Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    113.050

Imaginea de ansamblu 9.04.2013


scuturicip

1.217 citiri

blog-0576496001365492630.jpg

• Fără ştiri majore şi fără indicatori economici cu impact asupra pieţei, creșterea constantă a USD / JPY spre nivelul de 100 a fost o poveste mare. Ultima dată când USD / JPY s-a apropiat de numărul de referinţă a fost în martie 2009 și a durat aproape o lună de consolidare înainte de a străpunge nivelul. De data aceasta însă se pare că impulsul cauzat de noile măsuri radicale ale Băncii Japoniei (plus tensiunile în creștere de pe Peninsula Coreeană) va împinge perechea peste marcaj mai repede. Riscul major pentru un USD / JPY pe poziție de cumparare pare a fi eventualele intervenții verbale ale autorităților japoneze, în opinia noastră.

EUR / USD a crescut deoarece producția industrială germană a fost puțin mai bună decât se aștepta ieri, acțiunile europene au crescut, și intrările din Japonia au împins în jos randamentele obligațiunilor pe zona euro, atât cele de bază cât şi cele periferice. Cu toate acestea, EUR / USD nu a putut sparge maximele de vineri. Acest lucru a fost probabil din cauza noilor tensiuni din Portugalia, unde Curtea Constituțională a blocat unele măsuri de austeritate pe care Troica le-a cerut. Comentariile uimitoare ale Comisiei UE, care a spus că este fericită că guvernul portughez a ales să ignore hotărârea curții sale, amenințând să taie fondurile în cazul în care guvernul portughez nu urmează indicaţiile sale, și recomandă ca discuțiile democratice cu privire la măsurile impuse să nu aibă loc, prezintă prăpastia uriașă în gândire între elitele din zona euro și ceea ce se întâmplă pe teren în țările periferice. Acest decalaj în gândire și insistența asupra măsurilor de austeritate menține tensiunile din zona euro și opreşte orice raliu EUR / USD.

• Domnul Bernanke vorbeşte la o conferinta din Atlanta a Fed astăzi, împreuna domnul Haldane al Băncii Angliei. Inventarele en-gros SUA și indicatorii privind locurile de muncă sunt singurii indicatori ai SUA și , de obicei, nu afectează piața. Majoritatea indicatorilor de piață care ar putea influenţa astăzi, vor fi ai Marii Britanii, unde producția industrială, comerțul, și mai mulți indicatori de locuințe vor fi prezentaţi. Semne de redresare ale producției, aşa cum se aşteaptă pe piaţă, ar putea impulsiona lira.

 

EUR / USD

• Euro a avansat ieri, în ciuda deteriorării în continuare a încrederii investitorilor, fiind ajutat de producția industrială germană mai bună decât așteptată. EUR / USD continua cu avansul, găsind rezistenţa devreme astăzi, la nivelul retragerea de 38.2% din raliul iulie-februarie și banda Bollinger superioară. Rezistență suplimentară poate veni la 1.3120 care poate străpunge rezistenţa trendului precum și MA la 50 de zile, cu suport probabil la 1.2960, iar linia de trend puternic și de support al MA 200 de zile la 1.2880.

 

 

 

USD / JPY

USD / JPY pare să fi lovit un nivel de 15 de ani, rezistenta trendului așa cum se vede în graficele pe oră, săptămânale și lunare, cu 99.90 fiind prima linie de trend de support, canal care poate fi transformat în rezistenţă. Orice retragere ar putea găsi suport la 98.15, care vede nivelul de retragerea de 23.6% din slăbirea recentă fără precedent a yenului, care a văzut cum Stochastics și RSI trec rapid în niveluri de supracumpărare.

 

GBP / USD

GBP / USD a străpuns puternic nivelul de rezistenţă de 1.5270 pentru o scurtă durată, ridicând suspiciuni că acesta a fost un semnal fals. Rezistenţa pare să stea la acest nivel, care coincide acum cu MA la 50 de zile, cu rezistenta mai probabilă venind de la banda Bollinger superioară în jurul valorii de 1.5340. Linia de trend și suportul Fibonacci vin la 1.5200, fostul nivel de rezistență.

 

Aur

• Aur s-a mişcat în jos ieri ,acţiunile din Statele Unite crescând în general, recuperând de la surpriza NFP. Metalul prețios pare totuși probabil să-şi revină de la mişcarea descendentă de ieri după cum s-a menționat de către semnalele optimiste în H1, H4 și Stochastics zilnice cu RSI-MA9 crossover fiind în curs de realizare. Rezistența poate veni de la 1,585 dolari, cu suport de la 1,567 dolari.

 

WTI

• Formatiunea bulish hammer, format vineri a fost urmat ieri de o puternică mișcare de revenire în urcare de la nivelul scăzut realizat ca urmare a raportului de muncă dezamăgitor din SUA, confirmând astfel o posibila inversare care ar stabili o țintă inițială de 96 dolari și una ulterior la rezistenta trendului anterior care se află acum în jur de $ 97. Suport pare să vină la 91.90 dolari, care vede suportul trendului precum cel al MA la 200 de zile.

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.