Dragi colegi,
De 10 zile nu am mai postat. Va dati seama ca am sarit de 11.000 dolari. Acum vreau sa imi respect prima promisiune, asa ca am crescut valoarea contuluii la 16.000 ( de fapt 15.958 usd, dar nu e nici o problema, am mai scos ceva, fiinca deja furasem startul) . Provocarea va fi sa fac 25% pina la finalul anului, adica in cont sa am minim 20.000 usd, tot pe short EURUSD, EURRON si EURHUF.
Daca tot am reusit 20% in mai putin de 3 luni....sper sa reusesc sa fac inca 25 in 9 luni...
Daca voi nu va simtiti stapini pe situatie, nu ma copiati decit cu prudenta MAI ALES ACUM .... nu am sa postez imediat ce inchid pozitiile....
Uitati de ce... ( nu spun de unde este mesajul, ca sa nu fac reclama, dar este de la un provider de super incredere, care ocupa locul 2 in preferintele mele ca s iplatforma, dar 1 ca si analize)
Riscuri iminente cu privire la situatia Greciei – Cum va puteti proteja?
Termenul limita pentru incheierea unui nou acord de salvare (bailout) intre oficialii greci si creditori expira pe data de 28 Feb 2015. Noua conducere de la Atena are doua variante, ori ajunge la o noua intelegere de bailout cu creditorii actuali, ori isi cauta alte surse de finantare.
Cum poate impacta aceasta situatie pietele:
In cazul in care care nu se va ajunge la un acord, volatilitatea poate atinge cote extreme in pietele financiare, iar cotatiile pot afisa oscilatii considerabile.
Am evidentiat mai jos cateva dintre scenariile cu care se poate confrunta Grecia in urmatoarele zile:
Scenariul 1: Grecia nu ajunge la un acord: Intalnirea oficialilor de la Atena si Eurogroup are loc Vineri, 20 Feb 2015. Esecul negocierilor ar putea cauza volatilitate extrema in piata si un declin puternic atat al valutei Europene, cat si al actiunilor din Zona Euro. Totodata se va resimti un impact major si asupra altor instrumente financiare.
Scenariul 2: Grecia reuseste sa obtina o extensie a programului de bailout: Acesta ar fi deznodamantul cel mai avantajos pe un termen scurt de timp, asigurand stabilitate financiara Greciei, cel putin pentru urmatoarele 6 luni. In aceasta situatie, atat moneda Euro, cat si pietele aferente ar marca o apreciere vizibila pe baza acestui anunt.
Astfel de evenimente care implica un risc politic ridicat pot reprezenta atat o oportunitate, cat si un motiv puternic de ingrijorare pentru investitori.
ATENTIE! Un astfel de eveniment va poate aduce in situatia de a inregistra pierderi ce depasesc capitalul total al contului. In acest caz va veti afla in situatia de a inregistra un debit ce va trebui acoperit din fonduri suplimentare.
In incercarea limitarii riscurilor aferente, dorim sa va recomandam urmatoarele:
· Reducerea expunerii prin administrarea eficienta a pozitiilor, anticipand oscilatii semnificative de pret;
· Folosirea ordinelor de protectie pentru pozitiile initiate in piata;
· Alimentarea contului de tranzactionare pentru a va asigura ca dispuneti de suficient capital pentru a sustine fluctuatiile de pret;
· Consultarea presei de specialitate pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri pe acest subiect.