- Răspunsuri 72
- Citiri 31,6k
- Creat
- Ultimul Răspuns
Top autori în acest subiect
Zile populare
Most Popular Posts
-
Inca un loc unde poti afla valoarea unui pip in functie volumul folosit este in aceasta locatie Atentie! La campul "Trade size" se introduce valoarea tranzactionata calculata cu leverage. Exemplu:
-
1. A face 10% pe luna dintr-un cont in mod constant inseamna ca la finalul unui an ai 313,8428% din suma pe care o aveai la inceputul anului. Adica multiplicai suma cu mai mult de 3. La un cont initia
-
Valoarea pipului nu are nici o legatura cu balanta contului tau! Ea are legatura cu volumul pe care il tranzactionezi. 1 lot ( adica 100.000 cu un levereage aplicat de 1:100) pe eurusd va avea o v
Featured Replies
Navigare recentă 0
- Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
Salut. Sunt incepator in tranzactionare FOREX si as avea si eu nevoie de cateva informatii. Pana acum am tranzactionat numai pe cont demo si as vrea sa incerc si pe real. Am ales brokerul OANDA in special fiindca permite tranzactii de orice marime iar din ce m-am documentat si eu am inteles ca OANDA face hedging cu conturile clientilor, adica “OANDA evită expunerea inutilă la risc. Poziţiile clienţilor sunt automat hedg-iuite cu bănci partenere, în fiecare secundă. Serverele FXTrade comunică automat cu mai multe bănci pentru a obţine preţul cel mai bun disponibil şi apoi acoperă poziţiile deschise extrem de rapid.” Daca e gresit ce am scris in ghilimele rog sa fiu corectat.
In fine, sa trec la informatiile de care am nevoie. Dupa ce mi-am testat strategia de tranzactionare pe demo si mi se pare OK deocamdata, urmatorul pas este stabilirea marjei de care am nevoie. Conform strategiei, voi tranzactiona numai intraday cu un STOP LOSS setat in intervalul 10-50 de pips, functie de situatie. Nu tranzactionez daca STOP LOSS-ul trebuie setat in afara acestui interval. De asemenea, mi-am construit money management-ul astfel incat sa intru in piata progresiv, riscand la inceput 1% din cont iar pe masura ce directia se confirma sa maresc pozitiile pana cand riscul total sa nu depaseasca 5% din valoarea contului. Aici a fost nevoie sa unesc strategia de tranzactionare cu money management-ul si am hotarat ca un STOP LOSS de 10 pips sa reprezinte 1% din cont iar 50 de pips sa fie o pierdere de 5%. Astfel, am ajuns la necesitatea de a stabili marja de care am nevoie.
Marja am stabilit-o dupa urmatorul rationament si ii rog pe CUNOSCATORII ADEVARATI sa imi spuna daca este corect. Stiu ca un pips reprezinta ca valoare numarul 0.0001 iar la cotatiile cu JPY 0.01. Calculul este pentru 0.0001. Daca transform in procente, 0.0001 reprezinta un procent de 0.01% ceea ce inseamna ca, daca as tranzactiona fara marja (pe piata spot), 1 pip ar reprezenta 0.01% din cont. Conform sistemului meu, 10 pips trebuie sa reprezinte 1% din cont, ceea ce inseamna ca 1 pip inseamna 0.1% din cont. Deci daca pe piata spot 1 pip inseamna 0.01% din cont iar eu am nevoie ca 1 pip sa insemne 0.1% din cont rezulta ca trebuie sa tranzactionez cu o suma de 10 ori mai mare decat suma pe care o am in cont, adica o marja de 10:1. Este corecta marja pe care am calculat-o daca vreau ca 1 pip sa reprezinte 0.1% din cont?