Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    113.244

Analiza pietei 16.04.2013


scuturicip

1.608 citiri

• Colaps în piața aurului - cea mai mare scădere în ultimii 30 de ani - a luat strălucirea de pe activele riscante, coroborat cu datele din SUA mai slab decât estimate care vin în completarea datelor mai slabe decât se așteaptă din China, a pus sub semnul întrebării redresarea economică la nivel mondial. Indicele de fabricare Empire State şi indicele pieţei imobiliare al Asociaţiei Naţionale a constructorilor de locuinţe (NAHB) au fost mai slabe decât datele lunii anterioare şi sub estimările pieţei. Piața imobiliară a fost unul dintre punctele forte ale economiei SUA recente și deci un declin este dezamăgitor. La acestea se adaugă atentatul terorist aparent de la maratonul din Boston, iar piețele au intrat într-un mod "risk off" serios. Piaţa de mărfuri s-a prăbușit, piețele de acțiuni s-au oprit brusc și piețele de obligațiuni, în general, au crescut investitorii căutând siguranță.

• Cu piața trecând spre zona de risk-off, dolarul a câștigat împotriva aproape fiecarei monede cu excepția yenului, care aparent păstrează caracteristicile sale de monedă de refugiu. Valutele în care sunt tranzacţionate mărfurile au fost deosebit de slabe și cele mai multe valute emergente au pierdut teren, de asemenea, cu excepția KRW, care a crescut mai mult cu yenul.

• În ceea ce pentru ziua de azi, sondajul ZEW al sentimentului economic pentru luna aprilie în Europa, iar pentru Germania este de așteptat să arate indicii mixte. În Marea Britanie, CPI este prognozat să fi crescut mai puţin martie decât în ​​luna februarie. O încetinire a inflației ar putea afecta negativ lira, deoarece unul dintre principalele lucruri care opresc Banca Angliei de la aplicarea în continuare a relaxării cantitative este teama că aşteptările inflaționiste ar putea începe să crească.

• În SUA, producția industrială se preconizează a fi încetinit creșterea în luna martie, companiile încercând să țină stocurilor sub control și consumatorii s-au retras. Cu toate acestea, este încă mai bine decât în ​​alte state importante. CPI al SUA se estimează a fi neschimbat în luna martie faţă de februarie. Inflația scăzută este unul dintre factorii care permite Fed de a menține relaxarea cantitativă și, prin urmare, o cifră scăzută aici ar trebui să fie văzută ca risc pozitiv, deși exact ceea ce înseamnă pentru piata FX pare să varieze de la zi la zi. Construcțiile de locuințe se estimează a creşte brusc, în timp ce autorizațiile de construcție se așteaptă să crească și mai mult (indicând creşteri chiar mai rapide în viitor). Cu rate ipotecare aproape de un nivel record (ajutat de inflație scăzută, ceea ce permite Fed de a menține politica de infuzie de bani în piața creditelor ipotecare), piața imobiliară din SUA pare a fi în plin proces de recuperare.

 

EUR / USD

EUR / USD a continuat să oscileze ieri în jurul nivelului de 1.3075, dar a inchis ziua cu linie bearish, ceea ce indică o posibilă inversare, care este susținută de întreruperea liniei de tranzacţionare pozitivă. Pe graficul la o oră, se pare că prețurile sunt în urma unui canal descendent în panta de tranzacționare, cu suportul în jurul valorii de 1.3025 şi rezistenţa la 1.3085. Acest canal poate fi străpuns astăzi cu lansarea de date CPI din SUA şi zona euro, dar mai probabil în timpul discursului președintelui BCE din mijlocul sesiunii.

 

USD/JPY

• Yenul a fost una din puținele valute care s-au apreciat fața de dolar, în condiția în care sentimenul în piaţă era risc-off ( aversiune fața de risc), găsind suport în zona de 50% retragere Fib pe evoluția post decizie a BoJ, după care preţul a sărit la nivelul de 61.8% odată cu atentatul din Boston înainte de reveni de la linia de trendline a evoluției Noiembrie – Februarie. Perechea valutară pe timeframe-ul de o oră pare sa-și mărească zona de tranzacționare în direcția prețurilor inferioare. Cu prețul în jurul valorii de 97.70 pare să fie o bună oportunitate de vânzare până la 96.70

 

GBP/USD

• “Cable” a revenit din zona de rezistență de la 1.5270 care acum a devenit suport, si care coincide cu linia de trendline recentă, și se pare ca se îndreapta către zona de rezistență de la 1.5340 , cu un alt nivel de rezistență puternic la 1.5410, aproape de linia superioară Bollinger Band și zona de retragere Fib de la 38,2% de pe evoluția din Ianuarie – Martie.

 

Aur

• Zona de tranzacționare a aurului în 2012 a fost 250$. Zona de tranzacționare a ultimelor două săptămâni a fost 267$. Margin callurile au exacerbat evoluția în scădere de ieri, conducând la o vânzare în panică; prețul s-a închis in zona liniei inferioare Bollinger Band cu deviație standard de 4. O zonă de suport o putem găsi in zona 1330$ şi cu o zona de rezistență la 1380$, şi cu o zona de suport puternică în zona 1285$ – 1302$ care concentrează retragerea Fib 38,2% a evoluției bull 2001-2011, și nivelul de 50% retragere Fib care a urmat după instalarea crizei financiare din 2008.

 

Petrol

• Petrolul a evoluat intr-un patern candlestick denumit marabuzo, care a deschis la maximele sesiunii și a inchis la minimele liniei inferioare Bollinger band, iar deprecieriile par să continue. Suportul puternic pentru astăzi îl putem găsi în zona 85.10$-85.80$ în care găsim minimele din Decembrie înainte de evoluția bullish până in Februarie si de nivelul de retragere Fib de pe evoluția Martie – Iunie 2012 in piața bear. 88.30$ poate servi drept o rezistența slabă cu un nivel mai puternic in zona 88.90$.

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.