Sari la conținut

Opinii pentru ziar


Stefan

Postări Recomandate

  • Management

Am primit azi urmatorul mesaj pe mail

 

Daniel Harmanescu a trimis un mesaj prin formularul de contact la http://vamist.ro/contact.

 

Buna ziua

 

As dori, daca se poate o opinie referitor la situatia cresterii constante

in ultima perioada a monedei euro. Cat va mai dura? La ce nivel va ajunge

moneda euro in raport cu leu? Cine are de castigat si cine are de pierdut

din acest fapt? As dori, daca se poate, un raspuns pana in jurul orei 11

maine(29 septembrie) pentru a-l putea include intr-un material.

 

Va multumesc

 

Daniel Harmanescu

Redactor Finante Banci

Ziarul Puterea

 

Daca vrea cineva sa-si exprime opinia in ziar, sa scrie aici. Voi trimite aces link domnului Daniel Harmanescu cu rugamintea de a preciza sursa (http://forum.vamist.ro) si autorul/autorii opiniilor incluse in articol.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Cursul Leului, ca si celelalte monede Est-Europene, se afla intr-o perioda de volatilitate crescuta datorita cresterii aversiunii fata de risc generale in sistemul financiar mondial. Sentimentul de nesiguranta se reflecta in cursurile monedelor ale caror tari au o economie mai fragila si un risc mai crescut catre scadere economica .

Frica de o noua recesiune mondiala ce ar putea incepe chiar in aceasta toamna, duce la repatrierea banilor investiti in aceste tari catre tarile de origine si implicit, datorita volumului considerabil mai mare de vanzare a acestor valute locale, genereaza si o depreciere a monedei tarii in cauza.

 

Discutiile tensionate la nivel european ce au ca subiect chiar insasi existenta pe viitor a Uniunii Europene in actuala ei configurare si chiar a existentei monedei unice, EURO, cresterea economica anemica a SUA din ultimele 2 trimestre si lipsa unui stimulent financiar major din partea Bancii Federale Americane, declaratiile Chinei ce sugereaza o mai mica implicare in sustinerea economiilor "mici" din Europa, toate acestea fac ca marii speculatori financiari sa isi puna la "adapost" investitiile mutandu-si banii de pe economiile asa zis "riscante", catre cele ale caror tari au o economie mai dezvoltata si ce ofera o siguranta mai mare.

 

Leul in schimb, a pierdut teren mult mai putin decat celelalte monede est-europene in aceeasi perioada, ceea ce ne poate sugera existenta a doua ipoteze: ori economia Romaneasca prezinta un risc mai scazut in calculele acestor "investitori" in raport cu vecinii nostri, ori BNR a reusit mult mai bine decat partenerii sai locali sa tina in frau fluctuatiile cursului Leului.

 

Tot in aceste zile se dezbate in parlamentul Germaniei, cea mai importanta economie europeana, daca noul fond de stabilitate financiara isi va mari considerabil capacitatea si bineinteles, o crestere substantiala a finantarii din partea Germaniei.

 

Tot in aceste zile, mai exact in prima zi lucratoare a lunii Octombrie, BCE va anunta cursul Euro-Leu la care statul Roman va aplica accizele pentru anul 2012. Valoarea acestului curs va influenta insasi bugetul guvernului pentru anul 2012 . Accizele se aplica benzinei, motorinei, electricitatii si tutunului.

 

Pe langa toate acestea, sezonalitatea ne spune ca, in medie, in fiecare an, incepand cu luna Septembrie, miscarile valutare sunt mai accentuate in raport cu lunile de vara, urmand ca volatilitatea sa se mentina ridicata pana la inceputul lunii Decembrie, perioada in care raporturile dintre Leu si principalele valute va fluctua mai mult.

 

In consecinta, raporului intre Leu si principalele monede de schimb, Euro si Dolar, va mai continua sa fluctueze dar daca deciziile la nivel european vor fi cele asteptate, moneda nationala isi va revenii mai mult sau mai putin catre 4,3 Euro catre sfarsitul anului.

Editat de Barbones
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.