Jump to content


[01 martie 2015] Vamist este prima si cea mai mare comunitate Forex din Romania. A luat nastere in 2005 si de-a lungul timpului a trecut prin mai multe transformari. Acum, dupa 10 ani, primim orice fel de traderi si investitori. Deci, indiferent daca tranzactionezi sau investesti in actiuni, valute, marfuri sau orice alt instrument, bine ai venit!

Vamist se transforma in comunitatea traderilor retail. Aceasta versiune a forumului va fi in continuare accesibila pentru oricine, dar numai in format read only.

Noua adresa este vamist.ro. Te asteptam acolo la discutii generale despre trading.

Photo
- - - - -

Sugestii pentru dezvoltare de indicatori sau EA


  • Please log in to reply
19 replies to this topic

#1 Scrat

Scrat

    Big Shark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1014 posts
  • Gender:Male
  • Location:La Jolla, CA, USA

  • Tranzactionez din 2006
  • Broker curent Oanda
  • Strategie/tehnica folosita Corelatii intre timeframe-uri, Linii de trend, Divergente, Suport si Rezistenta, Analiza volumelor.

Posted 10 April 2010 - 08:55 PM

am cautat pe forum o sectiune in care sa existe idei pentru dezvoltarea unor noi indicatori sau EA, dar nu am gasit. asa ca m-am gindit sa deschid un astfel de topic, in ideea ca va veni in ajutor intregii comunitati vamist. orice idee sau sugestie este binevenita, oricit de neobisnuita ar parea la prima vedere.

si mai departe, cererea :) : nu am gasit nicaieri un indicator care sa-mi arate valorile close monthly + weekly + daily pe acelasi grafic sub forma unor linii orizontale. am pus un grafic pentru exemplificare, si daca este cineva interesat sa dezvolte acest indicator o sa pun si alte detalii.

multumesc anticipat :).

Attached Thumbnails

  • g-usd.gif

Edited by Scrat, 10 April 2010 - 08:56 PM.

  • 0



#2 bumasoft

bumasoft

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 325 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucuresti, Romania

  • Tranzactionez din 2008
  • Broker curent Oanda
  • Strategie/tehnica folosita Bias, Strength/Weakness, Sessions

Posted 10 April 2010 - 09:20 PM

Il aveam facut de ceva timp :). Iti arata open-urile, dar tinand cont ca open-ul lunii curente e aproximativ egal cu close-ul lunii precedente, cred ca e acelasi lucru. Poti sa ii spui tu ce open-uri sa-ti arate (de la M1 pana la Monthly). Bafta!

Attached Files


  • 0

#3 Scrat

Scrat

    Big Shark

  • Members
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1014 posts
  • Gender:Male
  • Location:La Jolla, CA, USA

  • Tranzactionez din 2006
  • Broker curent Oanda
  • Strategie/tehnica folosita Corelatii intre timeframe-uri, Linii de trend, Divergente, Suport si Rezistenta, Analiza volumelor.

Posted 17 April 2010 - 04:52 AM

multumesc, l-am incercat da ma cam incurc intre linii... cred ca ma intorc la distractia manuala cu liniile mele obisnuite.

si in alta ordine de idei, sunt curios ce idei mai are lumea de pe forum. daca bineinteles nu e secret :sad: :)
  • 0

#4 MariusTrader

MariusTrader

    Forexist in devenire

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest

  • Tranzactionez din 2006
  • Broker curent GkFx, Admiral Markets
  • Strategie/tehnica folosita Pivots, S&R, Round Numbers

Posted 24 April 2010 - 07:33 AM

buna dimineata, am nevoie de putin ajutor din partea cuiva care se pricepe la limbajul mq4.
Vreau sa adaug la un expert optiunea ca atunci cand tranzactia are 30 pips profit, stop loss-ul sa se mute la breakeven si apoi sa ramana acolo, sa nu mai avanseze pe masura ce tranzactia evolueaza ( un trailing stop, cu o singura miscare). SL initial ar fi de 25 sau 30 pips.
Multumesc pt ajutor :sad: .
  • 0

#5 msjohntm

msjohntm

    Forexist activ

  • Members
  • PipPipPipPipPip
  • 117 posts
  • Gender:Male
  • Location:Pian del Voglio

Posted 24 April 2010 - 10:31 AM

Cel mai simplu ca sa nu modifici codul ar fi sa adaugi o variabila (de ex A=0;) dupa deschiderea unei tranzactii. In codul de Trailingstop la conditia If(...) verifici si daca A=0 (adaugi && A==0). Sub conditie faci A=1; Gata.
Ti-am dat solutia asta ca sa poti sa o modifici si singur.
Desigur daca ai mai multe tranzactii deschise odata trebe sa le manageriezi separat, de ex cu Magicnumber, plus mai multe variabile, sau alta abordare.
  • 0
O tigara electronica in fata graficului. O combinatie de arome si adrenalina.

#6 tradelover

tradelover

    Big Shark

  • Moderators
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1421 posts
  • Gender:Male
  • Location:ChiangMai Thailand

  • Tranzactionez din 2005
  • Strategie/tehnica folosita mușcă și fugi...

Posted 24 April 2010 - 11:21 AM

in functia start() a expertului pune:

   for(int cnt=0; cnt<OrdersTotal(); cnt++)
   { 
      if(OrderSelect(cnt,SELECT_BY_POS))
      {
         if(OrderType()==OP_BUY && OrderStopLoss()<OrderOpenPrice() && OrderProfit()>30)
            OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),OrderOpenPrice(),OrderTakeProfit());
         else if(OrderType()==OP_SELL && OrderStopLoss()>OrderOpenPrice() && OrderProfit()>30))
            OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),OrderOpenPrice,OrderTakeProfit());
      }
   }

te prinzi tu ce face. Verifica daca am dat parametrii cum trebuie la OrderModify(), ca nu am testat, sunt din memorie, parca mai erau niste parametrii dupa, daca nu sunt default atunci trebuie pusi si aia (magic number, culoarea, etc). de asemenea nu mai tin minte daca OrderProfit() intoarce pipsi sau bani. Daca intoarce bani, atunci tre sa imparti la marimea orderului (OrderLots, Points), sau poti sa inlocuiesti conditia cu "Bid-OrderOpenPrice()>30" respectiv "OrderOpenPrice-Ask>30". O practica buna e sa dai 30 ala ca parametru extern, sa il poti modifica cand pornesti expertul.

Edited by tradelover, 24 April 2010 - 11:27 AM.

  • 0
There are no shortcuts in forex. You didn't learn to walk without first learning how to crawl.

#7 MariusTrader

MariusTrader

    Forexist in devenire

  • Members
  • Pip
  • 12 posts
  • Gender:Male
  • Location:Bucharest

  • Tranzactionez din 2006
  • Broker curent GkFx, Admiral Markets
  • Strategie/tehnica folosita Pivots, S&R, Round Numbers

Posted 24 April 2010 - 04:15 PM

Multumesc pt sugestii!
  • 0

#8 Cityzen

Cityzen

    Big Shark

  • Validating
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1164 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 25 April 2010 - 01:22 AM

Asta e o secventa de cod care am conceput-o pentru a calcula volumul pentru o positie in functie de riscul care vreau sa mi-l asum. Sunt lucruri care le-am conceput si cu ajutorul altor forumisti. Mangusta mi-a dat idea pentru calcularea valorii unui punct pentru o unitate iar Criodi mi-a dat si el mura in gura conceptul pentru ThePoint care inlocuieste punctul clasic din mq4 pentru cazul brokerilor cu 5 cifre dupa virgula.

Secventa este simpla, calculeaza volumul in functie de balanta contului, nu tine cont de marja folosita. Volumul rezultat este calculat cu doua cifre dupa virgula, pentru brokerii care accepta asta la volumul tranzactiei. Pentru doar o cifra dupa virgula se pune 1 la sfarsit la normalizedouble de la lots.

iata si secventa:

extern double RiskPercent=2; // Cat la suta din valoarea contului vrei sa risti pe o pozitie
extern double SL=50; //stop loss care va trebui sa il determinati voi aici sau puteti sa il calculati in ea-ul vostru in functie de preferinte.

double ThePoint; // Pentru a inlocui "Point" din mq4
int CharacterCount;

//----
   CharacterCount = StringLen(DoubleToStr (Bid, Digits)); 


ThePoint = Point * MathPow(10, (CharacterCount-6)); 
//----


double lots; //volumul pentru pozitie

double ValoarePip=MarketInfo(Symbol(),MODE_TICKVALUE)/(MarketInfo(Symbol(),MODE_TICKSIZE)/ThePoint);

//Calcularea lotului dupa stop loss (SL) si Riscul asumat (RiskPercent)
  
   lots=NormalizeDouble((AccountBalance()*RiskPercent)/(100*SL*ValoarePip),2);

Eu in ea-ul la care lucrez SL-ul e diferit de la pozitie la pozitie si il calculez in functie de minime si maxime. Aici l-am pus ca variabila externa pentru a simplifica exemplul.

Nu uitati ca Position Sizingul este foarte important in trading! :)
Sper sa fie de folos codul.
Offtopic

Edited by sian, 26 April 2010 - 01:45 AM.

  • 0

#9 Cityzen

Cityzen

    Big Shark

  • Validating
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1164 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 25 April 2010 - 01:45 AM

Idei pentru EA dupa price action:
Offtopic


- Secventa care sa depisteze patternuri de lumanari engulfing
- secventa de trailing stop dupa minimele si maximele lumanarilor atat timp cat se respecta conditia trendului maxime mai mari si minime mai mari pentru ascendent si maxime mai mici si minime mai mici pentru descendent

Daca nu mi-o ia cineva inainte le voi posta aici dupa ce le fac :sad:

Edited by sian, 25 April 2010 - 07:55 AM.

  • 0

#10 Cityzen

Cityzen

    Big Shark

  • Validating
  • PipPipPipPipPipPipPipPipPip
  • 1164 posts
  • Gender:Not Telling

Posted 25 April 2010 - 07:11 AM

secventa simpla de trailing stop dupa minimele si maximele lumanarilor

- pentru o miscare ascendenta daca penultima bara/lumanare are minimul mai mare decat antepenultima lumanare se muta stop lossul sub acel minim (antepenultima)

- pentru o miscare descendenta daca penultima bara/lumanare are maximul mai mic decat antepenultima se muta stop lossul deasupra de acel maxim (antepenultima)

int start()
  {
//----

   for(int count=OrdersTotal()-1; count>=0; count--)
         { 
         if(OrderSelect(count,SELECT_BY_POS))
               {
      TrendTrailingStop();
                  }
         
      
         }
//----
   return(0);
  }

//------------------------------------------------------

void TrendTrailingStop()
{
      //pentru o positie buy
      if (OrderType() == OP_BUY)
      if (iLow(Symbol(),0,1)>iLow(Symbol(),0,2) && iLow(Symbol(),0,2)>OrderStopLoss() )
      OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),iLow(Symbol(),0,2)-1*Point,OrderTakeProfit(),0,CLR_NONE);
      
      //pentru o positie sell
      if(OrderType() == OP_SELL)
      if (iHigh(Symbol(),0,1)<iHigh(Symbol(),0,2) && iHigh(Symbol(),0,2)<OrderStopLoss())
      OrderModify(OrderTicket(),OrderOpenPrice(),iHigh(Symbol(),0,2)+1*Point+MarketInfo(Symbol(),MODE_SPREAD)* Point,OrderTakeProfit(),0,CLR_NONE);

}

Later edit: S-ar putea sa dea eroare de tip 1 la modificarea sl-ului... se rezolva cu NormalizeDouble
Offtopic

Edited by sian, 25 April 2010 - 09:26 AM.

  • 0




1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users

Tranzactiile forex implica un grad ridicat de risc. Informatiile de pe acest site NU reprezinta recomadari de tranzactionare sau investitii.
Administratorii vamist.ro nu-si asuma responsabilitatea pentru eventualele probleme sau pierderi materiale aparute in urma utilizarii informatiilor de pe site.