Sari la conținut

IronFx Blog

  • intrări
    22
  • comentariu
    1
  • citiri
    113.034

Imaginea de ansamblu 22.04.2013


scuturicip

3.781 citiri

• Reuniunea G20 s-a axat pe modalitățile de a promova creşterea economică. FX nu a fost un subiect controversat cum fusese în ședința anterioară. Ca rezultat, Japonia nu numai că a scăpat de critică, ci, dimpotrivă, a primit laude pentru îndeplinirea obligațiilor sale la nivel mondial, şi comunicatul spunea că "în special, acțiunile politice recente din Japonia sunt destinate să oprească deflația și susține cererea internă." Acesta este un semnal pozitiv pentru relaxarea cantitativă a BoJ, care ne aşteptăm să împingă USD / JPY peste bariera de 100 în viitorul nu prea îndepărtat. Europa - mai precis, Germania - a intrat sub presiune ,opinia generală fiind că Germania, cu excedentul său comercial mare, ar putea face mai mult pentru a promova creșterea economică.

• Programul acestei săptămâni include întâlniri de politică monetară ale băncilor centrale din Japonia și Noua Zeelandă. După ce a prezentat o serie de măsuri radicale de relaxare monetară la reuniunea Consiliului în urmă cu doar câteva săptămâni, este puțin probabil ca BoJ va dezvălui mai multe inovații la această întâlnire.

• Evenimentul major al acestei săptămâni la nivel global va fi reprezentat de indicii PMI de marți. Ca de obicei, Europa prezintă raportul preliminar atât pentru sectorul serviciilor cât şi de producție, în timp ce China și SUA anunță doar indicii de producție în această săptămână. Marea Britanie va lansa raportul săptămâna viitoare. Ne așteptăm ca cifrele vor arăta în continuare divergențe: SUA să crească mai repede decât Europa și în interiorul Europei, nucleul depaşind cu mult periferia. Poate cheia va fi dacă diferenţa dintre Franța şi Germania se va mări.

• În SUA vor fi lansate PIB-ul Q1 și deflaţia preţului pentru consumul personal de bază, indicele inflației preferat de Fed. Vor fi patru indicatori legaţi de locuințe în această săptămână: de vânzare ale celor existente și noi, indicele prețurilor locuinţelor Case-Shiller și indicele preţurilor locuinţelor Agenţiei Federale de Finanţare a Locuinţelor. Alte comunicate includ comenzi ale bunurilor de folosință îndelungată și raportul de producţie ai Kansas City și Richmond Fed. Pentru zona euro datele vor include încrederea consumatorilor și IFO german (indicele climatului de afaceri). Japonia va avea indicele Chukin Shoko al micilor afaceri, prețurile de consum şi prețurile serviciilor corporative. Marea Britanie va lansa PIB Q1, activitatea sectorului de servicii pentru luna martie, iar anchetele CBI pe comerțul distributiv și tendințele industriale.

 

EUR / USD

EUR / USD a format un doji, vineri, evoluţia pe parcursul zilei nefiind susținută. Toate acestea, au venit ca urmare a unui ciocan inversat la suport cu deschiderea perechii pe un decalaj astăzi deasupra MA la 50 de zile. O încrucişare de RSI-MA și un semnal de urcarea de la Stochastics pot vedea pereche în mișcare pozitivă, cu rezistenţa iniţială la 1.3120 şi rezistenţa mai mare la 1.3320. Suportul trendului vine la 1.3010, cu suport suplimentar la 1.2980. Cu toate acestea, în lipsă de orice știri majore astăzi, în afară de încrederea consumatorilor din zona euro și vânzările de imobile existente din SUA, se pare că perechea va fluctua din nou în jurul valorii de 1.3075.

USD / JPY

USD / JPY a crescut ca urmare a remarcii G-20 că stimulul Japonia este adecvat și a reacţionat, urcând aproape de maximele sale de 4 ani, părând să rupă bariera de 100 după decalajul pozitiv minor format azi. O străpungere a valorii de 100 de azi poate vedea o continuarea a pozițiilor bullish, cu rezistenţa probabil venind de la 101.65, care vede rezistenţa trendului și banda Bollinger superioară, precum și nivelul de 101.44 realizat acum patru ani, chiar în timpul unui trend descendent. Suportul vine la 99.35 şi 98.80.

 

GBP/USD

• Evoluția cursului de schimb valutar pentru GBP/USD a fost o evoluție tehnică care a găsit rezistență la 1.5370, a ]nchis sub linia de trend, eliminând câștigurile de dimineață, deși prețul a închis deasupra nivelului de suport crucial de la 1.5200 unde găsim nivelul de retragere Fib 23,6% pe evoluția in scădere din perioada Ianuarie – Martie si nivelul de retragere Fib 61,8% de pe evoluția Mai 2010 – Mai 2011 a pieței bullish. Aprecierile perechii valutare ar putea întampina rezistența la nivelul de 1.5250, şi o linie de trend superioară la 1.5310, iar un eventual declin sub 1.5200 întâmpină rezistență la 1.5100.

 

Aur

• Aurul își continua creșterea pe baza cererii de aur și a abordărilor bullish de către fondurile de hedging, dar e in dificultate de a închide pe maxime. Străpungerea prețului de 1400$ a condus către un mini raliu către nivelul de retragere 38,2% pe „prăbușirea” recentă, cu un nivel puternic de rezistența la 1450$, unde se află si nivelul de retragere Fib 38,2% al raliului pe creșterea din timpul crizei financiare din 2008 și nivelul de 50% Fib de la „prăbușirea” din 10 Aprilie. Rezistența de la 1400$ se comportă ca și suport, cu un alt nivel de suport la 1380$.

 

Petrol

• Petrolul este in perspectivă de creștere către 89.90$ astăzi, aproape de nivelul Fib 38,2% pe evoluția de scădere Martie-Iunie 2012 și nivelurile de retragere pe evoluția Martie-Aprilie către 97.70$. Mișcarea este susținută de către un semnal bullish pe indicatorii Stochastic care a trecut peste nivelul de supravânzare, și intersectarea RSI-MA, care ar putea mișca petrolul către o străpungere al nivelului de rezistență de la 88.30$, completând un patern minor de head-and-shoulders inversat. Un nivel slab de suport s-ar putea să îl găsim în zona 87.70$ și 87.20$ cu un nivel mai puternic la 85.80$ în care găsim nivelul de 100% retragere Fib pe evoluția Decembrie – Februarie și linia inferioară Bollinger Band.

0 Comentarii


Comentarii Recomandate

Nu sunt comentarii de afișat

Vizitator
Adaugă un comentariu...

×   Alipit ca text avansat.   Alipește ca text simplu

  Doar 75 emoji sunt permise.

×   Linkul tău a fost încorporat automat.   Afișează ca link în schimb

×   Conținutul tău precedent a fost resetat.   Curăță editor

×   Nu poți lipi imagini direct. Încarcă sau inserează imagini din URL.

×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.