Jump to content


[01 martie 2015] Vamist este prima si cea mai mare comunitate Forex din Romania. A luat nastere in 2005 si de-a lungul timpului a trecut prin mai multe transformari. Acum, dupa 10 ani, primim orice fel de traderi si investitori. Deci, indiferent daca tranzactionezi sau investesti in actiuni, valute, marfuri sau orice alt instrument, bine ai venit!

Vamist se transforma in comunitatea traderilor retail. Aceasta versiune a forumului va fi in continuare accesibila pentru oricine, dar numai in format read only.

Noua adresa este vamist.ro. Te asteptam acolo la discutii generale despre trading.

Photo
- - - - -

Probleme In Mt4


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 andrei_lint

andrei_lint

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 229 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

  • Tranzactionez din 2006

Posted 18 September 2009 - 01:43 PM

Salut. Mai nou Metatrader-ul nu vrea sa ruleze functiile Alert/PlaySound/MessageBox. Am incercat sa creez programe care folosesc doar o functie alert si atat. Problema e ca in init() si deinit() merg, in start() nu. De exemplu, un program ca asta:
int init()
{}
int start()
{
Alert("Nu merge");
Sleep(1000);
}
int deinit()
{}

nu face absolut nimic. Din cate stiu ar trebui sa imi apara o casuta in care scrie "Nu merge" o data la fiecare secunda sau cand pretul face un nou tick. Daca de exemplu in start() scriu doar if (1==1) Alert("ceva, orice"); tot nimic nu face. Ce imi scapa?
  • 0



#2 Mangusta

Mangusta

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 255 posts
  • Gender:Male
  • Location:bucuresti

Posted 18 September 2009 - 03:51 PM

Din cate stiu ar trebui sa imi apara o casuta in care scrie "Nu merge" o data la fiecare secunda sau cand pretul face un nou tick. Daca de exemplu in start() scriu doar if (1==1) alert("ceva, orice"); tot nimic nu face. Ce imi scapa?


Alert() nu este egal cu alert() (cu A mic).Daca scriu cu A mic alert imi crapa la compilare pt ca nu recunoate pe "alert" ca o functie mql.Mql4 este un limbaj case sensitive , deci Alert!=alert!=aleRt!=...

Te inseli cu finctia Sleep()

Din helpul mql4 ..

The Sleep() function suspends execution of the current expert within the specified interval.

Asta insemna ca atunci cand intanleste functia Sleep asteapta perioada din paranteza dupa care este executat codul de sub Sleep().

Later edit:
Daca vrei sa ti se execute un cod la un numar de secunde fa asa:
while(true)
 {
   //Codul care vrei sa se execute aici..
   Sleep(x);
}

Edited by Mangusta, 18 September 2009 - 03:53 PM.

  • 0

#3 andrei_lint

andrei_lint

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 229 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

  • Tranzactionez din 2006

Posted 18 September 2009 - 06:57 PM

Am scris cu "A" mare nu mic in program. Nu da eroare. Dupa cum ziceam daca pun un Alert() in init() sau deinit() merge, daca il pun in start() nu merge. Si nu pricep care e problema... Daca stii documentatia oficiala, e undeva urmatorul programel:

//--------------------------------------------------------------------
// possible.mq4
// To be used as an example in MQL4 book.
//--------------------------------------------------------------------
int Count=0; // Global variable
//--------------------------------------------------------------------
int start() // Special funct. start()
{
double Price = Bid; // Local variable
Count++;
Alert("New tick ",Count," Price = ",Price);// Alert
return; // exit start()
}
//--------------------------------------------------------------------
int init() // Special funct. init()
{
Alert ("Function init() triggered at start");// Alert
return; // Exit init()
}
//--------------------------------------------------------------------
int deinit() // Special funct. deinit()
{
Alert ("Function deinit() triggered at exit");// Alert
return; // Exit deinit()
}
//--------------------------------------------------------------------

Ce face presupun ca e simplu de dat seama. II dau copy paste asa cum il vezi, il compilez, deschid un grafic, ma duc la Navigator si trag Expert Advisoru peste el. Face la fel, imi da alerte cand incepe si se termina programul, dar nu de fiecare data cand pretul se misca un tick. Mersi de ajutor :D
  • 0

#4 Mangusta

Mangusta

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 255 posts
  • Gender:Male
  • Location:bucuresti

Posted 18 September 2009 - 07:19 PM

Am dat copy/paste.Am scris alert cu A mare in toate cele 3 locuri (init(),deinit(),start()) si am pus expetul pe grafic si mierge.Imi deschide fereastra cu alert si imi insira pe acolo valorile tickurilor , lucru pe care trebuie sa il faca codul.
Scrie cu A mare "Alert" si pune-l pe grafic.
Eu am patit o data cu meta traderul..aveam in "if" si intra aleator in if fara sa respecte conditia de intrat in "if".Problema era compilatorul care era busit.Daca nu merge cu alert cu "A" mare incearca un reinstal la platfoma metatrader.

/Later edit:
Am postat codul in code si automat mi-a scris alert cu a mic.Deci tind sa cred ca condul nu este problema si compilatorul sau interpretorul de ma MT.Da reinstal la MT.

Edited by Mangusta, 18 September 2009 - 07:22 PM.

  • 0

#5 andrei_lint

andrei_lint

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 229 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

  • Tranzactionez din 2006

Posted 19 September 2009 - 07:46 PM

Problema s-a rezolvat. Era vorba de un singur click. Asadar, daca intampinati ceva asemanator apasati butonul "Expert Advisors" de pe bara de sus (langa New Order). Si daca in coltul din dreapta sus unde scrie numele expertului aveti un X atunci nu va merge. Multumesc Mangusta.
  • 0

#6 bulgaru

bulgaru

    Forexist in devenire

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 18 March 2010 - 09:05 AM

Am si eu o problema:am modificat niste indicatori,pentru diverse teste si i-am salvat cu nume diferite de cele originale.Dupa ce i-am testat si nu mi-au placut i-am sters din "Indicators" dar continua sa-mi apara in fereastra "custom" din platforma.Necazul e,ca in felul asta "lista" s-a marit si ca sa ajung la "z" ma plictisesc asteptand pana ruleaza toate mortaciunile.
Deci,intrebare:cum fac sa dispara din lista "custom",indicatorii care nu mai exista?
  • 0

#7 Criodi

Criodi

    Forexist activ

  • Moderators
  • PipPipPipPipPip
  • 499 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 18 March 2010 - 09:08 AM

Intra in folderul indicators, din windows, nu din mql editor, si sterge fisierele .ex4
  • 0

Project Mayhem. Organized Chaos. The Bureaucracy of Anarchy. Support groups. Sort of.


#8 bulgaru

bulgaru

    Forexist in devenire

  • Members
  • Pip
  • 8 posts

Posted 23 March 2010 - 11:30 AM

Da,multumesc (tardiv...) pana la urma mi-am dat si eu seama.Nu stersesem extensiile ex4.
  • 0

#9 koralu

koralu

    Forexist in devenire

  • Members
  • Pip
  • 25 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti

Posted 23 April 2010 - 01:51 PM

Am si eu o problema in MT4 atat de suparatoare si chinuitoare incat in ultima instanta m-am decis sa cer ajutor pe forum.
Problema: Am adaugat 2 indicatori si un template. Dupa ce am deschis a doua zi MT4-ul, template-ul a ramas indicatorii au disparut.
Am incercat cu Drag & Drop, i-am recompilat, i-am sters si i-am adaugat din nou , am sters toti indicatorii nefolositori....acelasi rezultat: imposibil de incarcat pe grafic. Paradoxal niciun alt custom indicator nu mai merge incarcat, desi ei imi apar in lista de navigator.

Solutia radicala: Am dezinstalat platforma, am downloadat alta de la alt broker am adaugat template-ul si indicatorii in cauza si la fel...la prima rulare a mers insa a doua zi cand am deschis MT4 iar au disparut. Nu inteleg unde este buba. Sa fie oare de PC?!

Daca aveti vreo idee, hint sau o directie de urmat v-as fi recunoscator.

Multumesc.
  • 0

#10 dirzuandreiovidiu

dirzuandreiovidiu

    Big Shark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 2192 posts
  • Gender:Male
  • Location:Timisoara

  • Tranzactionez din 2008
  • Strategie/tehnica folosita http://forum.vamist.ro/topic/3912-tranzactionarea-folosind-doi-pivoti-analiza-metodica-si-plan-de-tranzactionare/

Posted 23 April 2010 - 07:47 PM

@koralu

Pune aici indicatorii si template-ul sa incerc si eu, sa vad daca e la fel si la mine, ok? Poate reusesc sa te ajut.

Edited by dirzuandreiovidiu, 23 April 2010 - 07:48 PM.

  • 0

mini.jpg

mini.jpg

mini.jpg

 

Pentru informatii si colaborari:

 

twitter: https://twitter.com/dirzu

facebook: www.facebook.com/morraevo.trading

e-mail: [email protected]

telefon: 0734.142.210  





0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Tranzactiile forex implica un grad ridicat de risc. Informatiile de pe acest site NU reprezinta recomadari de tranzactionare sau investitii.
Administratorii vamist.ro nu-si asuma responsabilitatea pentru eventualele probleme sau pierderi materiale aparute in urma utilizarii informatiilor de pe site.