Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    113.021

Analiza pietei 17.04.2013


scuturicip

1.616 citiri

• Calmul a revenit pe piețele overnight cu aurul găsind un minim (pentru moment) și cu acţiunile recuperând o mare parte din pierderile lor. CPI al SUA a fost cu mult sub așteptări, sugerând că Fed nu se va grăbi să oprească relaxarea cantitativă, în timp ce piaţa imobiliară a depăşit cu mult așteptările, care a înăbușit mulțime de îndoieli cu privire la economia Statelor Unite. Analiştii dau vina pe vremea neobișnuit de rece din martie ca posibil motiv pentru recenta serie de date economice slabe și sunt în căutarea de date pentru a îmbunătăți și a impulsiona "spiritele animale", odată cu sosirea primăverii.

• Cu investitorii cu apetit de risc întorcându-se, dolarul a scăzut din nou față de majoritatea valutelor, excepție fiind yenul - cu alte cuvinte, imaginea în oglindă a pieței de luni. Au fost câteva veşti Euro-pozitive care au afectat dolarul: deși indicele ZEW a venit cu mult sub așteptări, noua tranșă de obligațiuni de retail din Italia a strâns 17 miliarde de Euro în doar două zile de vânzări (vs așteptările Trezoreriei de mai puțin de 10 miliarde de euro) , prognoza FMI pentru contul curent al zonei euro care ar putea ajunge la un surplus de 300 de miliarde de euro în acest an, și președintele BCE, Mario Draghi a declarat că așteaptă în continuare la o redresare treptată în a doua jumătate, ceea ce ar putea limita posibilitățile de relaxare în continuare în Europa.

• Centrul atenției astăzi va fi în politica băncii centrale. Nimeni nu se așteaptă la vreo schimbare în rate sau în politica generală, mai degrabă, accentul va fi pe politică şi o clarificare ulterioară a situaţiilor băncilor central implicate. De aceea, nu ne așteptăm la nici o mișcare majoră în valutele implicate. În primul rând, Banca Suediei Riksbank anunță rezultatele reuniunii Comitetului de politică monetară. Apoi, Banca Angliei prezintă procesul verbal al reuniunii Comitetului de politică monetară (MPC) din 3 şi 4 Aprilie, prima sub noile competențe MPC, îmbunătățite. Punctul de urmărit va fi dacă membrii MPC vor interpreta noua lor misiunea ca oferindu-le mai multă libertate pentru relaxare monetară. În cele din urmă, Banca Canadei este de așteptat să mențină ratele neschimbate, astfel cheia va fi dacă vor face mai multă lumină asupra declarației lor anterioare că ratele "vor rămâne probabil la acelaşi nivel pentru o perioadă de timp." În ceea ce privește indicatorii economici, singurul important astăzi este Beige Book al Fed, care nu are indicatori cantitativi. ILO rata şomajului din Marea Britanie este de așteptat să rămână la 7,8%, ceea ce nu s-ar schimba perspectiva asupra lirei sterlină.

 

EUR / USD

EUR / USD a fost volatil ieri, fiind tranzacționată într-un interval descendent în primele ore înainte de a lovi suportul şi a rupe rezistenţa în succesiune rapidă de la anunțarea ZEW german mai rău decât cel preconizate și deteriorarea sentimentului investitorului instituțional, dar cu CPI din zona euro mai bine decât cel preconizate, care a îmbunătățit perspectivele de recuperare ale perechii. EUR / USD a câștigat mai mult după anunţarea cifrei CPI din SUA pentru luna martie.

• Spargerea nivelului de rezistenţă de 1.3130 stabilește o cale clară spre rezistenţa la nivelul 1.3300, nivelul de retragerea de 23.6% din evoluţia pozitivă iulie-februarie și neckline al formaţiunii head and shoulders avută la 1.3710, însă acest lucru poate avea loc după câteva de zile de consolidare în jurul valorii de 1.3200. Rezistența pentru zi poate veni la 1.3220, care vede banda Bollinger superioară și nivelul de retragerea de 50% din mișcare descendentă în urma vârfului de la 1.3710, cu suport la 1.3130, iar support mai puternic la 1.3080, care vede nivelul retragerea de 38.2% din evoluţia menționată anterior și de media mobilă la 50 de zile.

 

USD/JPY

USD/JPY a revenit de la linia de trendline din Noiembrie, și a găsit un nivel temporar de rezistență la nivelul de 98.30, unde găsim şi nivelul de retragere de 23,6% Fib pe mișcarea crescătoare care a urmat după politica de stimuli BoJ. O străpungere a acestui nivel ar putea duce prețul mai sus testând din nou maximul de 100. Nivelul de suport îl putem găsi în zona de 97.00 – 97.20, cu o rezistență slabă la nivelul 98.90 si 99.35, după o spargere de la 98.30 .

 

GBP/USD

• „Cable” s-a apreciat ieri de la zona de 1.5270 o zonă de suport puternică, preț care a fost atins în urma rezultatelor mai slabe a raportului PPI si a raportului CPI ( lună la lună ), iar mai apoi a străpuns 1.5340 pe fondul unui dolar mai slab. Cu un suport clar la nivelul de 1.5270, în care este deasemenea linia de trendline(suport).

 

Aur

• Aurul cu o amplă mișcare de apreciere ieri, dar care totuși este nimic în comparație cu pierderea de 17% din zilele trecute. Se pare că putem găsi o zona puternică de rezistență în zona 1380$, unde găsim şi nivelul de retragere Fib de 23,6% a raliului pe scădere recent, chiar dacă pe termen scurt prețul a străpuns către nivelul de retragere 38,2% la 1419$, iar mai apoi a găsit o rezistență la nivelul psihologic de 1400$. E posibil sa vedem un patern de apreciere în continuare înainte ca vânzătorii să apară înapoi în piaţă, datorită mișcarilor ample pe vânzare care au înpins indicatorii către niveluri supravândute, și în care prețul de 1380$ se regasește linia inferioară Bollinger cu deviație standard de 2. Aprecierile substanțiale se pare ca vor găsi rezistența la nivelul de 1450$, deși acest nivel a eșuat in cursul deprecierilor să se comporte ca un nivel de suport.

 

Petrol

• Petrolul a testat nivelul de rezistență de la 88.30$ pentru câteva ore ieri înainte să continue recuperarea pierderilor găsind rezistența la nivelul de 89$, iar 89.90$ fiind un nivel important de referința, iar 92$ fiind cel mai puternic nivel de rezistență , având in vedere prezența liniei de trendline din trecut si media mobilă de 200 de zile. Primul nivel de suport care prețul il poate întâmpina este la nivelul de 88.30$, în care se gasește linia inferioara Bollinger Band, şi cu un nivel de suport mai jos de minimul recent din zona 85.50$. Minimul recent poate fi testat astăzi dacă vedem o creștere majoră în stocurile de petrol.

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.