Sari la conținut

Strategie bazata pe divergente

49 membri au votat

1. 1. Sunteti interesati de analize video din perspectiva acestei strategii?

• Da
      44
    • Nu
      5

Postări Recomandate

merge din divergenta in divergenta si nu a confirmat , cand si cand mai trage cate o lumanare rosie da nu asa cum scrie la carte, iata ca strategia aici da rateuri

Divergenta a confirmat, insa daca nu ai urmarit, am explicat de foarte multe ori, chiar si in clipuri, in cazul divergentelor de tip classic, care apar cu precadere inaintea miscarilor corective, linia de trend se va trasa foarte strans, la fel si zonele de S/R.

post-2510-127171063221_thumb.png

Iar pe volume, nu iau in considerare divergente.

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu-mi dau seama sigur daca strategia functioneaza si pt altceva decat perechi de valute pt ca n-am incercat(imi inchipui totusi ca acesti indici, chiar si agregati fiind, reactioneaza mai usor la fundamental). Pe de alta parte nu ai postat tf-ul superior sa vedem ce se intampla pe acolo.

Eu am o problema cu faptul ca n-as sti prea bine sa spun in ce moment o divergenta este suficient de "matura" (n-am gasit alt termen acum!) ca sa se confirme, in sensul ca in graficul postat de tine divergenta dintre cele doua linii ce marcheaza trendul (pe oscilator si pret) se marea, urmand ca la un moment dat, probabil, sa se confirme puternic.

Si inca o chestie: si acele mici candele rosii pot fi, in ultima instanta mici rezultate ale divergentei.

Un raspuns evaziv.

auzi, in 2008 am luat-o in freza cu divergenta! E/U arata divergente la greu si cadea ca o pana lasata libet se la etaj 10.

Pt mine aceste divergente sunt doar repere nu le tratez ca decizii. ceea ce ai vazut in grafic e DJ 30 la ZI care e exact invers cu E/U din 2008 adica acu creste. Iata un model clar unde aceasta strategie nu poate fi tratata ca o icoana!

De altfel nu e strategie 100% cu sansa de castig, de exemplul Elliott merge cu scenarii dar daca scenariul nu se indeplineste si mergi cu sttopul ca la carte ai sansa sa razi conturi destul de rapid

Sa pui si imaginea cu eur/usd, din 2008, ca sa o analizez si eu, insa am o banuiala ca nu a existat un set de reguli foarte stricte de respectat, asemenatoare celor facute de mine. Nu am inteles foarte clar corelarea EUR/USD cu DJ30 si te rog sa o repeti inca o data, mai clar de data aceasta.

Eu iti garantez ca, daca respecti cu strictete regulile pe care le-am construit, in functie de cele doua tipuri de divergente: classic si hidden, nu ai cum sa nu devii profitabil in the long run.

Multumesc.

Link spre comentariu

Nu-mi dau seama sigur daca strategia functioneaza si pt altceva decat perechi de valute pt ca n-am incercat(imi inchipui totusi ca acesti indici, chiar si agregati fiind, reactioneaza mai usor la fundamental). Pe de alta parte nu ai postat tf-ul superior sa vedem ce se intampla pe acolo.

Eu am o problema cu faptul ca n-as sti prea bine sa spun in ce moment o divergenta este suficient de "matura" (n-am gasit alt termen acum!) ca sa se confirme, in sensul ca in graficul postat de tine divergenta dintre cele doua linii ce marcheaza trendul (pe oscilator si pret) se marea, urmand ca la un moment dat, probabil, sa se confirme puternic.

Si inca o chestie: si acele mici candele rosii pot fi, in ultima instanta mici rezultate ale divergentei.

Un raspuns evaziv.

Functioneaza si pe stocks si futures, chiar mai bine, fiindca acolo se vede exact sentimentul pietii. Cat despre maturitate divergentei, nu ma hazardez sa fac asemenea aprecieri, fiindca linia de trend si prima zona de S/R transeaza clar lucrurile in detrimentul situatilor cand nu trebuie sa intri intr-o tranzactie. Totusi, din cate am observat eu, in jurul orelor 7-8 dimineata, inainte de deschiderea pietelor europene, pot ajunge de cele mai multe ori, la maximul de "maturizare".

Sunt potentiale mari, ca dupa niste corectii mai adanci pretul sa construiasca impulsive de toata frumusetea (in cazul divergentelor hidden), dar si riscurile calculate in pips sunt mai mari, totodata. Insa ca risc mai redus, consolidarile si corectiile foarte mici (23.6-38.2 fibonacci), sunt mai recomandate. Intr-adevar in anumite zone, cum sunt inaintea unei corectii, dar si inainte unui potential impuls, miscarile sa fie relativ mici si, uneori nu reusim sa le aducem la +1, dar nu este absolut nici o problema, daca respectam regulile nu avem de ce sa ne facem probleme.

Link spre comentariu

E corect ceea ce ai desenat tu, ramane doar sa pui linia de trend si, pe urma, sa o si incalce, pentru a declansa un long.

In ce moment consideri tu ca incalca linia de trend. Fa-mi te rog o demonstratie pe chartul propus.

Daca, in schimb, esti sceptic pe o anumite intrare desi conditile au fost indeplinite, atunci cred ca nu e potrivit sa faci trade, ci sa continui sa studiezi, sa iti solidifici cunostiintele si sa treci pe demo, de ce nu...?

Hehe... sunt demult pe demo. Ultima lovitura am luat cu perechea USDCAD (pe care chiar am propus-o ceva mai in urma) cu doar 4 pipsi inainte de intoarcerea trendului. Dar nu-i bai... pierdere planificata! :sad:

Link spre comentariu

E corect ceea ce ai desenat tu, ramane doar sa pui linia de trend si, pe urma, sa o si incalce, pentru a declansa un long.

In ce moment consideri tu ca incalca linia de trend. Fa-mi te rog o demonstratie pe chartul propus.

Daca, in schimb, esti sceptic pe o anumite intrare desi conditile au fost indeplinite, atunci cred ca nu e potrivit sa faci trade, ci sa continui sa studiezi, sa iti solidifici cunostiintele si sa treci pe demo, de ce nu...?

Hehe... sunt demult pe demo. Ultima lovitura am luat cu perechea USDCAD (pe care chiar am propus-o ceva mai in urma) cu doar 4 pipsi inainte de intoarcerea trendului. Dar nu-i bai... pierdere planificata! :sad:

Doar fiindca iti asumi o pierdere, nu inseamna ca poti sa o lasi sa mearga neaparat in stop-loss. O pozitie care face profit si sta un timp considerabil pe profit, este pacat sa se transforme intr-o pozitie neprofitabila. Depinde si de viziunea ta in trade, cunostiinte, mm, starea ta de spirit si de metoda pe care o urmezi.

Editat de dirzuandreiovidiu
Link spre comentariu

Salut!

Cadjpy d s-a dus foarte frumos pana in tp 2, sunt curios daca atinge si nivelul 3 marcat.

Acu' inca o pereche, clasica de data asta, eur usd h4.

Divergenta + pin pe 4 ore (si in formare chiar pe daily), chiar pe ppz 1.34. Cred ca trebuie lasata bara de h4 sa se inchida, dar la o intrare sa-i zicem "blind", cu o manageriere foarte rapida (dupa vreo 10-15 pipsi) ar putea urmari graficul de mai jos.

PS: Conform daily, unde si acolo se poate observa la limita o divergenta, pretul poate urca la nivele mult mai ridicate decat cele marcate. Daca urca pretul pot stabili noi tinte.

Sa vedem!

Bafta.

post-4257-127182947288_thumb.gif

Link spre comentariu

Salut!

Cadjpy d s-a dus foarte frumos pana in tp 2, sunt curios daca atinge si nivelul 3 marcat.

Acu' inca o pereche, clasica de data asta, eur usd h4.

Divergenta + pin pe 4 ore (si in formare chiar pe daily), chiar pe ppz 1.34. Cred ca trebuie lasata bara de h4 sa se inchida, dar la o intrare sa-i zicem "blind", cu o manageriere foarte rapida (dupa vreo 10-15 pipsi) ar putea urmari graficul de mai jos.

PS: Conform daily, unde si acolo se poate observa la limita o divergenta, pretul poate urca la nivele mult mai ridicate decat cele marcate. Daca urca pretul pot stabili noi tinte.

Sa vedem!

Bafta.

Daca s-ar inchide la nivelul actual (maximul candelei precedente unde este prima zona de rezistenta R1), candela curenta, as zice pas, mai degraba desi e posibil ca pretul sa se duca mai sus. Nu m-as hazarda, mai ales ca e divergenta de tip classic si este posibil sa vedem doar o consolidare sau o corectie, de ce nu...? Oricum nu putem stii ce va face pretul daca se va duce totusi mai sus. Treaba buna, oricum, ai facut. Succes.

Link spre comentariu

Mersi!

Am vazut ca cad jpy s-a oprit fix in ultimul nivel trasat, lucru care ar fi adus profit maxim din aceasta tranzactie (din pacate in ultima vreme nu prea am mai tranzactionat nici pe demo pt ca n-as fi putut sa le urmaresc), insa intr-adevar fiber s-a dovedit a nu fi chiar profitabil: l-as fi putut asigura repede la BE, insa nu mi-ar fi luat nici primul profit trasat. Nu-mi explic pe baza a ce incepand cu ora 14.30 euro a trecut ca prin branza de pragul de 1.34 (n-am vazut stiri economice, dar ma gandesc sa nu fie cu vulcanul ala, ceva).

LE: Uitandu-ma pe daily, totusi nu-i prea anormal sa vad down pe euro!

Bafta!

Editat de disident
Link spre comentariu

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.