Sari la conținut

Featured Replies

Postat
  • Moderators

Idei de genul 10 campuri pentru variable cu functii similare eu nu implementez din principiu. Am refuzat sa o fac si pe bani. Vroia unul un expert cu vreo 120 de variable pentru 40 de tranzactii si era dispus sa ma plateasca. I-am zis ca-i nebun. Daca vrei 3 variable diferite pentru fiecare tranzactie mai bine te pui si le bagi in platforma manual decat sa o faci la fel de manual prin expert.

Ideea ta cu factorul de putere insa mi s-a parut buna. Cum n-am mai gasit pe nicaieri cod pentru un astfel de trailing m-am gandit sa il implementez eu. Atasat vei gasi un expert care functioneaza ca in exemplul tau:

Pe setarile default, unde startingpoint = 30 (3 pips) si multiplication factor = 3, trailing-ul va functiona asa:

Cand tranzactia e 9 pips pe plus, SL-ul se muta la 3 pips.

Cand tranzactia e 27 pips pe plus, SL-ul se muta la 9 pips.

Cand tranzactia e 81 pips pe plus, SL-ul se muta la 27 pips.

Cand tranzactia e 243 pips pe plus, SL-ul se muta la 81 pips.

Mai multe detalii si instructiuni se gasesc in cod. Cea mai importanta parte este urmatoarea:

// string containing all tickets to be managed
// it is imperative that the string always ends in a ";"
extern string OrderTickets = "392781;2481632;481632;";

// this is where the trail will first be moved (orderopenprice +/- starting point pips
extern int StartingPoint = 30;

// this is the multiplication factor which will determine when and where to move the stop loss.
// must be bigger than 1. function will return a divide by 0 error if it is equal to 1
extern double MultiplicationFactor = 3;

// Geometric Trailing Formula (+ for BUY Orders, - for SELL Orders, O = OrderOpenPrice)

// 1st move: When trade reaches O +/- StartingPoint*MultiplicationFactor, stop loss is moved to O +/- StartingPoint
// 2nd move: When trade reaches O +/- StartingPoint*MultiplicationFactor^2, stop loss is moved to O +/- StartingPoint*MultiplicationFactor
// 3rd move: When trade reaches O +/- StartingPoint*MultiplicationFactor^3, stop loss is moved to O +/- StartingPoint*MultiplicationFactor^2
// 4th move: When trade reaches O +/- StartingPoint*MultiplicationFactor^4, stop loss is moved to O +/- StartingPoint*MultiplicationFactor^3
// .
// .
// .
// nth move: When trade reaches O +/- StartingPoint * MultiplicationFactor^n, stop loss is moved to O +/- StartingPoint*MultiplicationFactor^(n-1)

// trailing will probably break if there is any other manual or otherwise fiddling
// can trail up to 40 trades
// trades don't have to belong to the symbol to which the expert is attached. add tickets from all symbols, attach the expert once, and it will handle them all
// trailing function is separated from main code so it should be easy enough to copy and paste it into a different expert

Nu stiu daca iti va fi tie de folos expertul insa mie mi s-a parut interesat de implementat ideea. Sper sa iti fie util. Daca nu tie poate altcuiva.

Geometric_Trailing.mq4

Editat de Criodi

• Răspunsuri 33
  • Citiri 29,9k
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Most Popular Posts

• omule, pe forum e plin de roboti , google e activ, inca nu a dat faliment, dar tu vrei mura-n gura, nici macar nu ai dat search in forum si nici nu te-ai uitat in platforma mt4 sa vezi ca ai un expert

• Buna baieti ..... pentru cei doritori si eu fac programare in MQL4 de aproape un an si am o grooaza de experienta in programarea robotilor.... asa ca putem impreuna sa implementam strategii ... ....

• Iar imi dau reply-uri singur   Sunt convins ca vreo cativa de pe aici pot face implementari de indicatori si experti la fel de bune ca ale mele, sau mai bune. Vad ca nu a sarit nimeni să spună ce si

Postat

Buna seara, se poate introduce intr-un EA o conditie legata de volumul care apare in MT4?

• 5 luni mai târziu...

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

Navigare recentă 0

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.