Sari la conținut

Suporti si rezistente


Postări Recomandate

eu nu stiu de un alt sistem care sa fie profitabil. singurul lucru care conteaza este graficul, si pe el gasesti tot ce ai nevoie. insa trebuie sa intelegi ce se vede pe el.

 

nu stiu daca ai citit "trading for a living" de elder. pentru mine a fost momentul in care mi s-au deschis ochii - si nu ma refer la sistemul lui, "triple screen" parca se numea, ci la modul in care trebuie privita piata si cum abordezi trendul: valul mare, valurile mai mici, valurelele etc.

 

dupa aproape 4 ani de tranzactionat live, pot sa-ti spun ca NU AI CE CAUTA IN TRADING DACA NU FACI CORELATII INTRE TF-URI. la nivelul nostru, fara acces la volumele reale de tranzactionare pe fiecare cotatie (asa cum au de exemplu traderii institutionali), este singurul mod in care putem supravietui in piata. si mai pot sa-ti spun ceva: daca insisti, vei reusi. trebuie doar sa-ti gasesti sistemul propriu, sau modul tau de a privi si interpreta piata.

 

Problema e urmatoarea. Eu pe forum pana acum am testat un sistem cat se poate de simplu (am refuzat pur si simplu sa fie altfel) pentru a vedea daca e profitabil. Ideea era sa pornesc de la ceva foarte simplu si foarte putin profitabil si sa-l imbunatatesc. Dar nu merge. Motiv pentru care trebuie schimbat. Acum acest proces e in derulare.

 

M-am gandit sa folosesc MN, WK, D1. Acum imi pun intrebarea daca sa trasez nivelurile de s/r dupa cum mi se pare mie (cum sunt puse pe-aici, exact cum zici tu, uitandu-ma la prea multe candle-uri in urma), sa fac practic ce face Scrat (mi se pare un fel de 2 bar break mai mult decat idee de suport si rezistenta, dar ma intereseaza mai putin definitiile si mai mult profitul), sau pe amandoua.

 

Ca vrei sa ma ajuti, chiar te rog :biggrin: Ca la alcoolicii anonimi (era o discutie veche prin forum), primul pas e sa recunosti ca ai o problema. Ei bine, da, am o problema.

 

Poate ti se pare ca incerc sa fac un sistem cam "copiat", si pe undeva cam asa e. Problema se trage de la faptul ca sistemul meu "personal" este prost. Si atunci trebuie sa-l modelez cumva (il si depersonalizez intr-o oarecare masura, dar nu am cum altfel).

 

E una din cele mai mari probleme ale mele in trading neincrederea intr-un sistem de tranzactionare. Ma mir cum de a rezistat discutia asta atat de mult.

 

La un moment dat mi-am pus problema corelatului celor 3 TF si tradingului numai a corelatiei dintre ele practic (am intrebat acum cateva posturi cine face asta). Chiar am deschis pozitii asa pe care le-am tinut vreo 2 zile. Habar n-am de ce din moment ce treaba mea e sa tranzactionez pe suporti si rezistente. Si le-am inchis incercand sa revin la suporti/rezistente.

 

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Ei bine, in sfarsit dupa atatea analize am luat un short pe EURUSD de la 1.39, cu SL la 1.42 si de la care ma astept sa coboare cel putin pana in zona 1.345-1.325 (rezistenta weekly, respectiv monthly).

 

Trendul D1 e clar in jos, ca si cel WK, iar pe MN treaba e mai relativa dar putem spune ca e tot down datorita acelui lower high la 1.5 (cel anterior fiind la 1.6).

Editat de andrei_lint
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

directia e buna deocamdata... cind ai ocazia, asigura-l si lasa-l sa mearga.

 

am avut ceva timp la dispozitie si m-am jucat cu graficele monthly pe mai multe perechi. ideea nu imi apartine, dar mi s-a parut suficient de interesanta ca sa va dau un exemplu. graficele MN sunt cele mai mari care se pot vedea pe MT in mod obisnuit. insa ce se intimpla mai sus de monthly? trebuie sa existe si un supra-trend, pe care nu-l vedem... asa ca m-am apucat sa desenez candele anuale, si exemplul de mai jos este pe eur-usd pentru ca pe asta l-am terminat.

 

care sunt directiile pe care le vedem pe acest grafic?

 

p.s. am mai adaugat o poza, in detaliu.

 

Ei bine, in sfarsit dupa atatea analize am luat un short pe EURUSD de la 1.39, cu SL la 1.42 si de la care ma astept sa coboare cel putin pana in zona 1.345-1.325 (rezistenta weekly, respectiv monthly).

 

Trendul D1 e clar in jos, ca si cel WK, iar pe MN treaba e mai relativa dar putem spune ca e tot down datorita acelui lower high la 1.5 (cel anterior fiind la 1.6).

 

post-1398-126495817255_thumb.gif

post-1398-126495894075_thumb.gif

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ce vad eu pe acest grafic - cele doua trenduri sunt:

 

- cel dominant este in sus; suportul e in zona 1.1839 (maxim 1.1639).

 

- cel imediat este in jos, corectiv, dar deocamdata indecis (din punctul meu de vedere, luminarile 2008 si 2009 schiteaza un bull-flag deocamdata). observati ca anul 2009 a avut un close SUB 1.4582, ceea ce sugereaza ca miscarea in jos nu s-a terminat. ne indreptam spre zona de suport, si prima data ma gindesc la minimul anului 2009 - 1.2456; dupa care ma gindesc la minimul lui 2008 - 1.2329; dupa care urmeaza zona 1.1839/1.1639.

Editat de Scrat
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

si acum sa revin cu picioarele pe pamint, calare pe miscarea inceputa la 1.5143:

 

- MN are LL + LH = trend in jos.

- WK are LL + LH = trend in jos.

- D1 are LL + LH = trend in jos.

 

sell pe toate urcarile pina cind ori pretul da in suport (mo - 1.2670, 2009 low - 1.2456, 2008 low - 1.2329 sau ultima zona la 1.1839/1.1639), ori o ia inapoi in sus prin rezistenta (wk - 1.4409, mn - 1.5004).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

un grafic anual si mai frumos: gbp-usd. atit directia dominanta cit si cea imediata (LL + LH) arata in jos.

1.7050 a fost minimul lui 2005, depasit in 2008 si retestat in 2009. cel mai sigur, urmatoarea miscare (adica anul 2010) va fi in jos pina cel putin la 1.4573; pe urma mai vedem daca trendul in jos se continua sau avem o corectie.

 

care confirmare de cadere se va vedea pe graficul monthly... asta e tema pentru acasa.

post-1398-12649625789_thumb.gif

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Buna idee asta cu Yearly. Dar cred ca daca mai e folosit si TF asta pt corelatii in ceea ce priveste trendul nu stiu cate trade-uri mai facem. Dar suporturile si rezistentele ar trebui sa fie foarte importante. Am dreptate?

 

Te rog ataseaza indicatorul ala daca il ai la indemana. Stiu ca e pe undeva pe forum dar nu stiu unde si cum se numeste.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

O linie de trend, chiar si orizontala, trebuie vazuta ca o "zona".

 

Daca breakout-ul "nu tine", trebuie inchis daca se intoarce si trece de "zona".

 

Iar "zona" depinde de ceea ce face Pretul in jurul liniei de trend.

 

Apropo, poti sa ai linii de trend pentru trend major dar si pentru trend minor.

 

Hai ca e simplu.... :biggrin:

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Curiozitatea zilei: sa zicem ca mergi pe buy pe un breakout. daca pretul scade din nou sub nivelul ala de suport si rezistenta il inchizi? Eu as merge catre nu dar vreau sa mai aud opinii :biggrin:

 

daca numai retesteaza fostul suport (acum rezistenta) e o treaba , dar daca scade sub suport, apoi face iar retestari ale zonei fara sa o depaseasca sa fii sigur ca a fost un fals breakout.

de obicei o retestate a fostei zone de suport are loc foarte repede, dupa care pretul continua miscarea up , in cazul nostru.

 

parerea mea. acum poate vedem si idei mai elaborate.

spor

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.