- Răspunsuri 12
- Citiri 14,3k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Zile populare
Most Popular Posts
-
Emotiile din timpul unei tranzactii Odata ce ai apasat pe buton totul se schimba. Graficul nu mai arata atat de simplu ca pana acum, orice miscare in jos arata o terminare a trendului up iar orice
-
Recompensa imediata In urma cu mii de ani cand oamenii traiau mult mai greu decat acum si cand speranta de viata era de maximum trezieci de ani frica avea un rol foarte important: facea diferenta d
-
Sa curga banii!! Un lucru care ma deranjeaza la cei care intra pe piata este motivul din spatele acestei decizii. Ei nu cauta sa intelega de ce se intampla anumita lucruri, ei nu vor sa inteleaga c
Featured Replies
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
Am sa incep acest topic printr-o introducere poate mai potrivita pentru un forum ce se adreseaza dezvoltarii personale decat pentru unul in care se discuta despre tot ceea ce inseamna forex. Incep acest topic prin a face o introducere in ceea ce inseamna defapt controlul emotiilor in lumea reala, de zi cu zi, si voi continua mai apoi prin a adapta acest concept tradingului. Toate aceste informatii sunt prezentate dintr-o perspectiva subiectiva personala. Ele vin in urma experientei pe care am avut-o de-a lungul timpului pe piata forex. Sunteti liberi sa apreciati, sa folostiti sau sa catalogati ca nefolositoare randurile pe care le voi posta.
Am sa propun multe lucruri abstracte, fara prea multe calcule matematice si fara formule ce descriu un money management ideal. Nu propun metode ideale de trade. Vreau sa discut cat mai mult despre factorul uman, despre componenta psihologica, despre emotii si despre cum ne afecteaza acestea deciziile. Ideea mea de money management este simpla si de bun simt. Stiu ca money-managementul este o componenta importanta a unei metodologii de trade. Cu toate astea mie mi se pare cea mai usor de adresat si rezolvat problema a tradingului. Ce inseamna defapt un money management adecvat ? e vorba doar de un risc bine definit si constant. Un risc ce ne va permite sa ramanem in viata destul de mult incat sa aflam daca strategia noastra da roade. Atat tot... Chiar asa de greu este sa ne propunem un risc de 2% pe tranzactie si sa nu il mai schimbam niciodata ? Mie nu mi se pare. Vreau insa sa propun problema aceasta a mm-ului in vederea controlarii emotiilor. O practica gresita de care cred eu ca sufera multi traderi e aceea de a risca un anumit procent din cont pentru ca acel procent este o cota aproape universal acceptata de toti traderii. Nu cred ca exista o cota de risc ideala pentru toti. Pentru unii va fii 0.5% iar pentru altii 3%. Risca vreunii din ei prea mult sau prea putin ? nici vorba, poate doar unii relativ la altii, dar asta nu conteaza deloc. Important e ca fiecare sa se simta confortabil cu riscul pe care si-l asuma astfel incat sa nu lase loc emotiilor precum frica. Tinta trebuie sa fie un trading obiectiv, lipsit de decizii luate pe baza emotionala. Stabilirea unui risc predefinit potrivit fiecaruia este un prim pas in vederea acestui obiectiv.