Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    113.054

Analiza financiara 19.04.2013


scuturicip

2.954 citiri

• O zi mixtă ieri pentru dolar, așa cum se arată prin faptul că indicele DXY este aproape neschimbat de când am scris noi joi dimineață. Dolarul este mai mare vs JPY și monedele scandinave, dar mai mic față de EUR și GBP. Modelul fără trend apare în performanța mixtă a dolarului în raport cu monedele în care se tranzacţionează mărfurile, câștigând împotriva NZD, dar în scădere față de CAD și AUD. Este de remarcat faptul că dolarul nu a reușit să câștige împotriva EUR în ciuda mediului "risk off" de ieri, cu datele din SUA, în general dezamăgitoare (o scădere neașteptată în indicatorii principali din SUA și indexul Phili Fed și o ușoară creștere a şomajului, cum era de așteptat) și piața equity in scădere. Putem presupune că mișcările mici au fost în mare măsură tehnice , decât fundamentale.

• Obligațiunile SUA indexate cu rata inflației (TIPS) au scăzut brusc ieri, după un record de 18 miliarde USD, licitația a atras cea mai mică cerere din ultimii patru ani. Acest lucru arată lipsa de preocupare cu privire la inflație. Este semn rău pentru piața aurului, deoarece investitorii sunt în mod clar tot mai ingrijoraţi de faptul ca relaxarea cantitativă globală va duce la devalorizarea monedelor din lume.

• Prețurile producției germane sunt de așteptat să fie până la un modest 0,1%, lună la lună, mai mare decât declinul de -0.1% din februarie, dar în conformitate cu recenta serie de date care arată că inflaţia în zona euro este sub ţinta de inflaţie a BCE şi, prin urmare, poate continua relaxarea cantitativă. Datele de cont curent din zona euro pentru luna februarie sunt de interes special în lumina predicției recente a FMI că zona euro va avea un excedent mare de cont curent în acest an decât China, dar acest număr afectează rareori piața. CPI canadian este, de asemenea, de natură să nu mişte pe piața deoarece aşteptările pentru BoC au fost resetate, după ședința BoC MPC.

 

EUR / USD

EUR / USD a câștigat ieri ţintind spre 1.3095, revenind de la suportul trendului, deoarece Spania a reușit să scoată la licitație obligaţiuni la randamente considerabil reduse și datorită creşterii şomajului din SUA. Cu toate acestea, cea mai mare parte din aceste câștiguri au fost de scurtă durată cu perechea retrăgându-se la 1.3050, înainte de a reveni pentru a găsi rezistenţa din nou la 1.3075, care este văzut ca şi canal. Perechea poate pierde ușor dacă va exista o surpriză negativă din partea prețurilor de producție ale Germaniei, ceea ce va confirma creşterea greoaie, deși excedentul contului curent din zona euro este de asteptat să acționeze ca o contragreutate. Suportul trendului vine la 1.3010, cu sprijinul Fibonacci de la 1.2980, cu rezistență dincolo de 1.3075 ar putea veni de la 1.3120. Având în vedere lipsa unor indicatori majori, este puțin probabil să vedem o mișcare majoră astăzi, cu excepția cazului în care întâlnirea G-20 se încheie cu unele declarații surpriză.

 

 

 

 

USD/JPY

· USD/JPY și-a continuat aprecierea după ce ministrul de finanțe Japonez și guvernatorii băncii centrale au declarat că G20 întelege politica monetară a țarii și se vor abține de la critici. O zonă de suport puternică o putem găsi in zona 97.20 unde se întalnesc mai multe trendline-uri și unde deasemenea găsim nivelul de retragere Fib 38,2% pe evoluția prețului din Aprilie. Se pare că 98.30 se comportă ca un suport , care a fost străpuns dimineață în prima parte a sesiunii. Dacă trendline-ul de la minimul din aprilie rezistă, cursul de inchidere ar putea fi peste 98.80, cu posibilitatea ca un crossover al indicatorilor RSI-MA comportându-se ca un semnal bullish pentru un nou raliu către plafonul de 100.

GBP/USD

· „Cable” se pare să iși continue mișcarea de apreciere, în special daca străpunge rezistența din zona 1.53, o fostă zonă de support in trecut. Suportul pare să îl găsim la nivelul „gâtului” pe formațiunea Head-and-shoulders inversată la nivelul 1.5220, cu o rezistenta foarte importanta la nivelul 1.5200. Raliul s-ar putea să găseasca rezistență în zona 1.5480, unde găsim și nivelul de retragere 50% pentru evoluția primară bullish din perioada Mai 2010 si Mai 201. Rezistența inițiala o putem găsi la maximele recente din zona 1.5410.

 

Aur

· Perioada de consolidare a aurului continuă in intervalul 1380$ - 1400$, așa cum se vede pe graficul de 4 ore. Vârful formațiunii Pennant este in zona 1350$. O străpungere sub 1300$ pare mult mai posibilă, însa în cazul străpungerii formațiunii puteam găsi o rezistența puternică la 1450$.

 

Petrol

· Petrolul a revenit de pe minimele ultimelor 4 luni, iar 85.60$ este un suport puternic care a fost testat ieri, confirmând paternul bullish reversal hammer candlestick care s-a format pe minime. Totuși rezistența a venit undeva in zona 88.30$ cu deprecieri care au găsit suport in zona 87.20$. În cazul in care nu vedem o străpungere a trendline-ului RSI care să coincide cu RSI-MA crossover , nu vedem potential de apreciere. O zona de suport o putem găsi in zona 87.20$ , iar un nivel mai puternic îl găsim in zona 85.80$ in gare găsim

Întoarcerea pieței Decembrie-Februarie și deasemenea linia inferioara Bollinger band.

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.