Sari la conținut

Este cineva pe forumul acesta care este trader full time?


Postări Recomandate

Da, drumul asta nu e pentru oricine, e plin de greutati si de provocari. Ii spuneam unui prieten ca totul e de felul cum vezi piata, prin ce prisma, ce perspectiva. Nu stiu daca multi inteleg asta, e putin abstract ce zic eu acum insa cei care aspirati sa faceti trading profitabil - nu pot decat sa va indemn sa va puneti creierul la miscare. Doar un creier antrenat, orice idee, gand in acest sens poate naste altele si altele si pana la urma se vor forma sinapse mai multe si, garantez, ca va iesi ceva productiv.

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

ZEN, am inteles logica ta. Banuiesc insa ca pierderile trebuie taiate in scurt. Ai incercat alte filtre in afara de RSI? Alte conditii de overbought sau oversold (de exemplu)? Ar putea o divergenta sa fie semnalul de intrare?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

d3cimus, un sistem de tranzactionare performant trebuie sa faca doar doua lucruri: sa taie scurt pierderile si sa lase profiturile sa se adune.

Filtru la sistemul meu: prin faptul ca folosesc un time frame cu o perioada de 4 ore este el in sine un filtru. Al doilea filtru este insasi perioada SMA-ului, de 28. Aceste doua elemente, 4 ore time frame si SMA 28 constituie un filtru foarte puternic. Cu acest sistem nu vei prinde the tops and bottoms dar vei prinde in jur de 70% dintr-o miscare. Deci insasi sistemul asa cum a fost conceput, a fost conceput sa filtreze semnalele. Am lucrat la acest sistem un an. Am tot incercat diferite variante, din care si unele cu mai multe SMA si EMA dar acesta este cel mai bun. SMA 28 nu este ales intamplator. Poti folosi acest sistem si pe time frame-uri mai mici, incepand cu 15 minute, dar pentru asta trebuie sa fii mai activ si sa ai timp sa stai in fata monitorului. Pe time frame-ul de o ora merge destul de bine dar cel mai bine merge pe 4 ore caci pentru acesasta perioada de timp l-am conceput.

Trebuie sa tai scurt pierderile dar in acelasi timp trebuie sa-i dai voie pretului sa respire. Pentru asta folosesc un SL de 100 pips, cel mult si-l mut in functie de evolutia pretului. Atentie, folosesc SL de 100 pips pe time frame de 4 ore. Pe time frame-uri mai mici trebuie sa folosesti un SL mai strans, cu mai putini pips. Deasemenea folosesc un SL in functie de conditiile particulare din acel moment al pietelor, si aici iti trebuie experienta pentru a putea determina daca pretul va face o miscare impotriva pozitiei tale. Aici sunt de foarte mare folos patternurile de pret, modelele clasice de pret. Deasemenea, daca lumanarea care traverseaza SMA 28 este mai lunga decat in mod obisnuit, atunci probabil ca pretul nu se va mai misca impotriva pozitiei tale. Dupa cum am zis, aici ai nevoie de experienta si sa cunosti anumite lucruri care tin de subtilitatea forexului si depinde de asemenea daca atunci cand intri intri dupa un reversal major sau minor sau intri in sensul trendului dupa un corrective wave (dupa o unda corectiva) al trendului.

Important este urmatorul lucru: foloseste doar SMA 28 si H4 fara alte filtre care-ti pot da ele insele (RSI sau MACD) semnale contradictorii si care te pot face sa ratezi intrarea. Testeaza pe H4 si dupa ce faci cel putin 100 de tranzactii cu acest sistem vei avea o concluzie clara.

Pana sa ajung la acest sistem simplu, toate testele le-am facut pe live, asa ca am platit ceva bani pentru asta.

Din propria mea experienta, cu cat un sistem este mai simplu cu atat el functioneaza mai bine deoarece nu-ti da semnale contradictorii care sa-ti creeze confuzie. Un trader are nevoie de o minte limpede si de semnale clare. Nu folosi un SL mai mare de 100(pe H4)

Folosit ca atare, H4 si SMA 28, acest sistem are un target de 200 pana la 1000 pips per tranzactie. Inca nu am automatizat iesirea, inca o fac discretionar bazat pe anumite proiectii de pret in care folosesc mai multe metode intre care si extensiile fibonacci. Intotdeauna lucrez cu 3 ordine de acelasi fel din care inchid primul ordin la 1/3 din targetul proiectat, al doilea ordin la 1/2 din target si al treilea il inchid cand pretul ajunge pe target. In felul acesta, folosind trei ordine pe care le inchid succesiv, reusesc sa capitalizez profit care-mi mareste puterea de tranzactionare si imi scade riscul. Exste vorba de managementul riscului si am ordinelor care este deasemenea foarte important. Important, toate ordinele deschise la un moment dat (nu mai mult de 6 pentru doua perechi valutare) nu trebuie sa depaseasca marimea de 20.000 de unitati (2 miniloturi) la fiecare 1200 de USD din cont.

 

Toate cele bune si mult succes!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@ZEN: Am facut analiza literara (daca ma crezi) pe postarea ta. Am apreciat enorm postul tau. Nu cunosteam modalitatea asta de a intra in tranzactie cu 3 pozitii deschise. Practic este opusul piramidarii, iar lungimea trendurilor si actiunea in timp a probabilitatii iti da dreptate. Ea denota, pe de alta parte, o siguranta sporita in efectuarea tranzactiilor, deoarece o astfel de intrare gresita poate insemna de 3 ori lovirea SL-ului.

Care este rolul analizei fundamentale in abordarea ta?

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Merci ZEN de informatii!

 

Daca nu cer prea mult, te rog da-mi numele Brokerilor cu care ai avut o relatie buna.

 

 

 

Merci!

numai bine!

 

Simplu!, Daca dai atentie datelor din profilul traderului afli la ce broker activeza si implicit acela este considerat broker bun de trader.
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@arcgotic, am o relatie buna cu toti cei trei brokeri. Cu Oanda am cea mai veche relatie fiind primul meu broker. Admiral Markets este cel de al doilea si Trading Point este ultimul broker.

@d3cimus, parerea mea sincera este ca fundamentalele sunt deja incluse in pret. Multi analisti nu vor fi de acord cu mine la fel cum altii vor fi de acord cu mine. Deci, pretul reflecta si datele fundamentale. De exemplu, dobanda mare a bancii centrale a Australiel face ca AUD-ul sa fie considerata o valuta puternica. Dobanda este mare deoarece, foarte simplist spus, economia reala o permite. Daca economia reala ar merge prost, banca centrala ar fi nevoita sa scada dobanda pentru a stimula imprumuturile si investitiile din aceste imprumuturi iar aceasta ar face ca depozitele in AUD sa nu mai fie atat de rentabile si banii ar fugi catre o valuta sau activ cu randament superior. Deci, AUD este o valuta puternica datorita fundamentalelor agregate in nivelul dobanzii . Adica cursul AUD/USD este cel care este deoarece reflecta pana la urma raportul dintre economia AUS si USA.

Deci, cum ar spune anglosaxonii, the fundamentals are priced in. Daca fundamentalele sunt incluse in pret, atunci singurul lucru care ne ramane de facut este o analiza tehnica foarte buna.

Este adevarat ca folosind ordine multiple exista posibilitatea ca toate trei sa atinga SL-ul dar asta nu este o problema atat timp cat marimea totala a ordinelor nu depaseste o anumita valoare si atat timp cat avem un SL bine dimensionat.

 

Toate cele bune!

Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

@decimus. Iti imaprti riscul normal pentru o tranzactie in 3 tranzactii-doar asa poti face la Oanda(fxTrade). In MT4 nu e neaparat nevoie sa deschizi 3 tranzactii pentru ca poti sa inchizi doar o portiune dintr-o tranzactie mai mare.

Editat de avner
Link spre comentariu
Distribuie pe alte site-uri

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

  • Navigare recentă   0 membri

    • Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.