Sari la conținut

Postări Recomandate

Salut!

Iata aici o posibila interpretare dupa metoda de trede descrisa de Oltciter, a graficului GBP/USD. E cam prima interpretare a mea de acest gen si as ruga pe cei mai avansati sa ma corecteze in cazul unui rateu. In primul rand liniile orizontale mai groase le-am considerat zone de suport si rezistenta MN si W1. Liniile mai subtiri le-am trasat pentru daily. Se poate observa o oarecare suprapunere a nivelului 30 fibo cu linia 1.5900, cea ce am considerat eu ca fiind o zona de retracement destul de puternica. O a doua zona asemanatoare, unde pretul a intampinat oarece dificultati este fibo 61 cu 1.6100. Pe graficul de bare se poate observa in ultima zi un oarecare pinbar desi nu respecta intocmai conditiile unui pinbar inchiderea si deschirerea acestuia aflandu-se aproape la jumatate. Acum ar fi doua solutii de intrare in trade:

 

1. Daca acel pinbar este un pinbar valid atunci vom astepta o retestare a zonei 1.5700 ca suport dupa care intram long cu un target pana la 1.5900 sau 1.6100.

2. Daca acel pinbar nu este valid atunci asteptam o retestare a nivelului 1.5700 ca rezistenta dupa care intram short si sa mergem astfel cu trendul.

 

Orice critica aducatoare de pips este binevenita :biggrin:

 

IMO:

 

In principiu, inceputul de analiza e bun. dar:

1. pinul nu tr. sa aiba Open si Close in jurul 1/2. bara care tocmai s-a incheiat e un exemplu clasic de bara de indecizie (=care spune ca piata poate sa o ia in sus sau in jos).

2. chiar daca open si close ar fi fost mai sus, pinul trebuie sa aiba "nasul" LUNG.

3. daca avea si nas lung tranzactia trebuia luata long. daca pretul merge de jos in sus nu are cum sa testeze un suport. Daca vrei sa spui ca sparge rezistenta si o retesteaza (in calitatea noua, de suport), se poate dar nu ca urmare a acestui pin. De regula, la pin are loc o plecare ca din pusca. Daca vrei sa spui ca 1.57 poate fi o zona de potential blocaj, aici ai dreptate. Dar nu-ti fa sperante ca dupa zona de blocaj o retesteaza si pleaca mai departe. Se blocheaza si pleaca inapoi.

4. Te-ai gandit bine sa retesteze 1.57. Dar noi tr. sa cautam confluente (mai multe elemente adunate in acelasi loc, ca de ex.: clustere fibo (mai multe ret, extensions, projection (pt inceput ia retracement-urile), suporti/rezistente (in cazul de fata, rezistenta), anumite varfuri sau closuri de bare (cu timpul ai sa le inveti). Pe langa confluente, in aprox. acelasi loc trebuie sa faca un price action pe care sa-l luam in considerare. (Exista si anumite intrari care se pot face blind dar pt. inceput e mai greu. Nici eu nu le stapanesc. Se fac doar pe "superconfluente". Asta mai tarziu.) Asa ca eu vad confluenta pe la 1.59 (am impresia ca si in clip 57 Oltciter vb. de aceasta zona), vezi desen.

 

Cam atat pt moment.

 

Spor la invatat!

post-3780-126566887732_thumb.png

Editat de tandrei
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Revin in acest post in legatura cu selectivitatea setupurilor. O selectivitate sporita va aduce rezultate superbe. Nu toate "setupurile" pe care le "vedeti" pe grafice pot fi luate in considerare. Pentru a selecta cele mai bune setupuri va trebuie multa rabdare , si deci, implicit disciplina. Pentru a ajunge la un procent de peste 80% tradeuri profitabile trebuie foarte multa practica, ore intregi petrecute cu graficele in fatza, analize peste analize, etc.

Intr-un cuvant : munca!

 

In imaginea de mai jos special am acoperit cifrele care arata profitul. Am lasat numai procentele la care ar trebui sa ajungeti fiecare dintre voi!

 

post-1363-126571510087_thumb.png

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

am si eu o intrebare pentru toti care scriu aici pe thread de ce tot vedeti voi long la euro? sincer nu prea inteleg!!!! crede ti ca un semnal minor poate sa dea startul la un nou trend ????? in primul rand lipseste esenta ca sa urce dar va las pe voi sa o descoperiti!!!! un semnal nu inseamna nimic!!!!

Editat de flames
  • Upvote 1
  • Downvote 1
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.