Sari la conținut

Postări Recomandate

Postat

"va fi benefica" asta e cam ironic nu stiu cui ii convine  sa-i ia o parte din bunuri si nu e vorba doar de persoanele fizice ci si cele juridice( firmele) care vor avea de suferit  

Postat

Cand depozitele incep sa devina periculoase inseamna ca vor fi miscari de capital in unele segmente economice . Acest lucru o sa fie benefic pentru pietele financiare .

Cei care au pana la 100 000 eur in depozite stau linistiti ca este fondul de garantare, iar ,, marii maheri ,, sa vina aici in jungla ! :D

Sa vedem cat de buni gestionari ai banilor sunt ei , fiindca vad ca miliarde au stiut s faca prin smecherii asa ca ......ASTEPTAM NAVALA DE SMECHERIE !

Succes !!!

Postat

Ceea ce trebuie sa stiti este ca nu un producator de bunuri a ascuns banii in Cipru fiindca din punct de vedere fiscal unui producator ii este greu , dar cine ? Cei care au speculat anumite segmente si legi care le-a permis sa faca asta . Prin urmare sunt - speculatori - daca mergem pe firul logicii , deci stiau ca exista si riscuri . :D

Depozitul bancar a fost si este un instrument cu risc scazut , dar nu poate sa spuna nimeni ca este zero .

Daca vb de faptul ca marea majoritate in mass media ii ,, plange ,, pe asa zisii ,, beneficiari de buna credinta ,, eu ma indoiesc . De ce ?

Un om de afacere capabil nu tine capitalul in depozit dar face investitii , cei care tin economiile in depozite sunt oamenii care muncesc angajati si fac economii . Oare poate un angajat sa faca 100 000 000 euro ? ha ha ha ha ha  nu cred !

Dar daca am spune ca sunt si au fost - speculatori de buna calitate - atunci stiau macar abecedarul de la riscurile bancare si nu puneau toate depozitele intr-un singur cont in Cipru dar diversificau portofoliul in mai multe tari si in mai multe instrumente .

De ce nu au cumparat obligatiuni de stat ? Daca ai o valoare atat de mare este absurd sa o tii intr-un cont de depozit , logic?

Benefic o sa fie , asa vad eu acesta decizie , nu o vad distructiva !

In plus au primit o lectie si bancherii , sa nu se mai bazeze ca daca au in spate o multime de clienti dintr-o tara vor fi salvati din orice situatie .

Sa se mai gandesca si ei la riscuri , ca din cate vad le-au uitat !

Au ajuns sa impastie credite fara sa se mai gandesca daca omul poate sa le mai restituie , cu gandul ca oricum vor fi salvati in caz de ceva . Asta este o politica agresiva , deci riscanta .

Cand faci afaceri agresive trebuie sa fii constient si de riscuri in primul rand ! Dar cand uiti de ele sau te gandesti ca o sa plateasca altcineva ,, oalele tale sparte ,, - gresesti !

Din analiza logica rezulta un singur rezultat - BENEFIC !

succes!!!

Postat

wolf corect nu toti au facut cinstit banii depozitati in Cipru dar sunt probabil oameni care chiar au reusit sa faca bani si i-au pus spre depozitare la fel si firmele in economia de piata de acum firmele au conturi deschise la banci acele persoane ce vina au pentru unii

Postat

@florinellz

Afacerea este o incaierare pentru profit !!!

Sentimentele nu au ce cauta in aceasta lupta !  :D

Crezi ca cei care au facut asa sume de mari sau gandit la noi cum ne gandim noi la ei ? Eu nu cred asta !

Mai este un proverb : nu tot ce este ieftin este si bun !

Postat (editat)

dar nici tot ce-i scump e bun ;)  eu am gandit mai mult pentru firme si pentru economia statului cipriot cu aceasta masura investitiile in Cipru se vor reduce cam cu 90% (parerea mea) plus multe din firmele existente isi vor muta afacerile in alte tari........ si ajungem tot la alt ajutor pentru Cipru ........ e o spirala care nu duce nicaieri...

Editat de florinellz
Postat

Dar statul Cipriot nu stia ca risca ? Cu o economie bazata pe sistemul bancar ? Oare nu stiau asta ? Ma indoiesc .

De ce nu au luat nici o decizie dar au asteptat sa ajunga aici ? Ei au dus la fel o politica economica agresiva si asta se vede destul de bine acum .

Cum au gestionat ei riscurile ? Oare crezi ca ei nu stiau ca intrand in UE nu vor mai putea sa continuie aceasta politica economica pe care se bazau .

Era atat de simplu de inteles asta . De ce au intrat in UE ?

Trebuia sa-si vada de treaba lor si gata .

Dar oamenii in general se invata repede cu binele dar se dezvata greu de el .

Nu acuz Ciprul , dar nici nu-l compatimesc astea sunt regulile jocului cand te bagi acolo unde nu-ti este locul .

Se va restructura tara si va vinde ulei de masline , o sa fie ,, maslinarii ,, Europei ! 

PROVINCIA EUROPEANA - MASLINIA ! ha ha ha ha ha ha ha ha ha

Postat

wolf stii ca pretul la ulei de masline s-a infetinit foarte mult si mai sunt si alti producatori in tari precum Grecia, Spania 

nu vreau sa intru intr-o polemica cu tine dar mi se pare ca ai ceva cu Cipru probabil daca muncesti la stat in 2010 ti-ar fi fost taiat salariul nu stiu cat ti-a convenit sau cresterea TVa-ului nu stiu cat ti-a convenit ca asta ne-a afectat pe toti nu doar bugetari astea ar fi doar 2 exemple reala sau daca vrei si unu imaginar ai o masina si vine statul si ti-o confisca pentru ca vor parlamentarii masina cum ai tu ti s-ar parea corect?

Postat

@florinellz

Ai dreptate in ceea ce spui nu spun nu , doar sunt eu asa mai dur in general B-)

Cu respect ,

Succes !!!

Alătură-te conversației

Poți posta acum și să te înregistrezi mai târziu. Dacă ai un cont, autentifică-te acum pentru a posta cu contul tău.

Vizitator
Răspunde la acest subiect...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

• Navigare recentă   0 membri

• Nici un utilizator înregistrat nu vede această pagină.
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.