Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    113.041

Analiza pietei 10.04.2013


scuturicip

1.521 citiri

Imaginea de ansamblu

• Şocul provocat săptămâna trecută de datele NFP dezamăgitoare este acum o amintire îndepărtată, investitorii grăbindu-se să achiziţioneze active cu risc din întreaga lume. Cele mai multe piețele bursiere au crescut ieri, după un IPC mai mic decât se estimase al Chinei şi au ajutat să atenueze temerile legate de o inăsprire bruscă în China. Piețele de obligațiuni au fost în general cele pierzătoare, cu excepțiile notabile ale Spaniei și Greciei, unde randamentele au scăzut - un alt exemplu care arata ca investitorii sunt deschisi catre risc.

• Un astfel de apetit pentru risc a dus USD-ul în poziţie de vânzare (bearish) în vreme ce investitorii cauta acţiunile şi obligaţiunile din pieţele emergente care au depăşit ca performanţe pieţele americane. Dolarul este, de asemenea, afectat de faptul că Fed nu pare să oprească procesul de relaxare monetară început. De exemplu, probabilitatea ca opțiunea implicită de majorare a ratelor inainte de luna decembrie este acum de 45%, faţă de 43% acum o lună. Tranzacţiile Carry trade în monedele cu randament ridicat tind să funcționeze bine într-un asemenea mediu, cu dolarul ca monedă de finanțare.

• Piata overnight a fost surprinsa de exporturile chineze mai slabe decât estimarile și importurile mai mari decât estimarile, care au condus la un deficit comercial neobișnuit pentru această țară în martie. Importurile puternice au fost o veste bună pentru dolarul australian, deoarece China este piața de export principală pentru Australia. Astăzi vor fi anunţate cifrele producţiei industriale din Franța, Spania și Italia. Primele două sunt de așteptat să arate o anumită ameliorare, dar nu şi Italia. În Statele Unite, publicarea raportului de la reuniunea din martie FOMC poate clarifica perspectivele pentru o schimbare în politica Fed si, fie contra sau, mai probabil, confirmarea ipotezei actuale blânde a pieţei. Asta ar putea fi pentru un USD-bearish.

EUR / USD

• Raliul EUR / USD a găsit rezistenţă pe trendline ieri și este probabil să se găsească o rezistență puternică astăzi în zona 1.3120 - 1.3135. Această zonă deține maximele anterioare înainte de 1.3320 care este linia gâtului din formaţiunea cap și umeri care s-a format la sfârșitul lunii ianuarie şi începutul lunii februarie și care se pare că va fi testată, mai ales în cazul în care vânzările cu amănuntul din SUA dezamăgesc vineri. Mai mult decât atât banda Bollinger superioară, MA la 50 de zile și nivelul de retragerea 38,2% din trendul descendent februarie-martie se concentrează în această zonă. Datele producției industriale franceze, în special, ar putea ajuta la împingerea euro spre rezistenţă, cu fondurile japoneze mutându-se în Europa contribuind la direcţia bullish a monedei euro. Un suport este aşteptat la 1.3075, nivelul de retragere de 38.2% din raliul iulie-februarie, de asemenea, suport slab poate veni la 1.3010, cu suport puternic la 1.2980, fiind la nivelul de retragere de 23.6% din februarie-martie a mişcării descendente.

USD / JPY

USD / JPY s-a repoziţionat ieri, miscându-se sub banda superioară Bollinger. Rezistența liniei de trend a venit în jurul valorii de 99.50, după cum se poate observa în graficul H4. Dacă USD va slăbi mai mult, pereche poate găsi rezistenţa la 98.15, nivelul de retragerea de 23.6% din raliu de 3 zile uimitoare, cu perechea părând a forma un fanion continuu înainte de rupere nivelului marcat la 100 și, ulterior, a găsi probabil o rezistență puternică în zona 106 - 108.

AUD / USD

AUD / USD a străpuns rezistenţa aflată la 1.0490 datorită creşterii mai mari decât aşteptate a importurilor din China, și așteaptă să se îndrepte către rezistența liniei de tendinţă orizontale situate la 1.0550 care s-a dovedit a fi rezistentă de patru ori in ultimele 9 luni. Nivelul de 1.0490 poate acționa ca suport acum, cu mai mult suport la 1.0460. O spargere a nivelului de 1.0550 va alimenta poziţii bullish suplimentare, cu rezistența, ulterior, în jurul valorii de 1.0700.

Aur

• Aurul a confirmat semnalele de ieri bullish datorită dolarului slăbit, testarea suportului aflat la 1585 dolari făcându-se de câteva ori pe graficul H1 urmat de o poziţie bearish în acelaşi grafic. Semnalele par amestecate cu unele niveluri care indică supracumparare. O spargere a nivelului de la 1585 dolari ar putea găsi un oarecare suport la $ 1579, cu nivelul de 1572 dolari acționând ca un suport puternic. Rezistența slabă vine la 1592 dolari, cu suport puternic putând să se transforme în rezistenţa liniei de trend situată la $ 1603.

Petrol

• WTI a confirmat perspectivele bullish, câștigând în mod substanțial înainte de a găsi rezistența la MA de 50 de zile și nivelul de retragerea de 38.2% din mişcarea ascendentă din luna martie. Cu un sprijin puternic în zona $ 93.50 - 93.90, în care se concentrează trei niveluri de retragere, vedem o mișcare din nou spre rezistenţa de la 94.50 dolari cu o rezistență notabilă, ulterior, care ar putea veni de la 95.6 dolari, care se concentrează pe nivelurile de retragere de 23,6% ale celor două raliuri în jurul valorii de 98 dolari văzute în ultimele patru luni. Cu toate acestea, este de remarcat faptul că o creștere mai mare decât cea așteptată în stocurile de țiței poate vedea WTI-ul scăzând mult, cu suport puternic la 92.5 dolari.

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.