Sari la conținut

Strategie bazata pe divergente

49 membri au votat

1. 1. Sunteti interesati de analize video din perspectiva acestei strategii?

• Da
      44
    • Nu
      5

Postări Recomandate

Salut, salut! Si bine ai revenit pe topicul tau! :)

Nu am gasit nimic interesant sa postez in seara aceasta, insa as vrea sa propun cate ceva...

Inainte de toate, ar fi interesant sa-mi zici si mie ce parere ai de XAUUSD pe 4h, care o tot tine in divergente de vreo 2 saptamani, iar trendul urca nestingherit.

Apoi ma tot gandeam eu (doar gandit, nimic analizat concret) ca pe contul tau demo numarul tranzactiilor incheiate pe profit este foarte mare (peste 90%) comparativ cu totalul profitului obtinut, care daca-mi amintesc bine este undeva in jurul a 10-15%. Nu ca ar fi putin - pt mine ar fi fabulos de bine - insa incerc sa-mi dau seama din ce vine diferenta: fie datorita faptului ca media de pipsi din tranzactiile pierzatoare este mult mai mare decat media de pipsi a celor castigatoare; multe din tranzactiile castigatoare s-au oprit la BE+1; etc, etc. Cu alte cuvinte daca exista o cale de optimizare nu atat a intrarilor - unde acel procent de peste 90% spune totul, cat al iesirilor sau managementului.

Sunt sigur ca la unele dintre lucrurile acestea te-ai gandit deja, asa ca zi-i o parere pe aici, sa citim si noi.

Bafta!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Salut, salut! Si bine ai revenit pe topicul tau! :)

Nu am gasit nimic interesant sa postez in seara aceasta, insa as vrea sa propun cate ceva...

Inainte de toate, ar fi interesant sa-mi zici si mie ce parere ai de XAUUSD pe 4h, care o tot tine in divergente de vreo 2 saptamani, iar trendul urca nestingherit.

Apoi ma tot gandeam eu (doar gandit, nimic analizat concret) ca pe contul tau demo numarul tranzactiilor incheiate pe profit este foarte mare (peste 90%) comparativ cu totalul profitului obtinut, care daca-mi amintesc bine este undeva in jurul a 10-15%. Nu ca ar fi putin - pt mine ar fi fabulos de bine - insa incerc sa-mi dau seama din ce vine diferenta: fie datorita faptului ca media de pipsi din tranzactiile pierzatoare este mult mai mare decat media de pipsi a celor castigatoare; multe din tranzactiile castigatoare s-au oprit la BE+1; etc, etc. Cu alte cuvinte daca exista o cale de optimizare nu atat a intrarilor - unde acel procent de peste 90% spune totul, cat al iesirilor sau managementului.

Sunt sigur ca la unele dintre lucrurile acestea te-ai gandit deja, asa ca zi-i o parere pe aici, sa citim si noi.

Bafta!

Ai putea sa pui o imagine cu gold, eu nu cred ca il am pe nici o platforma. Am un instrment GLD, dar cred ca e cu totul alteceva. As vrea sa vad ceea ce vezi tu, din prisma ta, intelegi?

Deci, pe acel cont au fost respectate aproape toate trade-urile, daca nu ma insel 3-4 din total au fost intrari eronate. Depinde de la setup la setup, la unele este spatiu de dezvoltare mare, la unele nu prea, si chiar si asa se poate face profit. Stiu la ce te gandesti, ca rr nu este ok. Nu tin sa urmaresc acel lucru. Totusi la intrarile weekly, care au un sl de sute de pips, poate ajunge si la 500 de pips, acolo e vital sa nu gresesti.

Atat timp cat nu ai multe pierderi consecutive un procetaj asa mare al trade-urilor profitabile te aduc pe profit. Ce vreau sa zic prin asta, este ca seria frecventa trade-urilor negative sa fie foarte mica si cea a tradeurilor pozitive foarte mare.

Sper ca te-am lamurit cat de cat. Daca nu, revino.

Succes.

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu

EUR/JPY update

4H:

Divergenta bearish hidden, retrace 88.6 fibonacci, posibila incalcare a liniei de trend (in caz contrar nu vom declansa short).

SL: 126.61 (pozitie asigurata la +1 pip)

ZM: 126.16 (S1 - linie rosie)- NIVEL ATINS

TP1: 124.75 (FE 61.8)

TP2: 123.07 (FE 100.0)

TP3: 120.36 (FE 161.8)

post-2510-12711227124_thumb.png

Tranzactia #171735634 poate fi gasita pe contul de tranzactionare de la Ibfx: 2581553 Parola investor: eqe0amt

Multumesc.

Link spre comentariu

EUR/JPY update

4H:

Divergenta bearish hidden, retrace 88.6 fibonacci, posibila incalcare a liniei de trend (in caz contrar nu vom declansa short).

SL: 126.61 (pozitie asigurata la +1 pip)

ZM: 126.16 (S1 - linie rosie)- NIVEL ATINS

TP1: 124.75 (FE 61.8)

TP2: 123.07 (FE 100.0)

TP3: 120.36 (FE 161.8)

post-2510-12711227124_thumb.png

Tranzactia #171735634 poate fi gasita pe contul de tranzactionare de la Ibfx: 2581553 Parola investor: eqe0amt

Multumesc.

Tranzactia s-a inchis nu a mai atins si tp2 ca sa mai putem inchide inca o 1/3 din lot si a rejectat puternic in sus, unde s-a inchis la +1.

Link spre comentariu

gap E/U activ

Eu am intrat pe setupul acesta:

post-2510-127114697901_thumb.png

Peace.

Indrazneata pozitia contratrend mai ales ca acolo ai un suport destul de important cu un maxim anterior din 2 martie. Ai adus-o la BE?

Da, a incasat sl pozitiv.

Link spre comentariu

Ahoe!

Am un kiwi pentru voi in attach! V-ati baga? O aducere rapida la BE+1, un SL pe la 71.90, ne-ar feri de batai de cap. De altfel, zona de management reprezinta si zona unde s-ar putea impotmoli pretul, fiind un trafic destul de intens in zona. TP 1 si TP 2 ar reprezenta tinte viabile daca ar depasi respectiva zona si daca piata ar impulsiona cu ceva pretul in directia corespunzatoare. Desigur ca o divergenta cu un high in jurul a 73,50 ar fi insemnatsfarsitul corectiei pe weekly si un trend down foarte viabil, dar merita incercat si asa!

post-4257-127118496285_thumb.gif

Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.