Sari la conținut

Trading the news


Postări Recomandate

Am citit diferite articole despre how to trade on news, si am ajuns la o formula destul de interesanta pe care vreau s-o impart cu voi si sa cer pareri.

 

Principiul de functionare este simplu:

 

1. Te uiti pe calendar ce evenimente vor aparea si le notezi pe cele mai importante, si anume cele care misca cel mai tare preturile.

2. De obicei preturile se misca in tunel. (de ex Bollinger), calculezi extremele lui, adica low si high

3. Cu 50-60 de minute inainte de lansarea stirii pui doua pending orders:

- una bucata buy daca depaseste cu 15-20 pips high-ul tunelului

- una bucata sell daca scade mai mult de 15-20 pips de low-ul tunelului

4. Astepti.

 

Ce parere aveti?

 

LATER EDIT:

 

E o dimineata relativ calma pt. EUR/USD, cu canal mic de vreo 30 pips. Vroiam sa incerc principiul descris mai sus si aici, fiindca de obicei cand se deschide o piata incepe miscarea. Culmea e ca nu ma lasa pe InterbankFX sa dau pending order. Stie careva de ce? E doar de la ei? Sau brokerii interzic asa ceva?!

Nu prea inteleg...

 

LATER EDIT 2:

Daca m-ar fi lasat sa pun pending order pe EUR/USD cum am scris acum as fi cu 80 pips in plus... :tongue:

Editat de Daedalus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 • Răspunsuri 14
 • Creat
 • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Top autori în acest subiect

Imagini postate

 • Moderators

Nu le place de tine, probabil le-ai tras prea multi bani. Pe mine, care mai mult pierd decat castig, ma lasa :tongue:

 

Vezi daca

1. nu cumva esti prea aproape de pretul pietei (fiecare pereche are un "stoplevel" dincolo de care nu poti pune pendinguri, stopuri, targeturi)

2. nu cumva numarul de loturi este "nepermis". (prea mic, prea mare, ori mai mult de 2 zecimale la lot).

3. nu cumva tradingul e oprit (esti conectat la server? primesti cotatii? se misca cursul?)

4. nu cumva targetul si stopul sunt "de partea gresita" a orderului. (ele trebuie sa respecte cotatia la care intri, nu cotatia actuala a pietei)

 

Ce eroare iti da il log?

 

Incearca paper-traderul, daca el poate pune ordere, atunci problema e la tine (calculezi rau ceva, loturile, directia la SL sau TP, etc).

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Nu le place de tine, probabil le-ai tras prea multi bani. Pe mine, care mai mult pierd decat castig, ma lasa :tongue:

 

Vezi daca

1. nu cumva esti prea aproape de pretul pietei (fiecare pereche are un "stoplevel" dincolo de care nu poti pune pendinguri, stopuri, targeturi)

2. nu cumva numarul de loturi este "nepermis". (prea mic, prea mare, ori mai mult de 2 zecimale la lot).

3. nu cumva tradingul e oprit (esti conectat la server? primesti cotatii? se misca cursul?)

4. nu cumva targetul si stopul sunt "de partea gresita" a orderului. (ele trebuie sa respecte cotatia la care intri, nu cotatia actuala a pietei)

 

Ce eroare iti da il log?

 

Incearca paper-traderul, daca el poate pune ordere, atunci problema e la tine (calculezi rau ceva, loturile, directia la SL sau TP, etc).

1. nu

2. nu

3. nu

4. nu

 

Am stat destul de mult sa verific toate astea inca inainte sa postez dar nu era nici una. Habar nu am...

Cat despre strategie ce parere ai?

 

Merci

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 • Moderators

Cat despre strategie ce parere ai?

Este incompleta. Inteleg ca nu ai nevoie de SL, deoarece tu pui doua stop-ordere in hedge, la distanta de 20+20+T intre ele, unde T este lungimea tunelului. In acest caz ai totusi nevoie ori (1) de un TP, ori (2)de o metoda de a muta unul dintre ordere (cel care nu s-a anclansat), ori (3) de a adauga SL orderului anclansat si stergerea celuilalt, caz in care trebuie sa adaugi si o metoda de TSL pentru SL-ul adaugat. Asa cum este, strategia va produce in long-run o pierdere egala cu [10+T/2+Spread] pe fiecare bet, in medie. Do the math. Pot sa iti dau o serie de exemple: 15 ianuarie 09, 20 ianuarie 09, 19 noiembrie 08, 13 noiembrie 08, etc, sunt doar cateva cazuri in care ai fi pierdut bani seriosi cu astfel de setup. Exista de asemenea si ocazii in care ai fi castigat, de exemplu 10 iulie 08. Toate acestea sunt NFP-uri, ori aparitia lui Bernanke pe sticla, ori rate cuts. Ca idee generala, aparitia lui B. pe ecran e "benefica", adica daca cursul sare intr-o directie in urma comentariilor facute de acesta, de obicei miscarea continua zilele urmatoare. Asta se intampla atunci cand omu "scapa" (sau arunca deliberat) informatii surpriza. Toate celelalte stiri sunt CUNOSCUTE dinainte in cercurile de specialitate. De exemplu NFP-ul, este cunoscut cu 2 saptamani inainte de a fi comunicat oficial. Ele produc spike-uri si balbaiala pe curs, care se produce atat inaintea stirii (dar cu amplitudine mai mica) deoarece unii iau pozitii anticipat (aia sunt putini, dar au bani multi), cat si in timpul ei (cu amplitudine maxima, cand intra prostimea care pierde bani) cat si dupa (cu amplitudine medie, dar mai multa balbaiala, cand se retrag banii cu profiturile). Exemplu: 30-31 iulie, 4 august 08 (anul fiscal), 30-31 martie 08 (acolo a fost crima si pedeapsa! uita-te pe grafic). Etc. La toate alea pierdeai bani, la unele chiar daca ai fi avut SL mobil, pentru ca nu apucai efectiv sa il muti, la nebunia care a fost pe piata. In schimb, aparitia lui Tricket sau Bernanke pe sticla (ori alte evenimente surpriza, de exemplu cand au gasit brazilienii petrol nu stiu unde) duce cursul intr-o directie si RAMANE acolo. Cel mai bun exemplu este iesirea lui B. pe data de 22 nov. 06, cand comentariul lui impotriva dolarului (am pus parca un articol de al lui Gary North pe vamist, legat de chestia aia) a urcat cursul la euro peste topul anterior, sau - la fel - 18-24 sept 2007, cand tot din cauza lui B. (speech-ul cu privire la educatie) cursul reuseste sa bata all time highs. De fiecare data urmeaza "salturi" zilnice de zeci de pipsi pe sesiunea newyorkeza, in zilele consecutive speechului, fara ca cursul sa mai dea inapoi. Dar TOATE au avut inaite o stire "mare" pe sens invers, care a creat intai un spike in jos. Uita-te pe datele astea pe M30.

 

In concluzie, nu prea se pot trage concluzii :-?

 

Iar daca vrei sa aprofundezi, cauta pe web discursurile lui Bernanke, exista liste cu datele si subiectele, chiar si cu tranzcriptul speechurilor, comentariile de dupa ale analistilor, etc, si vezi cum a evoluat piata dupa aia. Apoi cauta toate releasurile de NFP, de exemplu, si iar vezi ce se astepta, ce a fost, cum a evoluat piata. Asta e "a hell of a job", iti mananca ficatii. Cel putin pentru mine, care nu am studii economice, este peste puterile mele sa fac asta. Dar daca vrei sa faci bani trading fundamentals, TREBUIE facuta. Si o sa vezi ca toate stirile care sunt "cunoscute" dinainte de catre unii rechini, produc spikeuri pe grafic care distrug strategia ta. Pentru ca aia au timp sa isi faca setup-urile, si cand vine stirea ei pur si simplu "devoreaza" prostimea (de alde noi) care intra pe stire, ori pe momentul pietei. Stirile care intr-adevar duc cursul intr-o directie si acesta nu mai revine, sunt acele stiri "surpriza", de exemplu Bernanke da o băşină care se aude in microfon ori ii ghiorăie maţele, si se face verde la faţă daca reporterul ii pune o intrebare incomoda. Atunci piata se duce si nu se mai intoarce. Aia e surpriza, nu ce isi pregateste el de acasa sa spuna. Dar si acolo sunt "surprize la surprize". Capcana in alta capcana, ca in Dune.

 

Strategia ta ar trebui imbunatatita cu adaugarea unui SL, mutarea lui imediat ce ai profit (pe BE, ori pe plus, ori else, alte idei?), cu cancelarea orderului neexecutat, altfel ramai cu doua in hedge si platesti spread aditional si in fiecare zi swap negativ, etc., ori eventual cu un target calculat cu precizie (de X ori canalul, unde X e o extensie fibo, 1.6, 2, 3, etc, sau depinde de importantza stirii), astfel incat sa fie lovit cu o probabilitate cat mai mare si EXECUTAT inainte ca cursul sa dea inapoi. Am spus EXECUTAT, si nu degeaba, de multe ori, in astfel de momente, o cotatie lovita nu inseamna neaparat executie, deoarece atunci piata "innebuneste", nu mai poti pune ordere, muta stopuri, platformele ingheatza, etc. Mi s-a intamplat sa am target si cursul sa treaca zeci de pipsi peste target, inainte ca targetul sa fie executat si orderul inchis. De multe ori targetul era executat la valoarea care era pusa, si primeam confirmarea peste cateva minute, cand cursul era deja 100 de pipsi mai sus (sau mai jos in cazul unui sell). Brokerul nu e fraier sa piarda. De ce sa iti inchida orderul la +200, daca tu aveai target la +100? hihi. Ori tu ai target la +100 si cursul reste la +130, dar nu te executa, cursul da imediat inapoi si tu ramai cu orderul deschis, la +30, +50, ori chiar la negativ.

 

Asa cum este acum strategia, vei sfarsi in cele mai multe cazuri (as indrazni sa avansez cifra de 80% dintre cazuri, sau mai mult, fara insa sa am vreo dovada) cu doua ordere in hedge, activate amandoua, cu un interval de 30+T sau 40+T intre ele, pierdere.

 

Trading news isn't easy! Trebuie sa ai un MM foarte conservativ, nu mai mult de 0.5% din cont, ori pe acolo, ca sa eviti surprizele, pentru ca atunci piata sare mult si repede. Daca e impotriva ta, ai pus-o. Adica pana la urma, desi piata se misca mai mult, tu nu castigi mai mult, pentru ca trebuie sa intri cu un lot mai mic, TOCMAI din cauza ca piata e posibil sa se miste mai mult, ori sa faca gapuri mari. E ca un cerc vicios. Cu cat e mai mult posibil ca piata sa se miste mai mult, cu atat mai mult tu trebuie sa intri cu loturi mai mici (stopuri mai largi), pentru a pastra riscul in marja, pentru ca tu nu stii SIGUR care va fi directia de miscare, poate fi impotriva ta (daca esti directional) ori poate avea gap (pe cazul tau concret, cu hedge). Momentul stirii e la fel ca atunci cand ai tranzactiona o CU TOTUL ALTA pereche, care are o volatilitate mult mai mare. Adica ca si cum te-ai muta brusc de la EURGBP la GBPJPY, doar ca tu nu te muti efectiv, ramai tot pe EURUSD, dar este momentul ŞTIRII acela care creste volatilitatea.

 

Eu incerc pe cat posibil sa evit trading news. Si stiu din surse sigure ca traderii mari trade no news...

 

Revenind la problema ta, totusi, ce eroare iti da in logul ala? Zi-mi si mie numarul erorii, sa imi fac o idee cu ce problema te confrunti, ca la mine nu se intampla.

Editat de tradelover
corectat ortografie, adaugat pe ici pe colo
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ceea ce zici u cu stirile mam gandit si eu si am aplicato... pe calendare iti da si un history ce sa intamplat ultima oara cu pretul si cum a reactionat si poti sa te uiti pe grafic la data respectiva sa vezi si sa notezi.

Am incercato si tot la fel cu pending order una pe sell si una pe buy la distanta de vreo 20 de pipsi fata pe pretul initial si ku un SL de 5 pipsi sau 10 depinde si de pereche.mia iesit o singura data... chestia e ca e foarte simpla si buna ideea numa ca trebuie cercetat bine tare si news'u si istoria si cum se misca si mai ales cat de tare

Am pus SL mic si cat mai mic posibil pentru ca daca se duce in directia gresita se duce de tot si urat :-? daca se duce in directia buna scoti multi pipsi si rapizi

Acum nu prea stiu care sunt stirile care fac sa sara pretu atat de mult incat sa faci un profit rezonabil dar asta trebuie studiata pe decursul a mai multe luni oricum ideea e foarte buna mai ales daca o combini si cu o strategie tehnica e chiar ok... e o "gura de aer proaspat" daca vrei sa ii zici asa ptr ca iti poate asigura niste pipsi siguri

 

 

Acum daca e cineva experimentat care stie genul de stiri care fac sa se miste pretu asa cum ne asteptam ... fac apel la amabilitatea lui sa ne zica maca cateva din ele(nu stiu daca e corect dar din cate am vaz unemploymentu' rapoartele lunare G17 ceva de gen va zik nu stiu sigur am auzit ca fac pretul sa se miste.... a si aici trebuie sa stii sa citesti indicii macro si micro economici sa pricepi ceva din rapoturile alea)

 

so daca stie cineva sa ne lumineze:)

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

CE SE INTAMPLA LA STIRI???

 

 

Luati aminte!!!

 

------------------------------------------------------------------------------

 

NEWS TRADING!

 

this may NOT happen every single time, USUALLY if there is multiple news from different countries being released, but if interested in the US market, watch for what direction the price is moving BEFORE THE NEWS is released, including the night before, and then understand that if the FINAL trade will be LONG, the banks are pushing the price DOWN so as to have the greatest runup possible and vice versa and they will continue to move the price down, even if the news is GOOD, until it hits the H1 support level ---- if the price is going up, it will continue going up to the H1 top resistance level, and then the banks will SHORT the danged thing all the way down !

 

Once you look for it, its pretty danged simple to see whats going on, and you can easily work the first position for at least 30 minutes and the second position for the rest of the day.

 

------------------------------------------------------------------------------

 

one more post of mine on a "trading news" thread that i thought of interest.

 

IT WORKS but you should try it a few times on a demo to get your finger reflexes down and to appease any squeemies you gots about doing this.

 

TRY THIS ! (on a demo or on paper)

 

understand that the banks have tons of analysts working on this every second, as well as some well placed "moles" (well, thats supposition, but i know i would do it if i ran a central bank) so they have a pretty danged good idea of what the news is, what effect it will have, and trade accordingly.

 

the action of the price before the news release will give away what will happen, and you only need WATCH a few times to confirm what i say.

 

if the news will be GOOD, the price DROPS during the night and definitely before the news and will continue dropping for the first half hour after the release with everyone scratching their heads because the news was GOOD.

 

What happens is THEN, once the H1 or H4 support is reached (usually around 10am est) THE MARKET REVERSES and UP SHE GOES, just as if it was all planned (cause IT WAS all planned)

 

reverse the situation for BAD news, and you can now see why i LOVE news, dont worry about slippage cause im already in the trade before the news release, take the REAL direction trade after the half hour, when things slow down, and set my tp points based on the visible support and resistance areas on the higher timeframes.

 

IF YOU WATCH, and take note of what happens and how the prices are moved, you will be AMAZED at how simple it is to trade news, but if you try to catch the moves, once theyre moving, you get the wide spreads, slippage and all the other stuff everyone complains about !

 

Before you try it, DEMO the sucker and see if you agree with me or want to throw stones ---- betcha there be NO stones !

Editat de tavi_star
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Wow tradelover, tu meriti statuie in centrul orasului la cat timp dedici acestui forum si deci tuturor noua care suntem aici. Multumesc

 

Din pacate momentan sunt super ocupat pentru a continua discutia la un nivel corespunzator, dar promit ca am sa revin cand voi avea timp mai mult (sper in 2-3 zile).

 

Pana atunci multumesc la toti care au contribuit.

 

LATER EDIT:

 

tradelover, am atasat 2 screenshoturi. Nu stiu ce se intampla, in log nu scrie nimic. Fie nu am inteles eu ceva si intreb o chestie stupida, sau nu le merge lor. Dupa calculele mele insa ar trebui sa fie ok.

 

Atasez pozele unde se vede clar care e pretul actual si ce am vrut eu sa pun, inclusiv SL + TP.

 

Despre strategie voi reveni seara sau maine. (din pacate inca nu am destul timp pentru a descrie totul asa cum vreau)

post-2941-1238651618_thumb.jpg

post-2941-1238651632_thumb.jpg

Editat de Daedalus
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 • 3 săptămâni mai târziu...
 • 1 lună mai târziu...

buy on the rumours, sell on the news.... DEPINDE.... totul se invarte in jurul a unei perceptii a pietei.... ar parea complex dar e simplu

 

 

exemplu: daca o banca centrala scade rata (its benchmark sau cum vrei sa o chemi), acea moneda se va deprecia in mod normal,

dar cu criza vietii :-? au fost cazuri cand banca centrala a scazut rata dar moneda s-a apreciat, motiv ca ar ajuta economia and lending.

 

sa nu confundam: daca banca centrala scade dobanda, nu inseamna ca fiecare banca va oferi dobanzi mai mici, inseamna ca banca centrala da bani imprumut la o dobanda mai mica bancilor, ca bancile sa dea mai departe la dobanzi mai mici, dar nu e obligatoriu.

banca centrala: lender of last resort

 

deviat de la subiect: trading based on news depinde de multi factori....

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

 • 3 luni mai târziu...

Mi-a venit o idee foarte simpla de trading pe news. Pur si simplu astepti stirea (numai cele cu cifre concrete) si daca este sub asteptari vinzi, daca este peste cumperi. Nu pui SL sau TP ci tii trade-ul in functie de factorul timp. Il tii 1 ora daca trade-ul este pierzator si 3 ore daca iti aduce profit sau pana la aparitia stirii urmatoare daca are un rezultat opus(cifrele nu sunt batute in cuie dar cand piata se misca cat de cat normal, cam 3 ore se ducea in mod normal pretul. Pe urma facea o corectie, sau bineinteles continua sa pice mult si bine). Sigur ca treaba asta se face cu un leverage mic, 1:1 sau poate 1:2.

 

Lipseste ceva? Viteza. Sa faci trade-ul cat mai repede posibil, imediat dupa ce afli stirea si la un spread cat mai bun.

 

Ce motive as avea sa cred ca o strategie de genul asta merge? Pai nu foarte multe. Mai ales avand in vedere testarea riguroasa de 1 trade (pierzator) facut. Dar principiul in sine pare in regula. Cut your losses short ( de data asta vorbim de timp) let your profits run. Nu apar frecvent whipsaw-uri (sau cum se scrie :D )si pretul e propulsat de stire.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

 • Navigare recentă   0 membri

  • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

×
×
 • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.