreb vi se ridică părul şi il tai mai bine!!!

Editat de tavi_star
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Ha ha ha, ce betoooonnnn! Râd ca prostu si se uita astia din birou la mine... "Iar a luat-o pe ulei farangul..." (asta sunt eu, inseamna "strain", dar in traducere textuala e un fel de "faţă palidă", asa ii numesc ei pe astia albi). Ha ha ha haaa.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

  • Moderators

Marea mea curiozitate in momentul asta este daca voi reusiti sa faceti bani la cum se misca acum piata? Eu nici macar nu prea incerc...

Eu unul nu... Poate de aia sunt si asa pornit pe hartza, pe topicele inrudite. La ATC, Stitch sta degeaba de vreo saptamana, semn ca si el a sesizat ca piata e nasoala zilele astea. Iar eu stau cu ochii pe G/J si tot incerc sa il prind long, sa bag un carry. Ieri dimineata am incercat niste euro, si am pierdut vo 50 de pipsi. Dar in mare nu pot sa mai urmaresc altceva decat G/J, m-am blocat pe el, stau cu limba lipita de Stitch si de chartul de la GJ, il tot astept sa reia tranzactiile, indicatorii s-au intors toti in directia "da!", doar unul mai spune "nu!", si anume, el asteapta acum sa scada ADX D1 sub 40. E foarte aproape, il "simt" ca o sa se intample azi-maine, de aia nu ma pot dezlipi de GJ, si mi s-a pus pata ca trebuie sa intru carry. Nici nu mai pot gandi la altvceva. Am scapat ocazia sa intru long la 167 si sa fac 1500 de pipsi in doua zile.. un motiv in plus de frustrare.

 

Grrrr....

 

De obicei in momentele astea e bine sa inchizi tot si sa iei o pauza de cateva zile. Relax. Dar cine poate?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Musulmanii propun occidentalilor un sistem financiar nou in locul capitalismului

 

Criza actuala a demonstrat "necesitatea de a face o schimbare radicala si structurala a sistemului financiar mondial (...), iar sistemul economic bazat pe preceptele islamului ofera o alternativa care ar putea reduce riscurile", a declarat decanul Facultatii de Studii Teologice de la universitatea din Doha, Hatem Al-Naqrachaoui, potrivit NewsIn.

 

"Bancile islamice nu cumpara credit, ci genereaza bunuri concrete (...), ceea ce le pune la adapost de dificultatile cu care se confrunta in prezent bancile americane si europene", a explicat, la randul sau, directorul general al Qatar International Islamic Bank, Abdel Bassat Al-Chibi.

 

Sistemul financiar islamic se distinge de capitalism in primul rand din doua puncte de vedere. Pe de o parte, bancile islamice nu au dreptul sa acorde credite cu dobanda (riba), asimilate cu camataria si specula. Pe de alta parte, difera impartirea riscurilor si profiturilor intre banca si client. Astfel, aceste institutii financiare ofera produse alternative, ca Ihara (asemanator leasingului), Musharaka (participatie) si Murabaha (impartirea profitului). Astfel, Murahaba permite antreprenorului sa nu contracteze un credit cu dobanda: banca ii cumpara produsele de care are nevoie, i le livreaza si imparte cu el beneficiile.

 

In decurs de 30 de ani, numarul institutiilor financiare islamice din lume a depasit 300, respartizate in peste 75 de tari. In total, activele lor depasesc 300 de miliarde de dolari si cresc, in medie, cu 15% pe an.

ntervenind intr-o conferinta recenta, la Doha, teologul influent Youssef Al-Qardaoui a laudat meritele sistemului islamic. "Prabusirea sistemului capitalist, bazat pe specula si pe hartie, nu pe schimbul de marfuri pe piata, este dovada ca filosofia economica islamica" este superioara, a afirmat el. "Toata bogatia este a noastra (...) tot petrolul sau aproape tot apartine poporului musulman, si avem o filosofie economica asa cum nu are nimeni altcineva", a adaugat el, facand referire la tarile islamice care detin o mare parte din rezervele dovedite de petrol din lume, ca Arabia Saudita.

 

In acest sens, un oficial saudit, Suleiman Al-Audah a cerut organizarea unui "summit islamic international pentru a defini cadrul si etapele unei alternative economice islamice". Unii musulmani admit, insa, ca aceasta alternativa nu este operationala imediat.

 

"Teoretic, sistemul economic islamic ofera un mecanism complementar si solid (...), dar, practic, experienta bancara islamica nu este maturizata inca, pentru ca ofera produse limitate, ca Murabaha", a explicat Audah, un musulman moderat.

 

Prudenta sa este impartasita si de egipteanul Fahmi Huaidy, din punctul de vedere al caruia sistemul islamic "ar putea aduce solutii la unele probleme bancare, dar nu poate reprezenta o bagheta magica" pentru a pune capat crizei care afecteaza lumea.

Editat de tavi_star
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Zeitgeist: Addendum

 

www.zeitgeistmovie.com

 

...the world financial system is on the brink of collapse due to it’s own shortcomings. The comptroller of currencies stated in 2003 that the interest on the US national debt will not be affordable in less than ten years.

This theoretically means total bankruptcy for the US economy and it’s implications for the world are immense.

 

In turn the fractional reserve based monetary system is reaching it’s theoretical limits of expansion and the banking failures you are seeing are just the beginning. This is why inflation is skyrocketing, debt is at record levels and the government and FED are hemorrhaging new money to bailout the corrupt system.

 

For the only way to keep the banks going is by making more money.

 

The only way to make more money is to create more debt and inflation.

 

It is simply a matter of time before the tables turn and no one is willing to make new loans while defaults grow as people are unable to afford their current loans.

 

Then the expansion of money will stop and contraction will begin on a scale never before seen.

 

Ending a century long pyramid scheme.

 

This has already begun.

Editat de tavi_star
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.